Επικαιρότητα:

Σοφία Κοκοσαλάκη: Πάλεψε δυο μήνες με τον καρκίνο αλλά δεν τον νίκησε

14 Οκτ. 2019 - 17:21 | Show Biz
Σοφία Κοκοσαλάκη: Πάλεψε δυο μήνες με τον καρκίνο αλλά δεν τον νίκησε

Τα ρούχα και τα κοσμήματα που σχεδίαζε ήταν μια ωδή στη μόδα. Η Σοφία Κοκοσαλάκη είχε γράψει τη δική της ιστορία στον χώρο, κάνοντας διεθνή καριέρα.

Δυστυχώς, έφυγε από την ζωή στα 47 της χρόνια, νικημένη από τον καρκίνο. Οι πληροφορίες λένε ότι πριν από δυο μήνες είχε διαγνωσθεί με την ασθένεια. 

Τα τελευταία χρόνια ζούσε και εργαζόταν στο Λονδίνο, ενώ είχε αφήσει πίσω της την παραγωγή του ομώνυμου pret a porter της και εστίαζε στο κόσμημα, ενώ συνέχιζε και τις ειδικές παραγγελίες ρούχων.

Πριν από έναν χρόνιο, η ταλαντούχα σχεδιάστρια είχε δώσει μια συνέντευξη στο «Κ» της Καθημερινής, όπου είχε παρουσιάσει τη δουλειά της και είχε αποκαλύψει μεταξύ άλλων πως κάποια στιγμή ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ζήσει μόνιμα στην Κρήτη. 

Έχω μια φαντασίωση, ότι μετά τα 89 μου θα πάω να μείνω στην Κρήτη. Όχι πριν όμως, γιατί θέλω να βρίσκομαι στο γίγνεσθαι

Η Κρήτη ήταν άλλωστε το «δικό» της μέρος. Και οι δύο γονείς της κατάγονται από την Κρήτη, ενώ η ίδια έχει αναπτύξει κατά καιρούς και φιλανθρωπική δράση.

Η Σοφία Κοκοσαλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972 και σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μια πρώτη εμπειρία στον χώρο της μόδας σε σύμπραξη με άλλον έναν νέο Έλληνα σχεδιαστή σημείωσε επιτυχία, αλλά κόλλησε στην παραγωγή. Στα 24, η σχεδιάστρια έφτασε στο Λονδίνο και γράφτηκε στη σχολή Central St Martins, alma mater συναδέλφων της όπως ο Τζον Γκαλιάνο και ο Αλεξάντερ Μακουίν. 

Αργότερα, παράλληλα με την ανάπτυξη του δικού της οίκου, ανέλαβε σε διαφορετικές περιόδους την «προχωρημένη» ιταλική Diesel Black Gold, αλλά και την αναβίωση του ιστορικού γαλλικού οίκου Vionnet.

Η Σοφία Κοκοσαλάκη ήταν μητέρα ενός κοριτσιού, σύμβουλος σε εταιρείες και δεχόταν ακόμα προτάσεις από οίκους, τις οποίες αξιολογούσε.