Ρένος Χαραλαμπίδης: Οι απειλές για τη ζωή του και τα άδεια θέατρα

10 Οκτ. 2019 - 11:31 | Show Biz
Ρένος Χαραλαμπίδης: Οι απειλές για τη ζωή του και τα άδεια θέατρα

Έχει μάθει να μιλάει ευθέως. Έχει κοινό που τον αγαπάει και τον ακολουθεί χρόνια, αλλά και αρκετούς επικριτές εξαιτίας των πολιτικών του τοποθετήσεων. 

Αυτό πάντως που όλοι παραδέχονται είναι το υποκριτικό του ταλέντο, καθώς την ίδια στιγμή που έπαιζε στα «Φθηνά τσιγάρα» έναν πρωταγωνιστή μποέμ και επαναστάτη, παράλληλα υποδυόταν τον «Καλημέρη» στο «Κάτι τρέχει με τους δίπλα» έναν τύπο κομφορμιστή και ιμπεριαλιστή. 

Συναντήσαμε τον Ρένο Χαραλαμπίδη στη γειτονιά του, την όμορφη Πλάκα, κάτω από την Ακρόπολη. Συνεπής στο ραντεβού του και με σεβασμό προς τους δημοσιογράφους. 

Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, ξεσπά κατά όσων του επιτέθηκαν, όταν αποφάσισε να βάλει υποψηφιότητα το 2012 με τον Αντώνη Σαμαρά. Καταγγέλλει ότι δέχτηκε απειλές μέχρι και για την ζωή του. Του φώναζαν στον δρόμο «Χαραλαμπίδη έρχονται κρεμάλες», την ίδια στιγμή που οι συνάδελφοί του, του γύρισαν την πλάτη. Ο ηθοποιός μάλιστα καταγγέλλει ότι τηλεοπτικός σταθμός είχε ασκήσει βέτο να μην ακούγεται ούτε καν τον όνομά του στον τηλεοπτικό αέρα! 

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης, φέτος πρωταγωνιστεί στην υπερπαραγωγή: «ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΥΙΣΤ» του Καρόλου Ντίκενς σε απόδοση, θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη στο θέατρον του Ελληνικού Κόσμου. Την ίδια ώρα ετοιμάζει μία σπουδαία εκδήλωση στις 30 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής μαζί με τον τενόρο Γιάννη Χριστόπουλο με τίτλο «Μπαλάντα στους άδοξους ποιητές των αιώνων», αποκαλύπτοντας μέσα από τον λόγο και τη μουσική, ποιητές και συνθέτες του ελληνικού αστικού πολιτισμού, κυρίως από την εποχή του Μεσοπολέμου, που βρέθηκαν άδικα στο περιθώριο.

Μιλώντας για τις «χρυσές» εποχές της τηλεόρασης μας αποκαλύπτει ότι είχε πάρει 10.000 ευρώ για ένα επεισόδιο σε σειρά: «Τότε έλεγες ένα ποσό και σου το έδιναν. Η γένια μας ήταν από τις τυχερές που έζησε τέτοιες εποχές. Επειδή προέρχομαι από οικογένεια εργατών, έκανα καλή διαχείριση στα οικονομικά μου. Δεν ήθελα να γυρίσω πάλι πίσω και να είμαι φτωχός.» 

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης το 2012 βάζει υποψηφιότητα με την Ν.Δ του Αντώνη Σαμαρά. Ήταν από τους πρώτους ηθοποιούς που είχαν αποφασίσει να πολιτευτούν. Ο ηθοποιός μας περιγράφει πώς αυτή του η επιλογή του κόστισε επαγγελματικά και προσωπικά δεχόμενος απειλές μέχρι και για την ζωή του: «Είχα και θα έχω βαθύτατη εκτίμηση στον Αντώνη Σαμαρά. Έβαλα υποψηφιότητα σε μια εποχή πολεμική. Ήταν θρασύδειλοι που μου έλεγαν θα δεις τι θα πάθεις, αλλά τελικά αποδείχτηκαν κότες!» 

«Μου κόστισε στην δουλειά μου. Θέατρα αδειάσανε και ήμουν ο πρώτος ηθοποιός από την Χούντα και μετά που με είχαν αποκλείσει από τα κανάλια. Είχαν απαγορεύσει να λένε το όνομά του στον τηλεοπτικό αέρα.» 

Μετά την υποψηφιότητα του με την Ν.Δ, ο ηθοποιός παρουσιάζει τηλεπαιχνίδι γνώσεων στην νεοσύστατη ΝΕΡΙΤ. Τότε αρκετοί τον κατηγόρησαν ότι πήρε την θέση του παρουσιαστή εξαιτίας της φιλίας του με τον Αντώνη Σαμαρά: «Ήμουν ο παρουσιαστής που πήρε τα λιγότερα λεφτά σε κρατική τηλεόραση. Μετά από 20 χρόνια στην τηλεόραση δεν μπορούσα να παρουσιάσω ένα τηλεπαιχνίδι γνώσεων; Οι άλλοι που έκαναν τις προτάσεις και με κατηγόρησαν δηλαδή ποιοι ήταν; Έπαιρνα το επεισόδιο 400 ευρώ, όλος ο προυπολογισμός ήταν 600.000 ευρώ και κατηγόρησαν εμένα ότι πήρα αυτά τα χρήματα. Είπα να κινηθώ νομικά, αλλά δεν ήθελα να πέσω στο επίπεδο των φτωχοδιάβολων που με κατηγορούσαν» 

Αλλάζοντας κλίμα αναφερόμαστε στην προσωπική ζωή του ηθοποιού. Τον ρωτάμε εάν θέλει να κάνει οικογένεια και παιδιά: «Δεν κάνουν όλοι για όλα, ίσως εγώ δεν κάνω για αυτό. Ίσως χρειάζομαι και έναν τομέα που να μην πετύχω και πολύ.» 

Τέλος αναφερόμαστε στον κολλητό του φίλο Τάκη Σπυριδάκη που έφυγε τόσο πρόωρα από την ζωή: «Πήγα στην κηδεία του Τάκη πολύ νωρίτερα και είδα που τον φέρνανε. Ήταν σαν πλάνο από την ταινία μας τα «Τέσσερα Μαύρα Κοστούμια» και λέω ο Τάκης δεν μπορούσε να μην φύγει κινηματογραφικά.»