Κατερίνα Γερονικολού: Είμαι ερωτευμένη! Τι είπε για τη σχέση και τη συνεργασία της με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη

30 Σεπ. 2019 - 06:26 | Show Biz
Κατερίνα Γερονικολού: Είμαι ερωτευμένη! Τι είπε για τη σχέση και τη συνεργασία της με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη

Η δική της τυχερή τριπλέτα είναι το θέατρο, η τηλεόραση και ο κινηματογράφος, μια και θα την απολαύσουμε στην ταινία Για Πάντα, στη σειρά Αν Ήμουν Πλούσιος του ΑΝΤ1 και στην παράσταση Κι Από Σμύρνη… Σαλονίκη. Εκείνη, πάλι, είναι λαμπερή, χαρούμενη και διανύσει μια εξίσου συναρπαστική περίοδο στην προσωπική της ζωή. Η ηθοποιός μιλάει για τη σχέση της με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη, αλλά και για το καθοριστικό διάστημα που πέρασαν μαζί και τους έφερε ακόμα πιο κοντά.

Η πρώτη συνάντηση, με αφορμή το εξώφυλλό της στο People, έγινε τον Ιούνιο του 2018. Εκείνη την περίοδο μόλις είχαν μόλις ολοκληρωθεί τα γυρίσματα της σειράς To Τατουάζ, ενώ ήταν ενθουσιασμένη με την επικείμενη θεατρική της συνεργασία με τον Λάκη Λαζόπουλο στην παράσταση Χτυποκάρδια Στο Θρανίο. Δεκαπέντε μήνες μετά, βλέπω στα μάτια της τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια λαχτάρα για όσα συμβαίνουν στη ζωή της.

«Τα Χτυποκάρδια Στο Θρανίο ήταν ένα ιδιαίτερο στοίχημα για μένα, που ευτυχώς πήγε πολύ καλά. Φαντάσου πως εκείνη την περίοδο ξυπνούσα και κοιμόμουν με ένα άγχος, καθώς ο δικός μου ρόλος (σ.σ. της Λίζας Πετροβασίλη) ήταν ρόλος-κλειδί στην παράσταση. Όλο το καστ ήταν υπέροχο και αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερή που συνεργάστηκα με τον Λάκη Λαζόπουλο. Τον χάρηκα ως σκηνοθέτη, διότι, πέρα από ταλαντούχος, είναι και ένας ευφυής άνθρωπος.

Από την απόλυτη ανασφάλεια και τη φοβία ενός πολύ μεγάλου στοιχήματος, όπως ήταν για μένα τα Χτυποκάρδια Στο Θρανίο, φέτος θα βρίσκομαι σε μια ‘’θεατρική φωλιά’’, με την έννοια πως δεν θα είναι είμαι εγώ στο τιμόνι του θεατρικού μας καραβιού, αλλά η υπέροχη Μιμή Ντενίση, με την παράσταση Κι Από Σμύρνη… Σαλονίκη, η οποία κάνει πρεμιέρα στις 24 Οκτωβρίου στο θέατρο Ελληνικός Κόσμος» εξομολογείται στο People.

«Σκεφτόμουν να κάνω ένα διάλειμμα από την τηλεόραση»

Ουσιαστικά η παράσταση Κι Από Σμύρνη… Σαλονίκη είναι η συνέχεια του θεατρικού Σμύρνη Μου Αγαπημένη, με την Κατερίνα να μου εξηγεί πως «Η Μιμή εδώ και τρία χρόνια κάνει έρευνα για την περίοδο του Μεσοπολέμου, που εκτυλίσσεται η υπόθεση του έργου. Ουσιαστικά, πρόκειται για το πρώτο ελληνικό θεατρικό sequel, καθώς η πρώτη παράσταση αφορούσε την περίοδο 1917-1922 και η τωρινή διαδραματίζεται από το 1923 έως το 1940. Η ιστορία συνεχίζεται και είμαι χαρούμενη που θα συνεργαστώ με μια ομάδα που αποτελείται από εξαιρετικούς ηθοποιούς».

