Αρση απορρήτου τηλεφώνων, υπολογιστών του Λιγνάδη - Απερρίφθη αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας

07 Απρ. 2021 - 16:04 | Show Biz
Αρση απορρήτου τηλεφώνων, υπολογιστών του Λιγνάδη - Απερρίφθη αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας

Άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του Δημήτρη Λιγνάδη σε τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και clouds διατάσσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών μετά από σχετικό αίτημα της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση.


Στόχος είναι πέραν της ανεύρεσης τυχόν ύποπτων τηλεφωνημάτων που να τον συνδέουν με τις αξιόποινες πράξεις του βιασμού που του αποδίδονται ή και άλλες άγνωστες ακόμη στην ανάκριση, να διερευνηθούν οι λογαριασμοί του στα social media με επίκεντρο τις διαδικτυακές του συνομιλίες ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κάποιες με αξιόποινο περιεχόμενο.
 
Η άρση, όπως σημειώνεται από αρμόδιες πηγές, μπορεί να φέρει στα χέρια της δικαιοσύνης επιπλέον στοιχεία όπως φωτογραφικό υλικό ή βίντεο από συναθροίσεις και ιδιωτικές επαφές, οπτικό υλικό από συνευρέσεις, ηλεκτρονικά αποτυπώματα σε περίπτωση διαγραφής τους, επισκέψεις σε «ύποπτα» site, προσέλκυση ανηλίκων μέσω social media και sms καθώς και φωτογραφικό υλικό στο κινητό μέσω cloud.

Πρόθεση «εκφοβισμού» της ανακρίτριας 

Την ίδια ώρα, στο σκεπτικό του βουλεύματος με το οποίο απερρίφθη από το Δικαστικό Συμβούλιο το αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας που υπέβαλλε ο ηθοποιός μέσω του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια, οι δικαστές αποδίδουν στον Λιγνάδη πρόθεση παρακώλυσης της έρευνας και εκφοβισμού της δικαστικής λειτουργού ώστε να απέχει από τη διαδικασία.

«Οι εκφράσεις του συνηγόρου του κατηγορουμένου κατά την επίσκεψη του στο γραφείο της ανακρίτριας, έτσι όπως προκύπτουν από τις αναφορές που ο ίδιος ο δικηγόρος κατέθεσε, δεικνύουν πρόθεση του κατηγορουμένου να παρακωλύσουν την ανακριτική διαδικασία και να εκφοβίσουν την ανακρίτρια ώστε να απέχει από το χειρισμό της υπόθεσης.

Οι αναφορές που κατατέθηκαν σε βάρος της στον Αρειο Πάγο και στον επιθεωρητή και οι υποδείξεις με επιτακτικό τρόπο στην ανακρίτρια καταδεικνύουν ότι θέλουν η ανάκριση να διενεργηθεί έτσι όπως επιθυμούν», σημειώνουν οι δικαστές.