Ρώπα: Ο Ρήγας με είπε βρωμ…νο και έφυγα από το "Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή"

01 Απρ. 2019 - 05:53 | Show Biz
Ρώπα: Ο Ρήγας με είπε βρωμ…νο και έφυγα από το "Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή"

«Πιστεύω ότι οι ταλαντούχοι άνθρωποι έχουν μια ιδιαίτερη ψυχολογία και ένα όχι και τόσο ισορροπημένο νευρικό σύστημα». Αυτή η ατάκα του Αλέξανδρου Ρήγα που αφορούσε τη Χρύσα Ρώπα την οποία κατά τα άλλα και πέρα από τους καβγάδες τους θαυμάζει σαν ηθοποιό ήταν αρκετή για να βάλει φωτιά και για να βγούν για άλλη μια φορά τα μαχαίρια μεταξύ τους. 

Η Χρύσα Ρώπα απάντησε στη Real και όχι μόνο για αυτό, λέγοντας ότι ο κόσμος ακούγοντας αυτά πιστεύει ότι πάσχει από κάποια ασθένεια, και πως έχει κάθε λόγο να έχει ευαισθησία, αλλά εξήγησε στη συνέχεια και το λόγο που άφησε το σίριαλ «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή» αφηγούμενη την ημέρα που ο σκηνοθέτης και παραγωγός την έβρισε μπροστά σε ηθοποιούς και τεχνικούς. Το ποτήρι ξεχείλισε και η Ρώπα αποφάσισε να μην ξαναγυρίσει στο σίριαλ που παρά την μεγάλη επιτυχία του σταμάτησε μόλις μετά από λίγα επεισόδια. 

«Μετά από 35 χρόνια ένσημα, αναρωτιέμαι στ' αλήθεια. Ναι, έχω πολύ ευαίσθητο νευρικό σύστημα σε φασιστικές νοοτροπίες. Δεν θυμώνω! Τρελαίνομαι. Δεν φεύγω! Τρέχω...», ανέφερε μεταξύ άλλων η Χρύσα Ρώπα στην συνέντευξη της στην Realnews. Στη συνέχεια επιβεβαίωσε πως όντως είχε αποχωρήσει από την τηλεοπτική σειρά και αιτία ήταν ο Αλέξανδρος Ρήγας. «Και μιας και είπα φεύγω. Πράγματι έφυγα μια μέρα από το "Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρής". Παρασκευή ήταν, πριν από είκοσι χρόνια, βράδυ. Είχα πρεμιέρα στο "Αλίκη" με τη "Δίαιτα του αστροναύτη". Έφυγα γιατί ο συγγραφέας, σκηνοθέτης του σίριαλ σε μια σύσκεψη κορυφής με είπε βρωμό...νο μπροστά σε όλους τους ηθοποιούς, τους τεχνικούς και τον κύριο παραγωγό. Έφυγα χωρίς να μου πει ένα "συγγνώμη". Έτσι έκανα πρεμιέρα εκείνο το βράδυ. Και στη συνέχεια αρνήθηκε ο σκηνοθέτης να με αντικαταστήσει, γιατί ήταν ανάξιος να υπερασπιστεί τη δουλειά του και τους ηθοποιούς του! Από ένα καπρίτσιο του, τους άφησε όλους χωρίς δουλειά. Και επειδή δεν βγήκα να κάνω δηλώσεις τότε, παρ' όλη την παραπληροφορημένη παροχή εκ μέρους τους στον Τύπο του κ...ου, σε όλα τα περίπτερα. Ποτέ δεν μίλησα. Ποτέ δεν με ξαναπήρε σε δουλειά ο τότε παραγωγός».

Λίγο πριν το τέλος της συνέντευξης πρόσθεσε:«Μόνο μια φορά άκουσα την Ελένη Ράντου να μιλά για κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους του σκηνοθέτη. Το σωστό, λοιπόν, θα ήταν να μη φύγω. Κατά τη γνώμη πολλών. Εμένα, όμως, αυτό μου ακούγεται αδιανόητο και να το σκεφτεί μόνο κάποιος. Όχι να το κρίνει χωρίς κόστος μεταξύ... τυριού και αχλαδιού. Ακόμα εν έτει 2019 με ρωτούν σε τηλεοπτική εκπομπή που πήγα να μιλήσω για το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, που ήμουν τον χειμώνα, για το "Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;". Δεν αντιλέγω, και βέβαια είμαστε οι επιλογές μας και όχι οι επιρροές μας, εάν έχουμε τα κότσια να ορίζουμε εμείς τη ζωή μας και όχι να μας την ορίζουν οι άλλοι. Και αυτό έχει το τίμημά του πάντα. Ποτέ δεν άργησα να ξοφλήσω τέτοιες επιταγές».