Εκτός από τη θεατρική της πρεμιέρα, που βρίσκεται προ των πυλών, στις 16 Σεπτεμβρίου έκανε πρεμιέρα η νέα καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1 Αν Ήμουν Πλούσιος, στην οποία πρωταγωνιστεί. «Η αλήθεια είναι ότι τελειώνοντας τον Ιούνιο τα γυρίσματα του Τατουάζ σκεφτόμουν να κάνω ένα διάλειμμα από την τηλεόραση. Μάλιστα, το θεωρούσα σχεδόν δεδομένο πως δεν θα είμαι σε κάποια σειρά. Από την άλλη, μου είχε λείψει να παίξω σε κωμωδία.

Όταν, λοιπόν, ήρθε στα χέρια μου το σενάριο της σειράς και διάβασα τον ρόλο της Δάφνης, η οποία είναι μια ανύπαντρη μητέρα που της συμβαίνουν διάφορες αναποδιές στη ζωή της, μου κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον. Επιπλέον, χαίρομαι πολύ που συνεργάζομαι τόσο με τον Σωτήρη Καλυβάτση, που είναι φανταστικός άνθρωπος, όσο και με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη, ο οποίος στην αρχή της πορείας μου πάντα με πρότεινε σε δουλειές και ήρθε η στιγμή να συνεργαστούμε, κάτι που θέλαμε και οι δυο εδώ και καιρό» παραδέχεται.

Καθώς συζητάμε για τον ρόλο της στη νέα σειρά του ΑΝΤ1, μου επισημαίνει πως δεν είναι η πρώτη φορά που υποδύεται τον ρόλο της μητέρας σε σειρά. «Στο σίριαλ Τρελή Οικογένεια στο Star είχα δίδυμα και μάλιστα νεογέννητα, ενώ την επόμενη σεζόν στη σειρά Ζωή Μου, στο ίδιο κανάλι, ήμουν μητέρα ενός κοριτσιού που είχα υιοθετήσει. Στο σίριαλ To Τατουάζ στον Alpha είχα πάλι ένα κοριτσάκι και φέτος είμαι μητέρα ενός αγοριού».

«Αγαπάω πάρα πολύ τα παιδιά»

Δεδομένου ότι έχει υποδυθεί πολλάκις τη μητέρα σε σειρές, αναρωτιέμαι αν αυτός ο ρόλος έχει λειτουργήσει κατά κάποιον τρόπο και ως ζέσταμα, ώστε να γίνει μητέρα στην πραγματική της ζωή. Χαμογελάει. «Σίγουρα αυτό είναι ένα τεστ με τον εαυτό μου, διότι, πέρα από τις απαιτήσεις της δουλειάς, έχουμε κοντά μας μικρές ψυχούλες, που πρέπει για όσο χρονικό διάστημα είναι μαζί μας να περνάνε καλά και να μην πιέζονται. Σαν άνθρωπος έχω απεριόριστα αποθέματα υπομονής και αγαπάω πάρα πολύ τα παιδιά.

Βέβαια, είναι εντελώς διαφορετικό να έχεις ένα δικό σου παιδί. Η μητρότητα είναι κάτι που ακόμα δεν το έχω πάρει απόφαση, όπως και οι περισσότερες φίλες μου. Φαντάσου, είμαστε δέκα κολλητές από το γυμνάσιο και μόνο οι δύο έχουν παιδιά. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως είμαστε μια φουρνιά ανθρώπων, μια γενιά, που ξεκίνησε να εργάζεται όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στη δουλειά μας και παράλληλα να αφήσουμε λίγο πίσω την προσωπική μας ζωή.

Ειδικά από τα 24 μου και μετά, δούλευα πάρα πολλές ώρες, έβγαινα ελάχιστα και δεν με απασχολούσε ιδιαίτερα η προσωπική μου ζωή. Βέβαια, δεν είχα βρει και έναν άνθρωπο που να με εμπνεύσει και να τον ερωτευτώ παράφορα. Επίσης, ήμουν και από τις τυχερές, διότι σε όλες μου τις επαγγελματικές συνεργασίες περνούσα τόσο καλά, που ο χρόνος περνούσε γρήγορα και σε περιόδους που ήμουν μόνη μου δεν μου έλειπε τόσο μια σχέση. Και δεν μου έλειπε, διότι οι μέρες μου κυλούσαν ευχάριστα και δημιουργικά» εξηγεί.

