Επικαιρότητα:

Πέτρος Φιλιππίδης: Αποφυλακιστηκε με περιοριστικούς όρους – Πώς αντέδρασαν οι καταγγέλουσες

04 Ιουλ. 2022 - 09:19 | Show Biz
Πέτρος Φιλιππίδης: Αποφυλακιστηκε με περιοριστικούς όρους – Πώς αντέδρασαν οι καταγγέλουσες

Ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και ο συνήγορος της τρίτης μηνύτριας, Ανδρέας Βαγγόπουλος μίλησαν στο «MEGA Καλημέρα» για την απόφαση του δικαστηρίου για αποφυλάκιση του ηθοποιού με περιοριστικούς όρους.
Ο κ. Δημητρακόπουλος μίλησε για την αντίδραση του ηθοποιού, όταν έμαθε την απόφαση για την αποφυλάκισή του, αλλά και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πάρθηκε η εν λόγω απόφαση.

«Προϋπόθεση να αποφυλακιστεί ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι η εγγύηση των 20.000 ευρώ, που έχει βρεθεί από τους συγγενείς και να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Ο Πέτρος Φιλιππίδης,  εφόσον το επιτρέψουν οι γιατροί θα είναι ανελλιπώς στο δικαστήριο», ανέφερε αρχικά.

«Όταν του ανακοίνωσα ότι θα αποφυλακιστεί, με αγκάλιαζε κι έκλαιγε γοερά. Ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει καταστραφεί οικονομικά», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ο δικηγόρος της 3ης μηνύτριας, Ανδρέας Βαγγόπουλος, τοποθετήθηκε σχετικά με την πρώτη αντίδραση των καταγγελλουσών στο άκουσμα της απόφασης.

«Βλέπω από την περιγραφή του κ. Δημητρακόπουλο, την περιγραφή μίας γενικότερης κατάρρευσης του Πέτρου Φιλιππίδη σε όλα τα επίπεδα, η οποία δεν μας περιγράφεται για πρώτη φορά, αλλά από την αρχή της υπόθεσης και της προφυλάκισής του, ακούμε για την κατάρρευσή του συνέχεια. Ο άνθρωπος να είναι καλά και του εύχομαι περαστικά. Η σημασία του ποινικού δικαστηρίου δεν είναι να παίζουμε σε «άδειο γήπεδο». Εμείς τον κατηγορούμενο τον θέλουμε παρόντα, για να υπάρχει μία δημιουργική αντιπαράθεση των ισχυρισμών και των αποδεικτικών μέσων και των δύο πλευρών, και το δικαστήριο, ο φυσικός δικαστής τελικά να αποφασίσει», ανέφερε αρχικά ο κ. Βαγγόπουλος.

«Εμείς τον θέλουμε παρόντα στο δικαστήριο. Η προσωρινή κράτηση δεν αποτελεί προκαταβολή ποινής. Το δικαστήριο τότε έκρινε ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ενοχής, και γι’ αυτό προφυλακίστηκε. Η προσωρινή κράτηση έχει ανώτατο όριο το 18μηνο, στις περιπτώσεις του 12μηνου, η παράταση για άλλους 6 μήνες προτείνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν είναι ύποπτος φυγής ή ύποπτος τελέσεως νέων αδικημάτων», πρόσθεσε.

«Τον Σεπτέμβριο ελπίζουμε να μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία», κατέληξε.