Επικαιρότητα:

Γιώργος Κιμούλης: 6 πρωταγωνίστριες τον κατηγορούν για κακοποιητική συμπεριφορά

27 Ιαν. 2021 - 16:36 | Show Biz
Γιώργος Κιμούλης: 6 πρωταγωνίστριες τον κατηγορούν για κακοποιητική συμπεριφορά

Τον Ασκό του Αιόλου άνοιξε η Ζέτα Δούκα για να ακολουθήσουν η Ευδοκία Ρουμελιώτη, η Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, η Κατερίνα Παπουτσάκη, η Φαίη Ξυλά και η Κατερίνα Γερονικολού

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες ηθοποιών του θεάτρου για τον συνάδελφό τους και σκηνοθέτη Γιώργο Κιμούλη, τον οποίο κατηγορούν για κακοποιητική συμπεριφορά εν ώρα εργασίας. Τον «Ασκό του Αιόλου» άνοιξε η Ζέτα Δούκα η οποία με δηλώσεις της στην εκπομπή του MEGA «Πάμε Δανάη» υποστήριξε πως ο Γιώργος Κιμούλης την κλώτσησε και την έβρισε κατά τη διάρκεια παλαιότερης συνεργασίας τους στο θέατρο.

Αλεξάνδρα Ταβουλάρη: «Αναγκάστηκα να πάρω χάπια»

Η ηθοποιός Αλεξάνδρα Ταβουλάρη είναι, έως αυτή την ώρα, η τελευταία καταγγέλουσα κατά του σκηνοθέτη. Όπως υποστηρίζει ο Γιώργος Κιμούλης, με τη συμπεριφορά που είχε απέναντί της στις πρόβες, ήταν η αιτία να πάρει μέχρι και χάπια για να μπορέσει να αντέξει την πίεση.

«Υπήρξα κι εγώ τρομοκρατημένη, φοβισμένη, γεμάτη αμφιβολίες για τον ίδιο μου τον εαυτό και για την υποκριτική μου ικανότητακαι η πηγή όλων αυτών των αισθημάτων στον εργασιακό μου χώρο ήταν ο ίδιος ανθρωπος, ο Γιώργος Κιμούλης.

Η συνεργασία μας ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε γιατί σχεδόν μια εβδομάδα πριν την πρεμιέρα της παράστασης, σε ένα απο τα πολλά ξεσπάσματα που είχε απέναντι μου, συλλογίστηκα πώς θα ήταν δυνατόν να συνεχίσω να συνεργάζομαι με έναν τόσο απρόβλεπτο, οξύθυμο και χειριστικό άνθρωπο που θα συνέχιζε να με βλάπτει ψυχικά για μια ολόκληρη σεζόν και αποχώρησα. (τις τελευταίες μέρες της συνεργασίας μας αναγκάστηκα να πάρω χάπια για το στομάχι για να μπορώ να στέκομαι όρθια στην πρόβα).

Μιλάω τώρα γιατί τώρα είναι η σωστή στιγμή, γιατί τώρα δεν είμαι μόνη μου, τώρα δεν φοβάμαι να το εκφράσω γιατί πάντα σκεφτόμουν οτι θα υπάρξει η ιδανική στιγμή που θα μπει ένα τέλος σε όλες αυτές τις ιστορίες γυναικών, συναδέλφων που έχουν υποφέρει απο την τυραννία ενός και μόνο ανθρώπου. Μιλάω για να τελειώσει αυτή η εποχή

» έγραψε χαρακτηριστικά η ηθοποιός στο Instagram.

Δείτε την ανάρτησή της:

 

 

 

Ευδοκία Ρουμελιώτη: «Καθόμουν στη λεκάνη της τουαλέτας στο διάλειμμα της παράστασης, γιατί φοβόμουν να πάω στο καμαρίνι μου»

H Ευδοκία Ρουμελιώτη στο παρελθόν είχε βγεί δημόσια και είχε μιλήσει για την πολύ δύσκολη συνεργασία που είχε με τον Γιώργο Κιμούλη, αλλά όπως και η ίδια είπε «είχε περάσει στα ψιλά». Μετά τους ισχυρισμούς της Ζέτας Δούκα, βγήκε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», υποστήριξε τη συνάδελφό της και φυσικά μίλησε για τη δική της εμπειρία, που όπως υποστήριξε της άφησε και ένα πρόβλημα στις φωνητικές της χορδές.