Θέλοντας να σταθούμε στην προσωπική της ζωή, της επισημαίνω την πρώτη της συνέντευξη στο People, στην οποία μόλις τη ρώτησα για τον Γιάννη Τσιμιτσέλη ήταν ιδιαίτερα φειδωλή.

«Το μόνο που θα σου πω πάνω σε αυτό είναι πως είμαι πάρα πολύ καλά και ευτυχισμένη στην προσωπική μου ζωή» μου είχε πει χαρακτηριστικά. Λογικό, καθώς η σχέση τους βρισκόταν ακόμα στην αρχή της. Από εκείνη τη συνέντευξη μέχρι σήμερα έχουν περάσει 15 μήνες και η Κατερίνα δείχνει πλέον πιο άνετη στο να μιλήσει για τον Γιάννη Τσιμιτσέλη.

«Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι πως η σχέση μου με τον Γιάννη μού δίνει μια αίσθηση ασφάλειας. Ζούμε μαζί, αλλά και πάλι μια σχέση θέλει συνέχεια προσπάθεια ώστε να ανθίζει. Όλα τα καλά απαιτούν προσπάθεια και δουλειά. Πόσo μάλλον μια σχέση» ξεκαθαρίζει.

«Μέσα από την ταινία γνώρισα καλύτερα τον Γιάννη»

Πέρα από ζευγάρι, ο Γιάννης και η Κατερίνα συνεργάζονται και σε επαγγελματικό επίπεδο, καθώς φέτος θα πρωταγωνιστήσουν στο θέατρο και στον κινηματογράφο, αφού την 1η Ιανουαρίου του 2020 θα κάνει πρεμιέρα η νέα ταινία Για Πάντα, η οποία γυρίστηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε και έχουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

«Δεν μας φόβισε καθόλου το γεγονός ότι δουλεύουμε μαζί. Ειδικά στα γυρίσματα της ταινίας, που διήρκεσαν ενάμιση μήνα, ήμασταν μαζί 24 ώρες το 24ωρο. Και στα γυρίσματα και στο σπίτι, αλλά δεν θα το άλλαζα με τίποτα. Αυτό το χρονικό διάστημα των γυρισμάτων ήταν καθοριστικό, διότι τον γνώρισα υπό μια άλλη συνθήκη, στην ένταση της δουλειάς. Μπορώ να σου πω ότι μάθαμε καινούρια πράγματα ο ένας για τον άλλο και κάναμε ένα crash test στις συμπεριφορές μας υπό πίεση. Σε επαγγελματικό επίπεδο, του βγάζω το καπέλο.

Είναι πολύ μπροστά, έχει ένστικτο και γνώσεις. Επειδή, όμως, είμαστε και οι δύο ισχυρές προσωπικότητες, τσακωνόμασταν αρκετά για θέματα της δουλειάς. Είχαμε διαφωνίες. Έλεγε εκείνος Α, εγώ Β. Δυο-τρεις φορές με άκουσε, αλλά τις υπόλοιπες περνούσε το δικό του. Ουσιαστικά, αυτές οι διαφωνίες προέκυπταν επειδή και οι δύο αγαπήσαμε πολύ τη συγκεκριμένη ταινία και θέλαμε να προσέξουμε μέχρι και την παραμικρή της λεπτομέρεια, ώστε να την απογειώσουμε. Κατόπιν εορτής, είμαι σίγουρη πως μέσα από την ταινία τον γνώρισα καλύτερα» εξομολογείται στο People.

Δεδομένου πως ζουν κάτω από την ίδια στέγη και κάνουν την ίδια δουλειά, μπαίνω στον πειρασμό να τη ρωτήσω αν μεταφέρουν στο σπίτι τα άγχη και τα διάφορα θέματα που προκύπτουν στα γυρίσματα.

«Εκείνο τον ενάμιση μήνα ζούσαμε και αναπνέαμε για την ταινία, οπότε ήταν φυσικό να μιλάμε πολύ για τη δουλειά. Σε γενικές γραμμές, όμως, όχι» ξεκαθαρίζει.

