Μάρθα Καραγιάννη: Ο Δημήτρης Σούρας μεταφέρει την τέφρα – Στη θάλασσα οι στάχτες της

23 Σεπ. 2022 - 11:24 | Show Biz
Μάρθα Καραγιάννη: Ο Δημήτρης Σούρας μεταφέρει την τέφρα – Στη θάλασσα οι στάχτες της

Χθες, τελέστηκε η κηδεία της Μάρθα Καραγιάννη, σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, με πλήθος κόσμου να συγκεντρώνεται για να πει το τελευταίο «αντίο» στην αγαπημένη καλλιτέχνιδα, που έφυγε από τη ζωή στα 83 της χρόνια.. 

Η σορός της ηθοποιού μεταφέρθηκε μετά την τελετή στη Ριτσώνας για να γίνει η αποτέφρωση της και η τέφρα της θα σκορπιστεί στην θάλασσα, όπως η ίδια επιθυμούσε.

Πραγματοποιήθηκε η τελευταία επιθυμία της Μάρθας Καραγιάννη που είχε ζητήσει να αποτεφρωθεί. Λίγες ώρες μετά την κηδεία της στο Α’ Νεκροταφείο ο επιστήθιος φίλος της, ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας παρέλαβε την τέφρα της από τη γυναίκα του και την επιστήθια φίλη της, Ντόρα Δούμα.

Το στιγμιότυπο κατέγραψε η κάμερα του Super Κατερίνα. ««Αυτή είναι η Μάρθα;», ρώτησε ο Δημήτρης Σούρας και οι δύο γυναίκες του απάντησαν: «Αυτή είναι η Μάρθα μας. Είναι ζεστή ακόμα». «Μετά την αποτέφρωση θα έρθει το δοχείο με τη στάχτη σε εμένα και όλοι μαζί θα τη ρίξουμε στη θάλασσα, δεν ξέρουμε ακόμη το μέρος» είχε πει νωρίτερα.


Χθες (22/9) στο πρώτο νεκροταφείο πλήθος κόσμου αποχαιρέτισε τη σπουδαία ηθοποιό του ελληνικού κινηματογράφου.

Ανάμεσα σε αυτούς που βρέθηκαν στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών ήταν ο Δημήτρης Σούρας, η φίλη της Ντόρα Δούμα, συγγενείς, γνωστοί ηθοποιοί και χορευτές, όπως η Άννα Φόνσου, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, ο Μάκης Δελαπόρτας, ο Φώτης Μεταξόπουλος, ο Δημήτρης Παπάζογλου, ο Σπύρος Μπιμπίλιας, ο πρώην ποδοσφαιριστής και επί χρόνια σύντροφος της Μάρθας Καραγιάννη, Βασίλης Κωνσταντίνου, η Αλίκη Κατσαβού, σύζυγος του αείμνηστου Κώστα Βουτσά, με τον γιο τους Φοίβο, η Μαίρη Ιωαννίδου, καθώς και απλοί άνθρωποι που πήγαν να της πουν το τελευταίο αντίο.

Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή που την αποχαιρέτισε η Ζωζώ Σαπουντζάκη. «Και τι δεν έχω να θυμάμαι από τη Μάρθα Καραγιάννη. Όνειρα, κάναμε όνειρα μαζί. Καθόμασταν τρώγαμε και ονειρευόμασταν. Με γέλασε όμως, με γέλασε γιατί έφυγε μόνη» είπε με δάκρυα στα μάτια η ηθοποιός.

«Πιο χριστιανή και από τους χριστιανούς»
Η κάμερα εκπομπής τoυ Alpha, βρέθηκε έξω από το γραφείο του ψυχίατρου Δημήτρη Σούρα και κατέγραψε εικόνες από τη μεταφορά της τέφρας της Μάρθας Καραγιάννη.

Τραγικές φιγούρες η καρδιακή της φίλη, Ντόρα Δούμα με την οποία συγκατοικούσε τα τελευταία χρόνια η σταρ του ελληνικού κινηματογράφου, αλλά και η σύζυγος του ψυχιάτρου Δημήτρη Σούρα.

Η μεταφορά της τέφρας στο γραφείο του κ. Σούρα ήταν επιθυμία της ίδιας, όπως επιθυμία της ήταν να σκορπιστεί στη θάλασσα.

Στις δηλώσεις της η Ντόρα Δούμα, είπε ότι ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες που της είχε δώσει η Μάρθα Καραγιάννη. Σε ότι αφορά στην επιθυμία της για αποτέφρωση η Ντόρα Δούμα απάντησε σε όσους σχολίασαν αρνητικά ότι «η Μάρθα ήταν πιο χριστιανή και από τους χριστιανούς».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα: