Γνωστός ηθοποιός:Έπαιρνα 200.000 την ταινία όταν το μηνιάτικο ήταν 1.500 δραχμές

20 Αυγ. 2018 - 13:20 | Show Biz
Γνωστός ηθοποιός:Έπαιρνα 200.000 την ταινία όταν το μηνιάτικο ήταν 1.500 δραχμές

Για τις αστρονομικές απολαβές των ηθοποιών την περίοδο της άνθισης του ελληνικού κινηματογράφου μίλησε μεταξύ άλλων, ο 87χρονος σήμερα, Κώστας Βουτσάς. Καλεσμένος της πρωινής εκπομπής «Καλοκαίρι Μαζί στις 10», ο αγαπητός ηθοποιός αναφέρθηκε στα χρήματα που λάμβανε την δεκαετία του '60 και του '70.

«Όταν το μηνιάτικο ήταν 1.500 και 2.000 δραχμές, εγώ έπαιρνα μεροκάματο 5.000 δραχμές» θυμάται για την χρυσή εποχή του κινηματογράφου ο ηθοποιός και προσθέτει θα μπορούσε να πάρει ως και 200.000 δραχμές για κάθε ταινία. Ο Κώστας Βουτσάς, που στο παρελθόν έχει αναφέρει πως έφτασε να είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς στην Ελλάδα μετά την Αλίκη Βουγιουκλάκη, εκτιμά πως ήταν η τηλεόραση που σκότωσε το σινεμά.

Πριν ακόμη το #MeToo

Σε μια περίοδο όπου φουντώνουν οι αποκαλύψεις για σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον χώρο του θεάματος, ο Κώστας Βουτσάς αποκαλύπτει πως υπήρξαν ηθοποιοί που τον πλησίασαν ερωτικά, ζητώντας παράλληλα να τις βοηθήσει επαγγελματικά. «Ποτέ δεν ενόχλησα γυναίκα που ήρθε για δουλειά. Έρχονται κοπέλες όταν είσαι θιασάρχης» σχολιάζει και προσθέτει: «Εγώ θέλω να την κυνηγήσω την γυναίκα, να με απορρίψει, να την ξανακυνηγήσω και να την νικήσω, αυτή είναι η ευτυχία μου».

Μάλιστα, ο ηθοποιός θυμάται πως υπήρξε μάρτυρας ανάλογου περιστατικού με νεαρή ηθοποιό και άλλον πρωταγωνιστή, γεγονός που τον εξόργισε.

Δεν θέλω ο γιος μου να γίνει ηθοποιός

Ο Κώστας Βουτσάς βρέθηκε στην πρωινή εκπομπή μαζί με την σύζυγό του, Αλίκη Κατσαβού και τον μικρό γιο τους, Φοίβο για τον οποίο ο ηθοποιός είπε. «Δεν θα τον αφήσω να γίνει ηθοποιός εδώ στην Ελλάδα. Σε όλο τον κόσμο δεν υπάρχει παιδί που να ξεπέρασε τους γονείς του σε αυτό το επάγγελμα» σημειώνει για τους λόγους δεν θα επιθυμούσε ο γιος του να ακολουθήσει το επάγγελμά του. «Μόνο μια ηθοποιός (το κατάφερε), η Σμαράγδα Καρύδη, που ο πατέρας της ήταν πολύ καλός ηθοποιός, αλλά δεν ήταν πρωταγωνιστής».

Ο Κώστας Βουτσάς θυμάται πως η κόρη του Θεοδώρα, που ακολούθησε τα βήματά του συνάντησε πολλές δυσκολίες. «Ας πούμε η κόρη μου η Θεοδώρα [...] δυσκολευόταν να βρει δουλειά. Τώρα βρίσκεται στην Ολλανδία και έχει δύο θιάσους, η βασίλισσα την καλεί σε δεξιώσεις... και ξέρεις γιατί; Γιατί δεν γνωρίζουν το όνομα Βουτσάς» σχολιάζει.