«Αυτό που με έχει διδάξει η ζωή μέχρι σήμερα είναι πως τίποτα δεν είναι δεδομένο»

Το κουβάρι της υπόθεσης στην ταινία Για Πάντα ξετυλίγεται γύρω από τη ζωή ενός ζευγαριού, του Πέτρου (Γιάννης Τσιμιτσέλης) και της Ζωής (Κατερίνα Γερονικολού). Όπως είναι φυσικό, έχω την απορία να μάθω αν υπάρχουν στην πραγματική τους ζωή κοινά σημεία με το κινηματογραφικό ζευγάρι που υποδύονται.

«Δεν υπάρχουν κοινά σημεία με εμάς και το ζευγάρι της ταινίας. Οι θεατές, όμως, που θα δουν τη συγκεκριμένη ταινία θα αναγνωρίσουν στοιχεία της προσωπικότητάς τους, αλλά και πράγματα που τους έχουν συμβεί στους πρωταγωνιστές. Κι αυτό συμβαίνει, διότι η ταινία έχει ένα κλασικό μοτίβο που συμβαίνει σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις του 21ου αιώνα. Στο Για Πάντα θα δούμε και θα αισθανθούμε πράγματα που όλοι έχουμε ζήσει» εξηγεί, χωρίς να αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες. Για πάντα. Μεγάλη κουβέντα. Εκείνη, άραγε, πιστεύει στο «για πάντα» και πόσο εύκολο είναι να το πεις; «Αυτό που με έχει διδάξει η ζωή μέχρι σήμερα είναι πως τίποτα δεν είναι δεδομένο, τίποτα δεν είναι αιώνιο και τίποτα δεν είναι για πάντα.

Θεωρώ πως το για πάντα δεν πρέπει να το λέμε σαν υπόσχεση, καθώς αποδεικνύεται εκ των υστέρων. Πρέπει να αφήσεις τη ζωή από μόνη της να υπογράψει το για πάντα. Αλλιώς ακούγεται κάπως φλύαρο. Βέβαια, υπάρχουν πολλοί ρομαντικοί άνθρωποι που το λένε και τη δεδομένη χρονική στιγμή το πιστεύουν. Επειδή, όμως, μου έχουν συμβεί διάφορα και είμαι ρεαλίστρια, νομίζω πως είναι πολύ έντιμο να λέμε στη σχέση μας, εφόσον το εννοούμε, πως “Θέλω να μείνω μαζί σου για πάρα πολύ καιρό ακόμη” και να αφήνεις τον χρόνο ώστε να δεις αν θα σε διαψεύσει ή όχι» ξεκαθαρίζει.

«Ο ερχομός ενός παιδιού απαιτεί έναν επαναπρογραμματισμό στη ζωή»

Φέτος το καλοκαίρι, το ζευγάρι πέρασε ένα διάστημα από τις καλοκαιρινές του διακοπές στο Κρυονέρι Μεσολογγίου, τόπο καταγωγής του ηθοποιού. Μάλιστα, την ίδια περίοδο κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο που την ήθελαν να διανύει τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της. Ένα δημοσίευμα που, σύμφωνα πάντα με τα sites, την ενόχλησε.

«Μόνοι τους το έβγαλαν το δημοσίευμα και μόνοι τους ενοχλήθηκαν. Ποτέ δεν ενοχλήθηκα, όπως και ποτέ δεν υπήρξα έγκυος. Και γιατί να ενοχληθώ; Δεν με είπαν και καμπούρα», λέει γελώντας. Την 1η Σεπτεμβρίου, ο Γιάννης τής έκανε ένα πάρτι-έκπληξη για τα 34α γενέθλιά της. Ένα πάρτι που οι φίλοι τους ευχήθηκαν τα καλύτερα στην όμορφη ηθοποιό. Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως μια γυναίκα μετά τα τριάντα σκέφτεται έντονα το ενδεχόμενο της μητρότητας. Αυτό είναι κάτι που ισχύει στη δική της περίπτωση;

«Όπως σου είπα και πριν, μου αρέσουν πολύ τα παιδιά. Δεν είναι, όμως, κάτι που προγραμματίζουμε για το άμεσο μέλλον. Το θέμα της μητρότητας είναι κάτι που θα πρέπει να το αντιμετωπίσω μέσα στην επόμενη πενταετία. Αλλά, και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, το καμπανάκι της μητρότητας δεν χτύπησε ποτέ μετά τα τριάντα. Απεναντίας, για κάποιον ανεξήγητο λόγο ήθελα να γίνω μητέρα όταν ήμουν στο σχολείο. Μαθήτρια λυκείου ακόμη. Και το ήθελα σε τέτοιο βαθμό, που έλεγα πως όταν γίνω 18 θα παντρευτώ και θα κάνω παιδιά.

