Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: Η αιχμηρή ανάρτησή του για την αποφυλάκιση Λιγνάδη - Ήταν θέμα περιέργειας

14 Ιουλ. 2022 - 11:04 | Show Biz
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: Η αιχμηρή ανάρτησή του για την αποφυλάκιση Λιγνάδη - Ήταν θέμα περιέργειας

Η ενεργειακή κρίση και ο φόβος πλήρους διακοπής της ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία, προκαλεί έντονη ανησυχία στις Βρυξέλλες, οι οποίες προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν ενωμένους τους Ευρωπαίους. Το διπλωματικό προσκήνιο αλλάζει, μετά την απόφαση της Ουγγαρίας να απαγορεύσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
Για ακόμη μια φορά, η αλληλεγγύη των Ευρωπαίων μπαίνει σε μεγάλη δοκιμασία.

Υπό τον φόβο της πλήρους διακοπής του ρωσικού φυσικού αερίου, η Κομισιόν θα παρουσιάσει σε λίγες μέρες σχέδιο έκτακτης ανάγκης, και σύμφωνα με πληροφορίες, ότι μεγάλο κομμάτι του θα αφορά στην ανάγκη τα κράτη μέλη, να βοηθούν το ένα το άλλο σε περίπτωση που υπάρχουν ελλείψεις αερίου.

Πιο συγκεκριμένα, εάν η Γερμανία έχει αποθηκεύσει φυσικού αερίου και η Τσεχία αντιμετωπίζει ελλείψεις, η Κομισιόν θα καλέσει τη Γερμανία να δώσει φυσικό αέριο στην Τσεχία.

Ωστόσο, ήδη «άρχισαν τα όργανα». Η ουγγρική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι, κηρύσσει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της ενέργειας, και για αυτόν τον λόγο, απαγορεύει όλες τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς άλλες χώρες της ΕΕ.

Συνεπώς, η Ουγγαρία ήδη σπάει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και ό,τι αέριο έχει, θα το κρατήσει για την ίδια, ανεξάρτητα εάν κάποιες άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα έχουν ανάγκη.