Ηλίας Μαμαλάκης: Είχαν σταματήσει να δουλεύουν οι νεφροί, είχε πέσει η πίεση σχεδόν στο μηδέν

20 Ιαν. 2023 - 12:07 | Show Biz
Ηλίας Μαμαλάκης: Είχαν σταματήσει να δουλεύουν οι νεφροί, είχε πέσει η πίεση σχεδόν στο μηδέν

Ο Ηλίας Μαμαλάκης αποκαλύπτει στο «Happy Day» την περιπέτεια υγείας που κόντεψε να του στοιχίσει τη ζωή.

Ο γνωστός σεφ μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Happy Day και στην Χριστιάνα Κοχλατζή και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για πρώτη φορά στη σοβαρή περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του, η οποία τον έφτασε ένα βήμα πριν τον θάνατο.

«Κόλλησα ένα μικρόβιο, που δεν είμαστε σίγουροι το πώς το πήρα. Μπορεί από τροφή, από έναν ρουμπινέ τουαλέτας. Έπαθα μία φοβερή αφυδάτωση, ήρθε και με πήρε το νοσοκομειακό και 7:15-7:30 βρισκόμουν στο κρατικό νοσοκομείο της Λευκωσίας, όπου είχα την πολύ μεγάλη τύχη να με πάνε στην εντατική αντί να με πάνε στα επείγοντα. Αν πήγαινα στα επείγοντα και ήμουν στην αναμονή, πιθανόν να είχα τελειώσει» περιγράφει ο Ηλίας Μαμαλάκης.

«Είχε μία πινακίδα επάνω που έλεγε: είναι πολύ καλό μέσα στο σκοτάδι να βλέπεις το φως. Ήταν κάτι που με σημάδεψε, γιατί κάθε τρεις και λίγο γύριζα και το έβλεπα και προσπαθούσα κι εγώ να δω το φως» προσθέτει αμέσως μετά.

«Είχαν σταματήσει να δουλεύουν οι νεφροί, είχε πέσει η πίεση σχεδόν στο μηδέν. Τότε συνειδητοποίησα τι συνέβη και έβλεπα τον κόσμο πιο μελαγχολικά. Έβλεπα ανθρώπους που ψυχορραγούσαν δίπλα μου. Αυτό μου άφησε πολύ μεγάλα σημάδια. Ήταν ένα ψυχολογικό σοκ και δεν σας κρύβω ότι ζήτησα και τη βοήθεια ενός ψυχιάτρου» αφηγείται ο Ηλίας Μαλακάκης και σοκάρει.

Ωστόσο, φαίνεται πως έχει αφήσει πίσω του αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία. «Αρχίζω και είμαι καλά και ψάχνω το επόμενό μου ταξίδι» δηλώνει με χαμόγελο ο Ηλίας Μαμαλάκης, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου με τίτλο «Τα τυριά της Ελλάδας».