Ο Δημήτρης Μοθωναίος καθηλώνει για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη σε ηλικία 6 ετών

10 Φεβ. 2021 - 11:02 | Show Biz
Ο Δημήτρης Μοθωναίος καθηλώνει για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη σε ηλικία 6 ετών

 O ηθοποιός Δημήτρης Μοθωναίος, βρήκε τη δύναμη από τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες να μιλήσει ανοιχτά για την σεξουαλική και σωματική κακοποίηση που υπέστη σε ηλικία μόλις 6 ετών.
Ο άνθρωπος ο οποίος έκανε τα φρικτά αυτά πράγματα στον Δημήτρη Μοθωναίο, σύμφωνα με τον ίδιο άνηκε στο στενό του οικογενειακό περιβάλλον.

Η εξομολόγηση του ηθοποιού για τα όσα βίωσε είναι καθηλωτική.

Ο Δημήτρης Μοθωναίος μεταξύ άλλων ανέφερε στη Φαίη Σκορδά και στην κάμερα του «Πρωινού»:

Δεν επιτρέπεται κανένας να χαλάει τα όνειρα μας. Μου έχουν τύχει και κακοποιητικές συμπεριφορές.

Εμένα με αφορά η κακοποίηση προσωπικά γι’αυτό και ήθελα να μιλήσω γι’αυτό. Ακούω πάρα πολλά πράγματα που με θυμώνουν. Δε λέω ότι η δική μου άποψη είναι η σωστή. Δεν μπορώ να δεχθώ το σχόλιο στην ανακοίνωση της κακοποίησης. Βλέπω σχόλια του στυλ “γιατί τώρα” κλπ.
Μεγάλωσα σε μια οικογένεια με πολλή αγάπη. Υπήρχε ένα πρόσωπο στο πολύ στενό μου οικογενειακό περιβάλλον που είχε κακοποιητική συμπεριφορά.

Αυτό ξεκίνησε στα 6 μου. Αυτό συνέβαινε κατ’ εξακολούθηση. Γινόντουσαν πράγματα που δεν μπορούσα να αντιληφθώ. Ένιωθα ότι αυτός ο άνθρωπος με αγαπούσε πάρα πολύ.

Έκανα 11 χρόνια ψυχανάλυση για να δουλέψω αυτό που μου συνέβη. Όταν συνέβη κάτι, σε ηλικία 26 ετών, με πλησίασε ξανά αυτός ο άνθρωπος και μου έκανε μια κίνηση που δεν μπορούσα να αγνοήσω.
Έχω εικόνες διάσπαρτες από τότε. Μια περίοδο μόνο με το αλκοόλ μπορούσα να ξεπεράσω αυτό το σύννεφο που υπήρχε και με ακολούθησε στην πορεία μου.
Αυτό το γεγονός καθόρισε την σεξουαλικότητα μου και εμένα ως άνθρωπο.
Σε πολύ μεγάλη ηλικία συνειδητοποίησα ότι ο άνθρωπος αυτό με κακοποιούσε.
Όταν αντιμετώπισα αυτόν τον άνθρωπο ευθέως, μου ζήτησε να το ξεχάσω. Με απείλησε να μην το πω σε κάνεναν.
Οι γονείς μου για δικούς τους λόγους, από δική τους αδυναμία, δεν με στήριξαν. Προσπάθησαν με κάθε τρόπο να υποβαθμίσουν το γεγονός. Εκείνη την στιγμή κατάλαβα ότι ο μόνος που μπορεί να με βοηθήσει είμαι εγώ.
Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ένα κύμα που έχει συμπαρασύρει όλους. Οι περιπτώσεις των σχέσεων που προσέλκυα ευνοούσαν την κακοποίηση. Είχα εκπαιδευτεί έτσι και ψυχικά και σεξουαλικά. Έκανα επίτηδες προσπάθειες να κάνω σχέση με κοπέλα το οποίο δεν πετύχαινε πάντα γιατί το τραύμα δεν είχε δουλευτεί. Θεωρούσα ότι δεν είμαι άξιος να έχω μια υγιή σχέση.

Υπήρξε μια σχέση μου που ήταν η κορωνίδα της κακοποίησης. Η σχέση έληξε με ένα τροχαίο ατύχημα.
Πλέον δεν πίνω. Είναι 4 χρόνια που δεν πίνω καθόλου.
Έχω να κοιμηθώ 10 μέρες με όλο αυτό που συμβαίνει. Ξαναβιώνω τον πόνο.

Εγώ καθημερινά ξυπνάω και κάνω μια ολόκληρη άσκηση μέσα στις οποίες επαναλαμβάνω στον εαυτό μου ότι έχω δικαίωμα στην ευτυχία. Όσες φορές και αν το επαναλάβω δεν το πιστεύω.