Γιάννης Σπανός: Πέθανε στον ύπνο του – Ο άνθρωπος που βρήκε νεκρό τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη

01 Νοε 2019 - 06:24 | Show Biz
Γιάννης Σπανός: Πέθανε στον ύπνο του – Ο άνθρωπος που βρήκε νεκρό τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη

Ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο η απώλεια του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη, Γιάννη Σπανού. Ο άνθρωπος πάνω στον οποίον στήθηκαν καριέρες και άλλαξε μουσικά μια ολόκληρη εποχή, ο «πατέρας» του Νέου Κύματος «έσβησε» σε ηλικία 85 ετών. Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Espresso, ο σπουδαίος συνθέτης βρέθηκε νεκρός χθες στο σπίτι του, στην περιοχή Αγιαννής, στο Κιάτο Κορινθίας, με την είδηση να κάνει γρήγορα τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας πανελλήνια συγκίνηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τον Γιάννη Σπανό βρήκε ένας από τους καλύτερους φίλους του, ο Βασίλης Σουσούνης. Ήταν λίγο πριν τις 12, όταν η μονάκριβη ανιψιά του Σπανού, Σοφία, η οποία βρισκόταν στην Αθήνα, μη μπορώντας να βρει τον θείο της, πήρε τηλέφωνο τον φίλο του προκειμένου να τον εντοπίσει

«Επικοινώνησε μαζί μου για να δει τι συμβαίνει. Αμέσως έτρεξα στο σπίτι του Γιάννη για να δω αν είναι καλά. Κρατούσα κλειδιά που μου είχε δώσει ο ίδιος γιατί τον φρόντιζα εδώ στο Κιάτο που έμενε μόνιμα πλέον. Φώναξα δυο τρεις φορές έξω από το σπίτι του και, όταν είδα ότι δεν απαντούσε, πήρα τα κλειδιά που μου είχε δώσει και άνοιξα. Φώναξα Γιάννη Γιάννη και όπως πηγαίνω στην κρεβατοκάμαρα, τον είδα ξαπλωμένο με τις πιτζάμες. Σαν να κοιμόταν. Κατάλαβα ότι ήταν νεκρός. Δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας ούτε είχε παραπονεθεί για κάτι» αναφέρει συντετριμμένος ο καλός του φίλος.

«Ο γιατρός μας είπε πως ήταν νεκρός από το προηγούμενο βράδυ γιατί το σώμα του είχε ήδη παγώσει. Έφυγε το φιλαράκι μου» καταλήγει με λυγμούς.