Επικαιρότητα:

Πολύ πιο σοβαρή καταγγελία για τον Παύλο Χαϊκάλη και από δεύτερη ηθοποιό

11 Φεβ. 2021 - 10:20 | Show Biz
Πολύ πιο σοβαρή καταγγελία για τον Παύλο Χαϊκάλη και από δεύτερη ηθοποιό

 Μετά την Ηλιάνα Αραβή, μία νέα καταγγελία αναμένεται να κατατεθεί στο ΣΕΗ για τον Παύλο Χαϊκάλη. Σύμφωνα με την εκπομπή «Ευτυχείτε», μία νέα κοπέλα αναμένεται να προσέλθει στα γραφεία του σωματείου ηθοποιών για να καταθέσει επίσημη καταγγελία, ώστε να σχηματιστεί ο φάκελος και να εξεταστεί από το πειθαρχικό του ΣΕΗ. «Να αναφέρουμε ότι η ειδική επιτροπή του σωματείου βρίσκεται καθημερινά στα γραφεία και εξετάζει ενδελεχώς κάθε καταγγελία. Επίσης, μπορούμε να πούμε ότι οι καταγγελίες μπορούν πλέον να στέλνονται και μέσω email» ανέφερε ο δημοσιογράφος της πρωινής εκπομπής του OPEN.

Το πρωί της Τρίτης (10/2), ο Παύλος Χαϊκάλης μίλησε στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου ώστε να σχολιάσει την καταγγελία της ηθοποιού Ηλιάνας Αραβή, σύμφωνα με την οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον ηθοποιό, όταν φοιτούσε στη δραματική σχολή και εκείνος ήταν δάσκαλός της. «Σε όλα τα Μέσα βλέπω "ο πρώην υπουργός κοινωνικής ασφάλισης". Δεν είμαι αυτό. Είμαι ένας ηθοποιός 40 χρόνια στο σανίδι, κοιτάζω τους συναδέλφους μου στα μάτια, δεν μου αρέσει να κρύβομαι. Βγαίνω, βγήκα και παραδέχτηκα για να λογοδοτήσω για την ουσία των πραγμάτων, αλλά δεν κατανοήθηκαν αυτά που είπα» είπε ο Παύλος Χαϊκάλης.

Η ηθοποιός Ηλιάνα Αραβή είχε καταγγείλει: «Είχα έρθει στη ηλικία 17μιση ετών από την Κύπρο και μου έκανε μάθημα στο πρώτο έτος. Με φλέρταρε διακριτικά στην αρχή. Δεν έδωσα σημασία, με πήγε σε μια οντισιόν για γνωστή σειρά που παιζόταν χρόνια. Μάλλον για να με καλοπιάσει. Στη σειρά δεν με πήραν και άρχισε να με φλερτάρει πιο έντονα. Μέχρι που ένα πρωινό, με πήρε τηλέφωνο, αυνανιζόταν και μου μιλούσε πρόστυχα. Επέμενε να συμμετέχω μαζί του, εγώ του εξηγούσα ότι τον σέβομαι και τον θαυμάζω και ότι τον έχω σαν μπαμπά μου και μου είχαν κοπεί τα πόδια». Κατόπιν ο Παύλος Χαϊκάλης ζήτησε δημόσια συγγνώμη και εξήγησε ότι τη γνώρισε όταν ήταν 19 ετών και ήταν ερωτευμένος μαζί της.

Παύλος Χαϊκάλης: «Σταυρώνομαι χωρίς καταγγελία»
Ο Παύλος Χαϊκάλης ισχυρίστηκε ότι όλα όσα είπε ακόμα και η συγγνώμη του παρεξηγήθηκαν και ανέφερε: «Ενώ μίλησα ξεκάθαρα, δεν εκτιμήθηκε, παρουσιάστηκε ότι έχω τελέσει την πράξη στο τηλέφωνο. Ενώ έχω δώσει άλλες διευκρινίσεις. Δεν ακυρώνω τον λόγο της κοπέλας. Δεν προσβάλλω κάποιον. Ο καταγγέλων στη συνείδηση του κόσμου έχει πάντα δίκιο. Θα μπορούσα να πω χιλιάδες πράγματα, ότι είναι τρελή κλπ. Είπα ήταν κυρία, δεν της έκανα χειρονομίες, δεν την απείλησα. Και πάμε στο τηλέφωνο. Ή έχω τελέσει την πράξη που σημαίνει ότι θα μπορούσε να μου κλείσει το τηλέφωνο ή ότι επειδή ήμουν ερωτευμένος εξέφρασα την ερωτική μου διάθεση. Δεν τέλεσα τηλεφωνικά ποτέ την πράξη».

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς της ηθοποιού Ηλιάνας Αραβή - που δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε καταγγελία στο ΣΕΗ - ότι υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες, ο Παύλος Χαϊκάλης είπε: «Όποιος έχει καταγγελίες ας πάει στο σωματείο. Εγώ σταυρώνομαι για πράγματα στα οποία δεν είμαι κατηγορούμενος. Δεν φοβάμαι να εκτεθώ. Σταυρώνομαι για κάτι για το οποίο δεν υπάρχει καταγγελία. Σταυρώνομαι από τα μέσα και για ένα παλιό βίντεο του 2018. Παρουσιάζεται και μια άλλη κυρία που λέει πράγματα που δεν στέκουν. Εγώ διασύρομαι».

Για τον χαρακτηρισμό «άνδρας παλαιάς κοπής» που χρησιμοποίησε μιλώντας για την καταγγελία εναντίον του - έναν χαρακτηρισμό που η Έλενα Ακρίτα «μετέτρεψε» σε «άνδρας παλαιάς ντροπής» ο ηθοποιός είπε: «Ευχαριστώ την κυρία Ακρίτα που την ξέρω τόσα χρόνια, που τώρα που είμαι σε μία δύσκολη φάση μου δίνει μία κλωτσιά να πάω ακόμα παρακάτω. Δεν της κρατάω κακία. Κρατάω μια πίκρα μέσα μου. Ενας άντρας παλαιάς κοπής σημαίνει πως ξέρει να φέρεται σε μια γυναίκα, ξέρει τα όριά του και ξέρει και τα όρια που του αφήνουν οι άλλοι. Οποιος καταλαβαίνει καταλαβαίνει τι σημαίνει άνδρας παλαιάς κοπής. Ζήτησα δημόσια συγγνώμη. Ούτε αυτό έγινε κατανοητό»

Αναφορικά με το αν θα κινηθεί νομικά ο Χαϊκάλης είπε: «Η καταγγέλλουσα πρέπει να κάνει καταγγελία και να το πάει νομικά. Εγώ τα έχω πει και δημόσια. Αν θέλουν κάποιοι να με διασύρουν ας με διασύρουν».

Ο ηθοποιός αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε για τον Πέτρο Φιλιππίδη λέγοντας: «Υπάρχουν διαδικασίες και το σωματείο φέρεται άψογα. Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι για κάποιον συνάδελφο». Καταλήγοντας ο ηθοποιός είπε: «Να σας έχει ο Θεός καλά όλο τον κόσμο. Ευχαριστώ αυτούς που με στηρίζουν και δεν κρατάω κακία. Έχω εμπιστοσύνη στο Θεό και στο δίκαιο των πραγμάτων».