Κικίλιας: Όταν γνώρισα την Τζένη υπήρχε χημεία μεταξύ μας από την πρώτη στιγμή!

07 Φεβ. 2023 - 20:23 | Show Biz
Κικίλιας: Όταν γνώρισα την Τζένη υπήρχε χημεία μεταξύ μας από την πρώτη στιγμή!

Ο Βασίλης Κικίλιας μιλά στο «Happy Day» για την ιατρική, την πολιτική, τη σχέση του με την Τζένη Μπαλατσινού αλλά και την απόκτηση παιδιού. Τι λέει για την πανδημία αλλά και τις επερχόμενες εκλογές.

Ο υπουργός Τουρισμού μίλησε για τον γάμο του με την Τζένη Μπαλατσινού, για την δύσκολη περίοδο της πανδημίας που εκτελούσε χρέη υπουργού Υγείας και φυσικά ως πρώην μπασκετμπολίστας δεν θα μπορούσε να παραλείψει το μπάσκετ.

 «Επειδή είχα πολλή ενέργεια ως παιδί, οι γονείς μου είπαν ότι κάπου πρέπει να με πάνε για να διοχετεύσω όλη αυτή την ενέργεια. Έτσι κατέληξα στο μπάσκετ. Θυμάμαι ότι κοίταζα από το παράθυρο μη βρέξει ως το απόγευμα που είχαμε προπόνηση. Τα χρόνια μετά το ’87 με Γκάλη, Γιαννάκη, Χριστοδούλου όλα τα παιδάκια ονειρευόμασταν ότι μπορούμε να γίνουμε όπως οι ήρωές μας. Το μπάσκετ με προσγείωσε πολύ γρήγορα στην πραγματικότητα, υπήρχαν παιδιά με περισσότερο ταλέντο από μένα.

Είναι πολύ σκληρό και πολύ δύσκολο να είσαι νέος και να βλέπεις ότι η καριέρα σου τελειώνει. Έγινε όμως. Έγινα ορθοπεδικός, σπούδασα Ιατρική στην Αθήνα. Όπως και στην πολιτική και στο μπάσκετ, έτσι κι εκεί υπήρξαν πολλοί που με βοήθησαν και κάποιοι που θεώρησαν ότι δεν έχω θέση εκεί.

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με εμπιστεύτηκε δύο φορές. Υπήρξαν πολλές στιγμές δυσκολιών και κρίσεων την περίοδο της πανδημίας. Ίσως στο μέλλον γράψω ένα βιβλίο για όλη αυτή την ιστορία. Ειδικά στην αρχή πηγαίναμε σε αχαρτογράφητα νερά, δεν ξέραμε τι να περιμένουμε.

 Ήθελα να παντρευτώ για να βρω το άλλο μου μισό. Άργησε να συμβεί, οι γονείς μου με ρωτούσαν πότε θα παντρευτώ. Έτσι γνώρισα τη Τζένη, είχαμε απίστευτη χημεία από την αρχή. Όταν γνώρισα τη Τζένη δε σκεφτόμουν αν θα αποκτήσουμε παιδί. Το θέλαμε βέβαια από την αρχή αλλά ήξερα ότι πρέπει να το αποφασίσουμε από κοινού.

 Γνωρίζαμε ότι μπορεί και να μην προκύψει αλλά η Τζένη το ήθελε από την αρχή. Το παιδί είναι ευλογία για εμάς. Είναι ελπιδοφόρο που αυξάνεται η ηλικία τεκνοποίησης. Αυτό βέβαια συνοδεύεται από κινδύνους που κι εμείς αντιμετωπίσαμε.»