Τα συγκλονιστικά λόγια της Μαρίας Χούκλη για τον καρκίνο: Θυμάμαι έκλαιγα για ώρες

Τα συγκλονιστικά λόγια της Μαρίας Χούκλη για τον καρκίνο: Θυμάμαι έκλαιγα για ώρες

Τρεις δημοσιογράφοι, η Μαρία Χούκλη, η Μάγια Τσόκλη και η Ρέα Βιτάλη κλήθηκαν να απαντήσουν σε πολλά ερωτήματα για τον καρκίνο μιλώντας στο 6ο Πανελλήνιο Forum «Διευρύνοντας τα Σύνορα» της οργάνωσης «Γυναίκες Στην Ογκολογία» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Τρεις ιστορίες γυναικών. Ιστορίες με πόνο αλλά και πολλή αγάπη. Τρεις διαφορετικές ιστορίες μέσα από τις οποίες οι πρωταγωνίστριες έστειλαν μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας, δίνοντας συμβουλές, θάρρος και κουράγιο σε όσους νοσούν.

Η Μαρία Χούκλη μίλησε για τη δική της εμπειρία, στέλνοντας το δικό της δυνατό μήνυμα για την ασθένεια.

«Ο καρκίνος σε αλλάζει, και προς το καλύτερο και προς το χειρότερο. Μαθαίνεις, όμως, να εκτιμάς τα καλά πράγματα. Θυμάμαι έκλαιγα για ώρες. Φρόντισα, όμως, να μην κλειστώ στο σπίτι μου. Να μη νιώσω άρρωστη ακόμη και όταν ήμουν πολύ άρρωστη. Γιατί πίστευα με αυτό τον τρόπο ότι κοροϊδεύω τον καρκίνο. Συνέχισα κανονικά την επαγγελματική μου δραστηριότητα και την κοινωνική μου ζωή. Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Δεκαεπτά χρόνια πέρασαν και ακόμη είμαι αγχωμένη όταν έρχεται η ώρα για το τσεκ απ. Στο μυαλό μας να μην έχουμε την εντύπωση ότι καρκίνος ίσον θάνατος. Δεν είναι έτσι», είπε μεταξύ άλλων.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: