Επικαιρότητα:

Μοντέλο με αλφισμό: Μητέρα είπε στο παιδί της να μην κάτσει δίπλα μου για να μην κολλήσει

17 Οκτ. 2019 - 08:12 | Show Biz
Μοντέλο με αλφισμό: Μητέρα είπε στο παιδί της να μην κάτσει δίπλα μου για να μην κολλήσει

Για τον σκληρό ρατσισμό που έχει δεχτεί λόγω του αλφισμού (αλμπινισμός) από τον οποίο πάσχει μίλησε στην Ελεωνόρα Μελέτη και την εκπομπή «Μεσάνυχτα» το μοντέλο Ανδριανή Ζαχάρη.

«Στεναχωρήθηκα όταν μια μητέρα δεν άφησε το παιδί της να κάτσει δίπλα μου γιατί φοβόταν. Δεν είναι πάντα εύκολο να απαντάς και να προσπερνάς το bullying. Πιο πολύ απ’ όλα με ενοχλεί ο τρόπος που με κοιτάνε. Ήμουν έξι χρονών όταν άρχισα να αναρωτιέμαι γιατί είμαι τόσο λευκή. Δεν γνώριζα ούτε οι γονείς μου τι είναι ο αλφισμός από τον οποίο πάσχω» είπε μεταξύ άλλων.

«Δεν είναι πάντα εύκολο να απαντάς και να απαντάς στο bullying. Δέχομαι καθημερινά ρατσισμό» είπε η Ανδριανή. «Περπατάω και με κοιτάζουν όλοι» ανέφερε.

«Όσοι πάσχουμε από αλφισμό πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ τα μάτια μας. Έχω αρκετά χρόνια να πάω στη θάλασσα για μπάνιο γιατί φοβάμαι μην καώ. Από μικρή μου έλεγαν να γίνω μοντέλο επειδή είμαι διαφορετική και ξεχωριστή. Στην αρχή αρνήθηκα την πρόταση να γίνω μοντέλο» είπε μεταξύ άλλων.

Όταν μου είπε ένα αγόρι ότι το δέρμα μου είναι άσπρο σαν γάλα ένιωσα ότι με προσέβαλε. Μου είχε τύχει να πιαστώ στα χέρια με συμμαθητή μου λόγω αρνητικών σχολίων του», τόνισε μεταξύ άλλων η Ανδριανή Ζαχάρη.
Τι είναι ο αλφισμός

Ο αλφισμός ή αλμπινισμός ή λευκοπάθεια είναι πάθηση που εμφανίζεται εκ γενετής σ' ένα άτομο και σαν κύρια συνέπεια έχει το λευκό χρώμα στο δέρμα και στις τρίχες των μαλλιών και ολόκληρου του σώματος, ενώ η ίριδα των ματιών είναι ρόδινη.

Οι πάσχοντες από αλφισμό έχουν λεπτό δέρμα που παρουσιάζει μεγάλη ευπάθεια στις λοιμώξεις, καθώς και σοβαρά προβλήματα όρασης η οποία είναι ελαττωματική και μπορούν να προκαλέσουν αχρωματοψία ή καταρράκτη, ενώ εμφανίζουν και φωτοφοβία.

Στις βαρύτερες μορφές του, οι δύο κυριότερες επιπλοκές του αλφισμού είναι η τύφλωση και η εμφάνιση καρκινωμάτων του δέρματος. Αντίθετα, στον μερικό αλφισμό, η πάθηση χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένες περιοχές του δέρματος και του τριχωτού στις οποίες λείπει η χρωστική και η μοναδική εκδήλωση μπορεί να είναι μία λευκή τούφα τριχών σε κάποιο άλλο σημείο του σώματος.