Ο καβγάς του Καρόλου με τη μητέρα του αμέσως μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα

31 Αυγ. 2021 - 11:16 | Show Biz
Ο καβγάς του Καρόλου με τη μητέρα του αμέσως μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Ο τραγικός θάνατος της πριγκίπισσας Νταϊάνα πριν από 24 ακριβώς χρόνια συγκλόνισε τον κόσμο και προκάλεσε σοκ στη βρετανική βασιλική οικογένεια. Για κανέναν δεν ήταν φυσικά τόσο δύσκολο και οδυνηρό όσο για τους δύο γιους της, τους πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι.

Η οικογένεια έμενε με τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Φίλιππο στο Μπαλμοράλ την ημέρα εκείνη και ο πρίγκιπας Κάρολος ανέλαβε τη δύσκολη αποστολή να ενημερώσει τους δύο γιους του για τον θάνατο της μητέρας τους.

Ο Κάρολος είχε πάρει διαζύγιο από την Νταϊάνα τον προηγούμενο χρόνο μετά τον οδυνηρό χωρισμό τους. Όταν έμαθε για τον θάνατο της πρώην συζύγου του φέρεται «να κατέρρευσε εντελώς», σύμφωνα με τη βρετανική Mirror.

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρχαν διαφωνίες πίσω από τα τείχη του παλατιού για τις κινήσεις που θα γίνονταν τις ημέρες μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Μάλιστα, ο πρίγκιπας Κάρολος και η βασίλισσα Ελισάβετ φέρεται να μάλωσαν για τον τρόπο με τον οποίο η Νταϊάνα θα επέστρεφε στη Βρετανία.

Ο Κάρολος ήθελε να ταξιδέψει στη γαλλική πρωτεύουσα με το βασιλικό αεροσκάφος για να φέρει πίσω τη σορό της, κάτι που αρχικά δεν επέτρεπε η βασίλισσα.

Ο δημοσιογράφος και φίλος της Νταϊάνα, Ρίτσαρντ Κέι, δήλωσε στο ντοκιμαντέρ του Channel 5, «Diana: 7 Days That Shook the Windsors»: «Αυτή ήταν μια κίνηση γενναία που προκάλεσε έκπληξη. Ο Κάρολος ήθελε να πάρει το βασιλικό αεροσκάφος αλλά η βασίλισσα δεν το επέτρεπε.

Ο Κάρολος έδωσε σκληρή μάχη για τη Νταϊάνα, τέτοια που δεν είχε δώσει ποτέ για εκείνη όσο ζούσε».

Ο πρίγκιπας Κάρολος αρνήθηκε να κάνει πίσω και η βασίλισσα του έδωσε τελικά την άδεια να χρησιμοποιήσει το βασιλικό αεροσκάφος για να φέρει τη σορό της Νταϊάνα πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πέταξε λοιπόν στο Παρίσι μαζί με τις αδερφές της πρώην συζύγου του και μετέβη στον νοσοκομείο όπου η Νταϊάνα είχε πεθάνει.

Ο πρώην μπάτλερ της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Πολ Μπάρελ, ήταν ήδη στο νοσοκομείο με κάποια μέλη του προσωπικού της. «Ήταν συντετριμμένος. Ήταν μια γυναίκα που είχε αγαπήσει με τον δικό του τρόπο», είπε.