Πάνω από 1.000 καταγγελίες ηθοποιών για κακοποίηση στο πειθαρχικό του σωματείου τους

05 Φεβ. 2021 - 19:27 | Show Biz
Πάνω από 1.000 καταγγελίες ηθοποιών για κακοποίηση στο πειθαρχικό του σωματείου τους

Μορφή τσουνάμι λαμβάνουν οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο του θεάματος. Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη κατήγγειλαν τον γνωστό ηθοποιό για σεξουαλική παρενόχληση αναφέροντας η κάθε μία ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

Λεπτομέρειες για τα όσα βίωσαν από τον γνωστό ηθοποιό περιγράφουν οι Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη στο έγγραφο της καταγγελίας τους, το οποίο εξασφάλισε αποκλειστικά η εκπομπή «Πάμε Δανάη». Στο μεταξύ μιλώντας στο MEGA ο πρόεδρος του πειθαρχικού του σωματείου ηθοποιών Πασχάλης Τσαρούχας αποκάλυψε ότι έχει δεχτεί τις τελευταίες ημέρες πάνω από χίλιες καταγγελίες.

Οι 3 ηθοποιοί κατήγγειλαν τον γνωστό ηθοποιό στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και εργασιακό εκφοβισμό.

Συγκεκριμένα, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους καταγγέλλει πως ο γνωστός ηθοποιός εκμεταλλεύτηκε το νεαρό της ηλικίας της και την ανάγκη της να εργαστεί.

«Ο καταγγελλόμενος προέβη επανειλημμένα σε σοβαρές πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου και όχι μόνο. Με παρενοχλούσε και εκτός θεάτρου με διάφορους τρόπους, όπως παρακολουθώντας με και προκαλώντας μια συνεχή ανησυχία που έφθανε στα όρια του τρόμου. Ειλικρινά δεν ήξερα ποια θα είναι η επόμενη κίνησή του. Φοβόμουν ότι είναι ικανός για τα πάντα όπως μου είχε αποδείξει άλλωστε».

Η Πηνελόπη Αναστοπούλου αναφέρεται στην πρώτη γνωριμία της με τον ηθοποιό , όταν ήταν 28 ετών. Σε μια συνάντηση για συνεργασία, την υποδέχτηκε στο καμαρίνι του και κλείδωσε την πόρτα. Περιγράφει στη συνέχεια σκηνή που προσέβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπειά της.

«Όταν έφθασε ο καταγγελλόμενος στο κτίριο ήμασταν μόνοι. Μπήκαμε στο καμαρίνι, κλείδωσε την πόρτα και ένιωσα άβολα. Με ρώτησε πράγματα για εμένα… Όταν καταλάβαινε ότι αισθανόμουν άβολα, αυτό τον εξίταρε περισσότερο. Τρομοκρατήθηκα, έκανα ότι δεν καταλάβαινα»

Οπως καταγγέλλει η Λένα Δροσάκη, σε ηλικία 24 ετών ο καταγγελλόμενος την εκβίασε πως αν δεν συνευρεθεί μαζί του, δεν θα περάσει στις εξετάσεις του Υπουργείου.

“Με έναν τρόπο άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά, να με παρενοχλεί σεξουαλικά, στην αρχή διακριτικά, στη συνέχεια ολοένα με πιο ανάρμοστο τρόπο. Κάποια στιγμή άρχισε να με απειλεί ανοιχτά ότι αν δεν συνευρεθούμε θα φροντίσει να μην περάσω ως φοιτήτρια τις εξετάσεις του υπουργείου”.

Με ανάρτηση στο instagram σχολίασε την καταγγελία της συζύγου του Λένας Δροσάκη, ο γνωστός ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

«Υπερασπίστηκες τις αξίες σου! Όρθωσες ανάστημα στους φόβους σου! Δεν φοβήθηκες τους δαίμονές σου! Είμαι τόσο περήφανος για σένα αγάπη μου!

Ο πρόεδρος του Πειθαρχικού στο σωματείο ελληνων ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας, επεσήμανε στο Mega ότι για κάθε φάκελο που ανοίγει θα καλούνται σε ακρόαση οι εμπλεκόμενοι, κι ότι οι καταγγελίες ειναι πολλές.

«Έχουν γίνει τηλεφωνικά αρκετές καταγγελίες. Εμείς θεσμικά κάνουμε αυτό που μας δίνει τη δυνατότητα ο κανονισμός να κάνουμε. Εάν κάποιος κριθεί ένοχος, η αγορά, οι επιχειρηματίες, η παραγωγή δεν τους απαγορεύει κανείς σε κάποιον να δουλέψουν.»

Για ανθρωποφαγία μίλησε ο γνωστός ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς.

«Το τι βγαίνει στη φόρα τώρα και για τον Πέτρο και για τους άλλους συναδέλφους, έχει φτάσει σε μία ανθρωποφαγία, η οποία δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνο, αλλά από κει και πέρα δε σημαίνει ότι αν κάποιος εκφράσει μία γνώμη είναι με το μέρος του ενός ή του άλλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες θα έρθουν στο φως κι άλλες καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο.