Επικαιρότητα:

Αλίκη Κατσαβού: Δεν υπήρξε διαθήκη ποτέ - Τα τελευταία λόγια του Κώστα Βουτσά

06 Δεκ. 2021 - 16:11 | Show Biz
Αλίκη Κατσαβού: Δεν υπήρξε διαθήκη ποτέ - Τα τελευταία λόγια του Κώστα Βουτσά

Δεν υπήρξε διαθήκη ποτέ. Ο Κώστας δε σκεφτόταν το θάνατο. Υπάρχουν νόμοι που καθορίζουν τι δικαιούται ο καθένας, και εμείς πράξαμε σύμφωνα με τα δικαιώματά μας.

Οι τελευταίες στιγμές στο νοσοκομείο ήταν δύσκολες. Η τελευταία κουβέντα που μου είπε ο Κώστας ήταν θέλω να βγω γρήγορα έξω, εγώ του είπα σ’ αγαπώ

Η κάμερα της εκπομπής Πάμε Δανάη! συνάντησε την Αλίκη Κατσαβού, η οποία μίλησε για τη ζωή της χωρίς τον Κώστα Βουτσά, τις τελευταίες μέρες του στο νοσοκομείο, και το γιο τους, Φοίβο!

Το γραφείο του Κώστα έχει γίνει πλέον το γραφείο του Φοίβου. Αυτή την περίοδο προσπαθώ να επανεκκινήσω τη Θεατρομάθεια. Έχω φτιάξει μια παράσταση για τα παιδιά με θέμα το διάστημα. Αν δεν είχα το θέατρο, την τέχνη και το παιδί μου, αυτή η διετία θα ήταν μια τραγωδία για εμένα, είπε η Αλίκη Κατσαβού.

«Έχουμε καλή σχέση με τη Σάντρα Βουτσά, δεν είχαμε λόγο να αρνηθούμε την κοινή συνέντευξη. Μετά την απώλεια του Κώστα δεν υπήρξαν διακυμάνσεις στη σχέση μας με τη Σάντρα. Υπήρχαν ταραχές συναισθηματικές, αλλά όχι για να διαταράξουν τις σχέσεις. Τη στεναχώρια σου την ακουμπάς στους κοντινούς σου, και αυτό κάναμε και εμείς», περιέγραψε για τη σχέση της με την κόρη του Κώστα Βουτσά, Σάντρα.

«Το πένθος κάνει περίεργα σκαμπανεβάσματα. Βλέπω τον Κώστα στην τηλεόραση και το μυαλό κάνει παιχνίδια. Η λύση που έχω βρει είναι να είμαι επικεντρωμένη στο παιδί», ανέφερε για το πώς βιώνει την απώλεια του Κώστα Βουτσά.

«Από τον Κώστα θυμάμαι τα γέλια μας. Κάθε πρωί ήταν μια νέα περιπέτεια, ήταν ένα χαρούμενο λούνα παρκ», θυμήθηκε η Αλίκη Κατσαβού.

«Οι τελευταίες στιγμές στο νοσοκομείο ήταν δύσκολες. Πιέστηκα εκείνη την περίοδο, προσπαθούσα να κρατήσω μια ισορροπία με τα media και με αυτό. Η τελευταία κουβέντα που μου είπε ο Κώστας ήταν “θέλω να βγω γρήγορα έξω”, εγώ του είπα “σ’ αγαπώ”», είπε για τις δύσκολες ώρες που πέρασαν οι δυο τους στο νοσοκομείο.

«Τον έχω δει στον ύπνο μου. Ενώ δεν πιστεύω στα μεταφυσικά, συνέβησαν πράγματα, όπως πουλάκια που μπήκαν στο σπίτι, και λουλούδια που κολλούσαν στο τζάμι του αυτοκινήτου», συνέχισε.

«Οι ειδικοί μου είπαν να μιλήσω ξεκάθαρα στο Φοίβο για αυτό που συνέβη, αλλά μου φάνηκε άγριο. Το δύσκολο με τα παιδιά είναι ότι δεν καταλαβαίνουν το τετελεσμένο του θανάτου. Ο Φοίβος δε θέλει να βλέπει τον μπαμπά του σε ταινίες. Υπήρξε ένα κοριτσάκι που στις κούνιες ρώτησε το Φοίβο αν πέθανε ο μπαμπάς του. Σοκαρίστηκα. Ο Φοίβος απάντησε “ο μπαμπάς μου ήταν σπουδαίος”», είπε η Αλίκη Κατσαβού σχετικά με το γιο της.

«Δεν υπήρξε διαθήκη ποτέ. Ο Κώστας δε σκεφτόταν το θάνατο. Υπάρχουν νόμοι που καθορίζουν τι δικαιούται ο καθένας, και εμείς πράξαμε σύμφωνα με τα δικαιώματά μας. Η Σάντρα με τις αδελφές της και την πρώην γυναίκα του Κώστα θα τα λύσουν μόνες τους, εγώ δεν έχω λόγο. Για τρία χρόνια δικαιούμαι τη σύνταξη του Κώστα, και ο Φοίβος μέχρι τα 18 του. Εγώ δε θέλω να ζω από τον Κώστα, θέλω να ζω από εμένα», ξεκαθάρισε.

Κλείνοντας, η Αλίκη Κατσαβού μοιράστηκε την προσωπική της εμπειρία από κακοποιητικές συμπεριφορές στο χώρο του θεάτρου, λέγοντας ότι «Μου έτυχαν πράγματα στο θέατρο, είμαι περήφανη που έγινε όλο αυτό και μπορούμε να μιλάμε με άλλη δύναμη οι γυναίκες. Είχα πάει σε μια ακρόαση και μου ζητήθηκε να κάνω γυμνό δοκιμαστικό, πριν καν δουν αν “τα λέω”. Σηκώθηκα και έφυγα, και γλύτωσα».

Μega.com