Επικαιρότητα:

Ορέστης Τρίκας: Είναι σαν να βιώνεις καθημερινά έναν μικρό θάνατο

10 Νοε 2021 - 19:53 | Show Biz
Ορέστης Τρίκας: Είναι σαν να βιώνεις καθημερινά έναν μικρό θάνατο

Ο Ορέστης Τρίκας έδωσε συνέντευξη στο Λοιπόν και στην Μαρία Σοφιανού και μίλησε μεταξύ άλλων για τις κρίσεις πανικού και πόσο τον είχαν ταλαιπωρήσει.

-Έχεις ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν με κρίσεις πανικού. Η πανδημία, όλο αυτό το άγχος και ο φόβος, τις έφεραν πάλι στην επιφάνεια;

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πανδημία οι κρίσεις πανικού. Πολλοί δικοί μου άνθρωποι ταλαιπωρούνται από αυτό. Ευτυχώς είχα τη γνώση μέσα από την εμπειρία μου και βοήθησα πολλούς φίλους μου, που ταλαιπωρήθηκαν. Η κρίση πανικού είναι για εμένα, ό,τι χειρότερο μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος, καθώς καθημερινά βιώνει έναν μικρό θάνατο, τον φόβο του θανάτου. Ευτυχώς, έχω μάθει να το διαχειρίζομαι και έχω χρόνια να πάθω.

-Είχες απευθυνθεί σε ειδικό στο παρελθόν;

Βέβαια. Με βοήθησε πολύ η ψυχοθεραπεία. Μόνος σου θεωρώ δεν μπορείς να τα καταφέρεις. Πρέπει να είσαι πάρα πολύ δυνατός. Σε αυτές τις κρίσεις, δυστυχώς ο φόβος ξεπερνάει τη λογική. Είναι αυτό που λέω στον οποιονδήποτε, όταν έχεις κάτι, πηγαίνει σε έναν γιατρό, άρα όταν έχεις κάτι στην ψυχή σου, πηγαίνεις σε έναν ψυχολόγο. Δεν είναι ντροπή, δεν είναι κακό.