Επικαιρότητα:

Γιώργος Σαμπάνης: Αποκαλύπτει τι τον έκανε να απευθυνθεί στον δικηγόρο του

04 Φεβ. 2023 - 12:06 | Show Biz
Γιώργος Σαμπάνης: Αποκαλύπτει τι τον έκανε να απευθυνθεί στον δικηγόρο του

Ένας από τους πιο επιτυχημένους τραγουδοποιούς και ερμηνευτές της εποχής μας είναι ο Γιώργος Σαμπάνης, ο οποίος αποκάλυψε το Σάββατο (04/02) ποιο περιστατικό τον έκανε να απευθυνθεί στον δικηγόρο του.

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «ΟΚ!» και στη Μαρία Παπαϊωάννου, ο Γιώργος Σαμπάνης δήλωσε: «Συχνά ο καθένας γράφει ό,τι θέλει. Εδώ βλέπεις περιστατικά που κάποιος βγαίνει από το νοσοκομείο γιατί πέθανε ένας δικός του άνθρωπος και δημοσιογράφοι τον ρωτούν “πώς νιώθεις που πέθανε ο πατέρας σου;”. Σαφώς το θέμα των ορίων δεν έχει να κάνει με το επάγγελμα αλλά με τον άνθρωπο. Απλά όλοι οι άνθρωποι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή. Ούτε όλοι έχουν την ίδια παιδεία. Πραγματικά, τελικά τα όρια είναι θέμα επιπέδου ανθρώπου».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Δεν είναι όλοι οι τραγουδιστές το ίδιο, όλοι οι συνθέτες το ίδιο, ούτε όλοι οι δημοσιογράφοι. Κάποιοι άνθρωποι καταλαβαίνουν μέχρι πού πρέπει να φτάσουν. Στο είπα και πριν. Πολλά πράγματα στη ζωή είναι θέμα συναισθηματικής νοημοσύνης. Απλώς εγώ έχω αποφασίσει να μην απασχολώ παρά μόνο με τα θέματα της μουσικής μου. Για να έφτασα λοιπόν στο σημείο το περασμένο καλοκαίρι να απαντήσω σε κάτι ή να γράψω κάτι μετά από τόσα χρόνια, σημαίνει ότι ήταν πραγματικά κακόηθες, σε σημείο τέτοιο που θεώρησα ότι προσπαθεί να με δυσφημήσει με πολύ άσχημο τρόπο. Θεώρησα λοιπόν ότι πρέπει να με υπερασπιστώ. Κατάντησε αηδία. Καταρχάς ήταν τελείως τρελό. Παλαβό. Δεν μπορούσα να διαβάζω τέτοια πράγματα. Δεν ίσχυαν. Να ισχύει κάτι, να υπάρχει δηλαδή κάποιος καπνός, να πω, εντάξει, κάτι έκανα εγώ και κάτι κατάλαβαν».

 Κατόπιν, ο συνθέτης και τραγουδιστής αναφέρθηκε ποιο περιστατικό τον έκανε να πάρει τηλέφωνο τον δικηγόρο του και επεσήμανε: «Σε ένα γενικότερο επίπεδο δεν ασχολούμαι με το τι γράφεται γιατί δεν προλαβαίνω και νιώθω ότι πολύ καλά κάνω. Αυτή τη στιγμή έχω 7 δίσκους στα σκαριά. Δεν γίνεται να προλάβω. Πρέπει να φάω, να κοιμηθώ, να μιλήσω με τους στιχουργούς, να δω και δυο κολλητούς μου, να περάσω και λίγο χρόνο με την οικογένειά μου. Δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με το τι θα πει ο καθένας. Για να φτάσει λοιπόν στα αυτιά μου κάτι, πρέπει να είναι πολύ άσχημο. Πρέπει να αρχίσουν να με ρωτάνε όλοι. Δηλαδή εκεί απάντησα γιατί με πήρε η μαμά μου, η γιαγιά μου, ο μπαμπάς μου και μου είπαν: “Παιδί μου, σε είδαν στον δρόμο και έπινες;”. “Ποιος εγώ; Γιατί πίνω ποτέ εγώ; Πώς ήπια τώρα;” τους είπα και μου απάντησαν: “Λένε ότι ήσουν πιωμένος”».

Πάντως, ο Γιώργος Σαμπάνης συμπλήρωσε: «Μετά είδα ποιο άτομο έκανε αυτό το πράγμα και είπα “ώπα”. Δεν γίνεται επειδή κάποιος έχει θέμα μαζί μου σε έναν άλλο τομέα να με κατηγορεί και να με κατακρίνει για να μου χαλάσει την εικόνα. Από πού και ως πού; Την πρώτη και τη δεύτερη φορά δεν έδωσα σημασία, ε, την τρίτη πήρα τηλέφωνο τον δικηγόρο μου», εξηγεί ο Γιώργος Σαμπάνης και προσθέτει: «Εγώ δεν πρόκειται να μιλήσω αλλά όταν φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο, θα πάω στα δικαστήρια».