Ακόμα και σήμερα δεν έχω βρει μια λογική εξήγηση σε αυτό. Αυτό που είμαι σίγουρα σε θέση να γνωρίζω είναι πως ο ερχομός ενός παιδιού απαιτεί έναν επαναπρογραμματισμό στη ζωή σου. Ειδικά στο κομμάτι της δουλειάς, απαιτείται ένα χρονικό διάστημα αποχής, ώστε να μεγαλώσεις το παιδί σου και να ζήσεις αυτές τις μαγικές στιγμές στο 100%. Αυτό εγώ δεν το βλέπω σαν θυσία, αλλά ως μια φυσική αντίδραση που έχει κάθε μητέρα που θέλει να κάνει παιδιά. Το δύσκολο, κρίνοντας κι από αυτά που σκέφτομαι, είναι να το πάρεις απόφαση».

Στο παρελθόν, έβαζε σε προτεραιότητα τη δουλειά της και ύστερα όλα τα υπόλοιπα. Τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής της, τα δεδομένα πια έχουν αλλάξει. Και, ναι, δεν διστάζει να απαντήσει στα ίσια όταν τη ρωτάω αν είναι ερωτευμένη!

«Οι προτεραιότητές μου όντως έχουν αλλάξει. Θεωρώ πολύ σημαντικό το κομμάτι της προσωπικής ζωής. Δίνω βάση στα προσωπικά μου, είμαι ερωτευμένη με τον άνθρωπό μου. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι στο χέρι μας να έχουμε πάντα καλή προσωπική ζωή, διότι για να επιτευχθεί αυτό χρειάζονται δύο και πρέπει να υπάρχει κοινός στόχος. Δεν θα ήθελα να σταματήσω να δίνω νόημα και βάση στην προσωπική μου ζωή, διότι το να δουλεύεις και να ανθίζεις επαγγελματικά, αυτό δεν αρκεί από μόνο του. Το να ανθίζεις επαγγελματικά και να μαραζώνεις στα προσωπικά, σε κάνει να καταλήγεις ένας ξιπασμένος άνθρωπος» τονίζει.

Η Κατερίνα κάνει όνειρα για το μέλλον. Όνειρα που, όπως τα λέει κι εκείνη, είναι χειροπιαστά

«Τα όνειρά μου είναι αρκετά ρεαλιστικά, όπως να το μη δουλεύω το καλοκαίρι και να κάνω διακοπές. Όνειρό μου είναι επίσης κι ένα ταξίδι στην Αμερική, που δεν έχω πάει ποτέ, αλλά και να φτιάξω ένα εξοχικό δίπλα στη θάλασσα. Βέβαια, το όνειρο και συνάμα η επιθυμία που έχω και θα έχω για όλη μου τη ζωή είναι τα έχω καλά με τον εαυτό μου και να είμαι ήρεμη. Αυτό είναι κάτι που έχω καταφέρει.

Όταν είσαι καλά μέσα σου και κρίνεις αντικειμενικά τον εαυτό σου, είσαι σε θέση να γνωρίζεις τι αξίζεις και τι όχι. Ξέρεις πώς πρέπει να σου συμπεριφέρονται οι άλλοι και τι χρειάζεται να δώσεις και εσύ αντίστοιχα. Η ζωή είναι ένα όμορφο πάρε δώσε συναισθημάτων, ενώ παράλληλα πρέπει να είσαι σε θέση να γνωρίζεις ανά πάσα ώρα και στιγμή πού κατατάσσεις τον εαυτό σου. Σε αυτό το όμορφο πάρε δώσε της δικής μου ζωής, υπάρχει μια τέλεια ισορροπία, την οποία δεν θα ήθελα να διαταράξω για κανέναν λόγο».