Επικαιρότητα:

Παίρνουν και τα λεφτά του Πέτρου Φιλιππίδη;

24 Οκτ. 2021 - 11:35 | Show Biz
Παίρνουν και τα λεφτά του Πέτρου Φιλιππίδη;

Ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα εις βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη και ο ηθοποιός παραμένει για μήνες προφυλακισμένος στις ειδικές φυλακές Τρίπολης, για δράστες ή κατηγορούμενους εγκλημάτων σεξουαλικής φύσεως.

Αυτό όμως που απασχολεί τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, σε πρώτη φάση, είναι πότε θα ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης που θα φέρει τον ηθοποιό στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Σύμφωνα με τον νόμο δεν μπορεί μία προφυλάκιση να κρατήσει πάνω από 18 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι για να μην αφεθεί ελεύθερος ο ηθοποιός πριν την έναρξη της δίκης, αυτή πρέπει να ξεκινήσει μέσα στο 2022. Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι η πιθανότερη ημερομηνία είναι λίγο πριν ή μετά τον Σεπτέμβρη του 2022. Μετά την εξέταση των στοιχείων από τις αρμόδιες Αρχές, κρίθηκε σκόπιμη η κράτησή του ενός της φυλακής έως ότου γίνει η δίκη.

Το ζητούμενο της δεύτερης φάσης, μετά το ξεκίνημα της δίκης, είναι εάν κι εφόσον ο Πέτρος Φιλιππίδης κριθεί ένοχος και για τις 3 περιπτώσεις (βιασμός, 2 απόπειρες). Στην περίπτωση που αποφανθεί πως ο Φιλιππίδης είναι ένοχος και για τα 3 κακουργήματα, τότε η ποινή που θα του επιβληθεί θα είναι περίπου 20 χρόνια φυλάκισης.

Με δεδομένο ότι η δίκη θα ξεκινήσει το 2022 και με τον ηθοποιό να πλησιάζει τα 58 χρόνια, σε περίπτωση καταδίκης του, χωρίς ελαφρυντικά, αν εκτίσει ολόκληρη την ποινή του, ο Πέτρος Φιλιππίδης θα πλησιάζει τα 80 έτη στην αποφυλάκισή του.

Συνέχεια στο αστικό δικαστήριο!

Η υπόθεση πάντως του Πέτρου Φιλιππίδη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που ακούστηκε πρόσφατα στο Πρωινό του ΑΝΤ1, δεν πρόκειται να κλείσει ούτε μετά τη δίκη.

Τα φερόμενα ως θύματα του γνωστού ηθοποιού, που ακόμα δεν έχουν μιλήσει δημόσια, αναμένεται να δώσουν και συνέχεια, καθώς θα ζητήσουν και αποζημίωση!

Ο Τάσος Τεργιάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Να τελειώσει το ποινικό δικαστήριο και θα πάνε στα αστικά. Δεν είναι τόσο απλό και δεν θα κλείσει ιστορία τόσο γρήγορα. Είναι μία ιστορία που θα τραβήξει. Κάποια θύματα έχασαν τις δουλειές τους και κάποια άλλα έφυγαν από τη χώρα».

Προφανώς λοιπόν, αναμένεται να ζητηθούν και αποζημιώσεις από τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος πλέον κινδυνεύει και με απώλεια περιουσίας!

.to10.gr