Επικαιρότητα:

Πέννυ Μπαλτατζή: Είχα τέσσερις ανεπιτυχείς εγκυμοσύνες

10 Δεκ. 2019 - 07:00 | Show Biz
Πέννυ Μπαλτατζή: Είχα τέσσερις ανεπιτυχείς εγκυμοσύνες

Στο People και τη Μαρία Παπαϊωάννου έδωσε συνέντευξη η Πέννυ Μπαλτατζή, η οποία μίλησε και για την προσπάθειά της να μείνει έγκυος. Όπως αποκάλυψε, πριν γεννήσει το παιδάκι της είχε τέσσερις ανεπιτυχείς εγκυμοσύνες.

«Πριν γεννήσω το παιδί μου είχα τέσσερις ανεπιτυχείς εγκυμοσύνες. Την πρώτη φορά έφτασα εξίμισι μηνών και έκανα διακοπή κύησης. Τη δεύτερη φορά ήταν εξωμήτριο και έκανα χειρουργείο. Αυτό με διέλυσε ψυχολογικά. Σκεφτόμουν ότι δεν θα τα καταφέρω. Δεν εμπιστευόμουν το κορμί μου.

Η μια αποτυχία μετά την άλλη μού στοίχισαν πολύ. Μετά το εξωμήτριο η γιατρός μού είπε ότι οι σάλπιγγές μου δεν είναι βατές και πως έπρεπε αν ήθελα παιδί να προχωρήσω σε εξωσωματική. Σκεφτόμουν “Μα πώς δεν μπορώ να μείνω έγκυος; Αφού έχω μείνει δύο φορές;’’.

Όταν όμως σου λένε συνέχεια ότι δεν μπορείς, στο τέλος τείνεις να το πιστέψεις. Έμεινα, λοιπόν, δύο φορές έγκυος με εξωσωματική, αλλά έχασα τα μωρά. Αυτή η διαδικασία με έκανε χειρότερα ψυχολογικά. Είχα τόση αγωνία. Ξέρεις τι είναι να κάνεις την εμβρυομεταφορά και να σκέφτεσαι “Να περπατήσω; Να κουνηθώ; Πρέπει;”.

Εκείνη την περίοδο είχα και τη μητέρα μου άρρωστη. Νοσηλεύτηκε για τελευταία φορά στην εντατική. Τότε είπα “εγώ δεν μπαίνω ξανά σε αυτή τη διαδικασία και να μην ξανακούσω για παιδί’’. Στο μεταξύ έχασα τη μητέρα μου. Εκεί ξεμπλόκαρα, ανακουφίστηκα. Ένιωσα ότι ξεκουράστηκε και μαζί με αυτήν ξεκουράστηκε και η σκέψη μου».

Όταν πήρα την απόφαση να κάνω στροφή στο μέσα μου, έμεινα έγκυος φυσιολογικά. Κατάφερα να εμπιστευτώ το σώμα μου. Θέλω να σου πω ότι με στενοχωρεί πολύ όταν ελαφρά τη καρδία οι γιατροί προτείνουν την εξωσωματική. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει πολύ καλή ανοσολογική προσέγγιση πριν σε βάλουν σε αυτή τη διαδικασία», είπε η Πέννυ Μπαλτατζή.