Σάκης Ρουβάς: Η συγκινητική ανάρτηση του έναν χρόνο μετά την τραγωδία στο Μάτι

Σάκης Ρουβάς: Η συγκινητική ανάρτηση του  έναν χρόνο μετά την τραγωδία στο Μάτι

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την τραγωδία στο Μάτι, με την πυρκαγιά να αφήνει πίσω της 102 νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημιές. Ο Σάκης Ρουβάς διατηρεί σπίτι στο Νέο Βουτζά, που βρισκόταν στο επίκεντρο της φωτιάς.

Εκείνη την ημέρα με την Κάτια Ζυγούλη βρίσκονταν εκτός Αθηνών, όμως στο σπίτι τους ήταν ο μικρότερος γιος τους, Απόλλωνας, μαζί με άλλα συγγενικά μέλη.

Σήμερα, ο τραγουδιστή, έγραψε στο instagram:

«Μια καταστροφή που δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ξεχάσουμε, όσο κι αν δεν αντέχουμε να δεχτούμε το μέγεθός της. Έναν χρόνο μετά και οι πληγές μένουν ανοιχτές. Για όσους έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Για όσους είδαν να σβήνονται τα μέρη με τις πιο όμορφες αναμνήσεις τους και με αργούς ρυθμούς προσπαθούν να ξαναχτίσουν την καθημερινότητα που έχασαν. Για το περιβάλλον μας, που στερήθηκε ακόμα μια ανάσα πράσινου και κινδυνεύει να μην αναβιώσει από τα καμένα κλαδιά και τα ξερά χόρτα που ακόμα σχηματίζουν “βουνά” στις γειτονιές μας. Κι ενώ οι μνήμες είναι ακόμα νωπές, και η οργή και ο πόνος παραμένουν στους ανθρώπους που ψάχνουν να ξαναβρούν την “κανονικότητα” τους, δεν μπορούμε παρά να αναζητούμε την ελπίδα πως μέσα από τις στάχτες θα φυτρώσει και πάλι η ζωή και το χαμόγελο. Ελπίδα πως μια τέτοια καταστροφή δεν θα επαναληφθεί και πως μέσα από την τραγικότητά της, πήραμε ακόμα ένα μάθημα».

Δείτε την φωτογραφία που ανέβασε ο Σάκης Ρουβάς.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Μια καταστροφή που δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ξεχάσουμε, όσο κι αν δεν αντέχουμε να δεχτούμε το μέγεθός της. Ένα χρόνο μετά και οι πληγές μένουν ανοιχτές. Για όσους έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Για όσους είδαν να σβήνονται τα μέρη με τις πιο όμορφες αναμνήσεις τους και με αργούς ρυθμούς προσπαθούν να ξαναχτίσουν την καθημερινότητα που έχασαν. Για το περιβάλλον μας, που στερήθηκε ακόμα μια ανάσα πράσινου και κινδυνεύει να μην αναβιώσει από τα καμένα κλαδιά και τα ξερά χόρτα που ακόμα σχηματίζουν “βουνά” στις γειτονιές μας. Κι ενώ οι μνήμες είναι ακόμα νωπές, και η οργή και ο πόνος παραμένουν στους ανθρώπους που ψάχνουν να ξαναβρούν την “κανονικότητα” τους, δεν μπορούμε παρά να αναζητούμε την ελπίδα πως μέσα από τις στάχτες θα φυτρώσει και πάλι η ζωή και το χαμόγελο. Ελπίδα πως μια τέτοια καταστροφή δεν θα επαναληφθεί και πως μέσα από την τραγικότητά της, πήραμε ακόμα ένα μάθημα.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sakis Rouvas (@sakisrouvas) στις23 Ιούλ, 2019 στις 12:47 πμ PDT

Το διαβάσαμε στο peoplegreece


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: