Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή επέβαλλε το δικαστήριο στον Λάμπη Λιβιεράτο

08 Απρ. 2019 - 05:20 | Show Biz
Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή επέβαλλε το δικαστήριο στον Λάμπη Λιβιεράτο

Την ποινή της φυλάκισης έξι μηνών, με αναστολή,επέβαλλε το δικαστήριο στον Λάμπη Λιβιεράτο με την κατηγορία  των ακάλυπτων επιταγών κατ’ εξακολούθηση. Όπως αναφέρει το Νews247.gr  το δικαστήριο του αναγνώρισε την ελαφρυντική περίσταση των μη ταπεινών αιτίων.

Ο γνωστός τραγουδιστής βρέθηκε μόνος του χωρίς συνήγορο ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Συγκεκριμένα κατηγορείται  για δύο επιταγές συνολικού ύψους 36.000 ευρώ, τις οποίες δεν αποπλήρωσε ποτέ. «Ζητάμε απλά την επιείκειά σας, να μειωθεί η προηγούμενη ποινή» ήταν τα λόγια του, όταν η πρόεδρος του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου ζήτησε να μάθει αν ο κατηγορούμενος δηλώνει αθώος ή ένοχος. Την ίδια στάση κράτησε και ο πρώην συνέταιρός του, Βασ. Θεοδωρικάκος, στο καφέ μπαρ «LavMi» της  Αγίας Παρασκευής, ο οποίος επίσης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή και το ίδιο ελαφρυντικό.

«Έχω διανύσει μία πολύ δύσκολη περίοδο, με θέματα υγείας και με την οικονομική καταστροφή μου. Προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου, να ζήσω την οικογένειά μου και κυρίως τα δυο παιδιά μου» είπε κατά την απολογία του, ο Λάμπης Λιβιεράτος, και συνέχισε «Είχαμε μία ατυχία… καταλαβαίνω τον άνθρωπο που έχασε τα λεφτά του, αλλά κι εγώ πλέον κάνω μία εφήμερη εργασία. Τραγουδάω, αλλά πλέον η δουλειά έχει πέσει πάρα πολύ…» κατέληξε.

Από την δική του πλευρά ο πρώην συνεργάτης του τραγουδιστή, Β. Θεοδωρικάκος ανέφερε στο δικαστήριο πως το κατάστημα που διατηρούσαν στην Αγία Παρασκευή έκλεισε το 2012,αφού τους τελευταίους έξι μήνες λειτουργίας του δεν πήγαινε ιδιαίτερα καλά. «Πληρώσαμε όσες οφειλές μπορούσαμε, αλλά δεν είχα τη δυνατότητα να τις καταβάλω όλες» είπε.

Στο δικαστήριο βρέθηκε και ο έμπορος ο οποίος έλαβε το 2011 από τους κατηγορούμενους τρεις επιταγές, συνολικού ύψους 46.000 ευρώ. «Μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρώσει. Τα εμπορεύματα αγοράστηκαν έπρεπε να καταβάλουν τα χρήματα» είπε αλλά παραδέχτηκε πως πριν από αυτό υπήρχε μια συνεργασία με τους δυο άντρες για έναν σχεδόν χρόνο κατά τον οποίο είχαν φανεί ιδιαίτερα συνεπείς.

Ο εισαγγελέας  έκρινε ένοχο τον τραγουδιστή για δύο από τις τρεις επιταγές αφού η Τρίτη δεν έφερε την υπογραφή του.