Επικαιρότητα:

Πέθανε η ηθοποιός Ελπίδα Μπραουδάκη. Είχε συνεργαστεί με τον Μανούσο Μανουσάκη

07 Ιουλ. 2021 - 06:34 | Show Biz
Πέθανε η ηθοποιός Ελπίδα Μπραουδάκη. Είχε συνεργαστεί με τον Μανούσο Μανουσάκη

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ελπίδα Μπραουδάκη. Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου έκανε γνωστή ο ανιψιός της μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook, ενώ ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) Σπύρος Μπιμπίλας, σε ανάρτησή του αναφέρει ότι η Ελπίδα Μπραουδάκη ήταν μια από τις πιο σεμνές παρουσίες του θεάτρου.

Ελπίδα Μπραουδάκη - Συνεργάστηκε με τον Μανούσο Μανουσάκη
Η Ελπίδα Μπραουδάκη έλαβε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και σε ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Σύμφωνα με τον ανιψιό της είχε παίξει σε πάνω από 100 ταινίες του '60 και του '70. Σημαντική ήταν η παρουσία της σε τηλεοπτικές σειρές όπως το «Χορεύοντας στη σιωπή» (2002), «Η αγάπη ήρθε από μακριά» (2002), «Μη μου λες αντίο»(2004), «Ανατομία ενός εγκλήματος» και άλλες.

Συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη το 1990 και 2000. «Ήταν ένας ανοικτός άνθρωπος με πολλά χαρίσματα. Θυμάμαι που σε έπαιρναν τηλέφωνο να κάνεις κάποια διαφήμιση και έλεγες όχι πάρτε καμιά νέα κοπέλα» γράφει στην ανάρτησή του ο ανιψιός της ηθοποιού Ελπίδας Μπραουδάκη για τον θάνατό της.

Παντρεύτηκε την δεκαετία του '70 με τον επίσης ηθοποιό Γιώργο Μάζη, αλλά χώρισαν λίγα χρόνια αργότερα. «Δάνεισε» τη φωνή της σε αρκετές μεταγλωττισμένες σειρές. Είχε οργανώσει και αναπτύξει θεατρικό εργαστήρι στα Χανιά και καθοδήγησε πολλά παιδιά να ασχοληθούν με το θέατρο και την ηθοποιία.

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα για την Ελπίδα Μπραουδάκη
«Καλό ταξίδι σε μια από τις πιο σεμνές, αθόρυβες, ταλαντούχες παρουσίες του θεάτρου μας»

 
 

Την γνωστοποίηση του θανάτου της ηθοποιού έκανε ο ανιψιός της με ανάρτησή του στο Facebook