«Είναι από τις χειρότερες εμπειρίες στη ζωή μου. Μετά από τη συνεργασία μας παντρεύτηκα ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στις φωνητικές μου χορδές. Για να βγάλω την παράσταση αναγκαζόμουν να κάνω ενέσεις κορτιζόνης και το ήξερε αυτό. Απέκτησα πολύ σοβαρό πρόβλημα στις φωνητικές μου χορδές… Ήμουν τρομερά ευτυχισμένη για αυτή την παράσταση, όταν άρχισα να κάνω πρόβες. Στις πρόβες όλα πήγαιναν περίφημα. Όλα ξεκίνησαν τη πρώτη φορά που ανεβήκαμε στη σκηνή. Αυτός ο άνθρωπος με κακοποίησε ψυχικά, Μετά τη συνεργασία μας φοβόμουν να ανέβω πάνω στη σκηνή. Την ώρα που έπαιζα με έβριζε χυδαία. Ήμουν πάνω στη σκηνή και ερχόταν από πίσω μου και δε μπορώ να πω αυτά που άκουγα να μου λέει στο αυτί μου… Έπιασα τον καλλιτεχνικό διευθυντή και τον ίδιο και τον ρώτησα γιατί, γιατί τα έκανε όλα αυτά αφού εκείνος με είχε επιλέξει. Ευτυχώς που μετά συνάντησα ανθρώπους που με υποστηρίξανε και με στήριξαν και έμεινα σε αυτόν τον χώρο. Ήταν η πρώτη φορά που δεν κατάφερα να κλείσω τη σεζόν. Στο διάλειμμα της παράστασης φοβόμουν να μείνω στο καμαρίνι και πήγαινα και καθόμουν στην τουαλέτα μέχρι να περάσει η ώρα για να βγω στη σκηνή… Πήγα και βρήκα τον καλλιτεχνικό διευθυντή που ήταν ο Λάκης Λαζόπουλος και του είπα ότι θέλω να φύγω, και μου είπε ότι η ψυχική υγεία μου είναι πάνω από όλα».

Κατερίνα Γερονικολού: «Με φόβισες. Με τρόμαξες… Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα»

Η Κατερίνα Γερονικολού μέσω του λογαριασμού της στο Instagram κατήγγειλε τον Γιώργο Κιμούλη για εργασιακό εκφοβισμό. «Με φόβισες. Με τρόμαξες… Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα. Εσύ, που μου έδωσες τον ρόλο. Να βάζω στοιχήματα με τον εαυτό μου αν θα μπορώ να συνέλθω μετά τη «συνεργασία» μας», ανέφερε η ηθοποιός ενώ παρέθεσε την αφίσα απο την παράσταση «Δον Ζουάν, η επιστροφή» όπου συνεργάστηκε με τον Γιώργο Κιμούλη.

Παράλληλα πρόσθεσε πως τώρα νιώθει καλά για να μιλήσει, καθώς δεν είναι τόσο μικρή ώστε να φοβάται τον ίσκιο της, «ούτε και τόσο μεγάλη για να μην κλαίω σαν μωρό όταν έρχονται όλα πάλι στο μυαλό μου».

Τέλος ευχαρίστησε τη Ζέτα Δούκα που έκανε την αρχή. «Ζέτα Δούκα, σε ευχαριστώ που μου έδωσες το θάρρος και μου έδειξες τον τρόπο. Μου θύμισες εικόνες που ήθελα να ξεχάσω. Μου έσφιξες την καρδιά. Λυπάμαι για όσα σου συνέβησαν... λυπάμαι και για μένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε την ανάρτησή της:

 

 

 

 

Φαίη Ξυλά: Ίσως η χειρότερη συνεργασία μου - Μιλούσαμε μόνο στη σκηνή

Για τη δική της εμπειρία από τη συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη μίλησε στην εκπομπή «Ευτυχείτε» η Φαίη Ξυλά. Η ηθοποιός που έχει συνεργαστεί μαζί του σε δυο θεατρικά έργα ανέφερε πως αυτές οι συνεργασίες της ήταν από τις πιο δύσκολες στη ζωή της.

«Ήταν από τις πιο δύσκολες ίσως η χειρότερη συνεργασία μου αυτή με τον Γιώργο Κιμούλη. Από εκεί και πέρα έβαλα τα όρια μου με αποτέλεσμα να έχουμε μια συνεργασία χωρίς καμία επαφή, που δεν είχαμε καμία συνομιλία. Διεκπεραιώθηκε η συνεργασία, πολύ δύσκολα. Θεωρώ απαράδεκτο ο οποιοσδήποτε να εκμεταλλεύεται τη θέση του ως σκηνοθέτης ή θιασάρχης. Αν η κοπέλα δέχτηκε σωματική ή λεκτική βία ή όλα αυτά που περιγράφει είναι καταδικαστέο… Εμείς με τον Γιώργο Κιμούλη είχαμε άλλα ζητήματα που αν τα πω μειώνουμε το περιστατικό», ανέφερε η Φαίη Ξυλά.

Κατερίνα Παπουτσάκη: «Απέκτησα ψυχοσωματικά ζητήματα»

Άλλη μία ηθοποιός που δεν έχει καλές αναμνήσεις από την συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη είναι η Κατερίνα Παπουτσάκη η οποία συναντήθηκε μαζί του στη σκηνή του θεάτρου Αθηνών, το 2007, και μάλιστα στην ίδια παράσταση από την οποία είχε αποχωρήσει έναν χρόνο νωρίτερα η Ευδοκία Ρουμελιώτη.

Η ίδια είχε μοιραστεί τότε με τους δικούς της ανθρώπους πως είχε επιβαρυνθεί πολύ ψυχολογικά εκείνη την περίοδο. Γεγονός που επιβεβαίωσε και σήμερα με δηλώσεις στο Ladylike.gr εξομολογούμενη: «Κατά την περίοδο της συνεργασίας μας δυσκολεύτηκα πάρα πολύ κι απέκτησα ψυχοσωματικά ζητήματα. Έχασα τη φωνή μου για κάποιο διάστημα κι είχα ένα θέμα στο στομάχι». Η ηθοποιός, ωστόσο, ξεκαθάρισε πως στη δική της περίπτωση δεν υπήρξε σωματική βία,  αλλά μόνον επιθετική και προσβλητική συμπεριφορά.