Επικαιρότητα:

Σκιαδαρέσης: Κάποιοι στηλιτεύουν τον Φιλιππίδη και τον Λιγνάδη αλλά στην πράξη φέρονται απαίσια

03 Δεκ. 2021 - 14:25 | Show Biz
Σκιαδαρέσης: Κάποιοι στηλιτεύουν τον Φιλιππίδη και τον Λιγνάδη αλλά στην πράξη φέρονται απαίσια

Ο Γιώργος Σκιαδαρέσης σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη αναφέρθηκε στο ελληνικό metoo και την κατάσταση στο ελληνικό θέατρο.
Μεταξύ άλλων, μιλώντας για τις υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την ελληνική πραγματικότητα, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης αναφέρθηκε αρχικά στον Παύλο Χαϊκάλη για τον οποίο είπε:
 
«Καταλαβαίνω απόλυτα την ανάγκη του να ζήσει, να επιβιώσει με κάποιον τρόπο, από τη στιγμή που δεν διώκεται ποινικά οφείλει να ζήσει και έτσι είναι η κοινωνία μας, και μόλις αποφυλακιστείς, εκτίσεις την ποινή σου, πάλι ο στόχος είναι να ενταχθείς» και συνέχισε, «από τη στιγμή που η δικαιοσύνη δεν έχει κάτι με τον Παύλο, καταλαβαίνω απόλυτα την ανάγκη του να δουλέψει»

Μιλώντας γενικότερα για το κίνημα MeToo, δήλωσε πως «το σημαντικό δεν είναι ο Χ Παύλος ή ο κάθε Παύλος ή ο Φιλιππίδης ή ο Λιγνάδης -για το θέατρο εννοώ έτσι- , αλλά το να μάθουμε να μιλάμε και να καταδικάζουμε τέτοιου είδους πράξεις. Και να πάψουν να υπάρχουν» 

Όταν ερωτήθηκε εάν αυτό έχει γίνει, η απάντηση του ήταν «Όχι», και εξήγησε: «Δεν έγινε, δεν θα σταματήσουν ποτέ οι κακοποιήσεις ειναι δυνατόν; Τι τελειώσαμε δηλαδή με την παρανομία;...Θα φοβηθουν, αλλά πιο σημαντικό είναι να μάθουν οι άνθρωποι να μιλάνε, ότι θα βρουν αυτιά να τους ακούσουν». Ο κ. Σκιαδαρέσης υπογράμμισε: «Δεν είναι το θέμα μόνο οι "μεγάλοι κακοποιητές" αλλά και οι "καθημερινοί μικροί κακοποιητές" τους οποίους τους βλέπω ακόμη, άνθρωποι που βγαίνουν και στηλιτεύουν τον Φιλιππίδη, τον Λιγνάδη... στην πράξη φέρονται απαίσια».