Ελένη Καρακάση: Ήμουν 49 κιλά, με κοιτούσα στον καθρέφτη και με έβλεπα χοντρή

24 Ιαν. 2021 - 14:23 | Show Biz
Ελένη Καρακάση: Ήμουν 49 κιλά, με κοιτούσα στον καθρέφτη και με έβλεπα χοντρή
Η Ελένη Καρακάση μίλησε για τη μάχη που δίνει με τα κιλά από μικρό παιδί και τον ρατσισμό που υπάρχει απέναντι στους ανθρώπους με επιπλέον βάρος

Η Ελένη Καρακάση, η οποία αυτή την περίοδο συμμετέχει στην καθημερινή σειρά «Άγριες Μέλισσες», κάθισε στον καναπέ της εκπομπή «Dot» και μίλησε για τη μάχη που δίνει με τα κιλά από μικρό παιδί και τον ρατσισμό που υπάρχει απέναντι στους ανθρώπους με επιπλέον βάρος.

«Έχω κάνει πολύ κακό στον εαυτό μου με τις δίαιτες. Έχει εντελώς διαφορετική ψυχολογία κάποιος που από μικρός είχε πολλά κιλά. Είναι δύσκολο όταν είσαι 17 χρονών, ανέβαινα πάνω στη ζυγαριά και έγραφε 100 κιλά, ενώ βάσει του ύψους μου έπρεπε να είμαι 50. Σημαίνει ότι κουβαλάω πάνω μου έναν ακόμα άνθρωπο. Πάντα υπάρχει ο φόβος να μην ξαναδείς αυτό το νούμερο. Έχω βρεθεί στη φάση, να είμαι 49 κιλά, να με κοιτάζω στον καθρέφτη και να με βλέπω χοντρή. Με έδειχναν στις φωτογραφίες και δεν με αναγνώριζα. 

Εγώ τον αγαπούσα τον εαυτό μου και σε αρκετά κιλά, αλλά άκουγα διάφορα: "Χάσε κιλά γιατί δεν θα βρεις γκόμενο". Δεν με ενδιαφέρει αυτό… Ξέρεις τι έχω ακούσει σαν παιδί; Τι λέγανε στη μάνα μου; Κοροϊδία! Δεν γίναμε ρατσιστές ξαφνικά στην Ελλάδα, πάντα ήμασταν. Πάντα θα χτυπήσουμε αυτόν που έχει το μεγαλύτερο από εμάς ελάττωμα» ανέφερε, αρχικά, η ηθοποιός. 

«Τον ένα χρόνο δεν έβρισκα ρούχα λόγω πολλών κιλών και τον επόμενο χρόνο λόγω αδυναμίας. Ψώνιζα από τα παιδικά. Την πρώτη χρονιά μπήκα σε ένα μαγαζί στο Σύνταγμα ψάχνοντας για ρούχα και πάω να μπω μέσα και μου λέει ο ιδιοκτήτης: "δεν έχουμε στο νούμερό σας". Την επόμενη χρονιά, ξαναπερνάω και με βλέπει και με ρωτάει αν ήθελα ρούχο για μένα ή τη μητέρα μου και του απαντάω: "γιατί, για να μου πείτε ότι δεν έχετε νούμερο;" και έφυγα. Έκανα πολλές βλακείες  στον εαυτό μου, ήθελα να χωρέσω πάση θυσία σε τζιν νούμερο 26. Τώρα είμαι καλά, τότε που ήμουν πολύ αδύνατη ήμουν δυστυχισμένη» πρόσθεσε η Ελένη Καρακάση.