Επικαιρότητα:

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Σούλη Σαμπάχ

02 Μαίου 2023 - 18:08 | Show Biz
Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Σούλη Σαμπάχ

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, καθώς έφυγε από τη ζωή η σπουδαία ηθοποιός Σούλη Σαμπάχ.

Σε ηλικία 91 ετών έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη ηθοποιός, η οποία τα τελευταία χρόνια είχε απομονωθεί στο σπίτι της στην περιοχή της Πανόρμου, αντιμετωπίζοντας προβλήματα με την υγεία της.

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας.

“Ακόμα μία θλιβερή αποχώρηση.. Ακόμα μια σπουδαία κυρία του θεάτρου μας ταξίδεψε χτες βράδυ για το φως….Η Σούλη Σαμπάχ (κατά κόσμον Αναστασία Χριστοδούλου γεννημένη το 1931) η σπουδαία αρτίστα, που θριάμβευσε στην επιθεώρηση και στο τραγούδι (ποιος δεν θυμάται την τσιγγάνα να τραγουδά το θρυλικό “Γαρύφαλλο στ’ αυτί” στην σπουδαία ταινία ΛΆΤΕΡΝΑ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ), που έζησε μια ζωή πλάι στον σύζυγο της λαμπερό κωμικό Δημήτρη Νικολαΐδη δεν είναι πια εδώ… Όσοι την γνωρίσαμε θα την θυμόμαστε για το μπρίο, το ταλέντο και την ευγένεια της.. Καλό ταξίδι αγαπημένη μας…”, έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Η Σούλη Σαμπάχ έκανε σπουδαία καριέρα ως αρτίστα. Γεννήθηκε το 1931 και το πραγματικό της όνομα ήταν Αναστασία Χριστοδούλου. Ήταν παντρεμένη με τον, επίσης ηθοποιό, Δημήτρη Νικολαΐδη. 

Ο πατέρας της καταγόταν από το Πολέμι της Πάφου και η μητέρα της από τη Χίο. Τη δεκαετία του 1950 ήρθε στην Αθήνα και άρχισε να τραγουδάει στο γνωστό κοσμικό κέντρο «Τζάκι». Έκανε την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο μαζί με τους Βασίλη Αυλωνίτη, Μίμη Φωτόπουλο και Τζένη Καρέζη. Έχει παίξει επίσης στην τηλεόραση και στο θέατρο σε σημαντικές παραστάσεις και επιθεωρήσεις.

 Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso, τα τελευταία χρόνια περνούσε δύσκολα απομονωμένη στο αρχοντικό σπίτι της στην Πανόρμου, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Τα προβλήματα υγείας για την ηθοποιό ξεκίνησαν το 2017, όταν το αυτοάνοσο νόσημα της ψωρίασης που την ταλαιπωρούσε από παλιά επέστρεψε για να την ταλαιπωρήσει ξανά.

 «Δυστυχώς, η Σούλη ζει πλέον καθηλωμένη στο κρεβάτι, χωρίς να έχει επαφή με το περιβάλλον. Αυτό συμβαίνει εδώ κι έναν χρόνο περίπου» αποκάλυψε στην εφημερίδα άνθρωπος που επισκέπτεται κατά διαστήματα τη μεγάλη πρωταγωνίστρια. Η ίδια δεν έχει κανέναν συγγενή κοντά της, ενώ στο πλευρό της βρίσκεται μόνο η οικονόμος της που τη φροντίζει εδώ και πολλά χρόνια. Μάλιστα, λόγω της πανδημίας και υπό το φόβο της διασποράς του κορονοϊού οι φίλοι της αποφεύγουν να την επισκέπτονται», ανέφεραν στην espresso. 

Στα έντεκα της χρόνια ήταν ακόμη παιδί, αλλά εμφανισιακά έμοιαζε μεγαλύτερη. Έτσι τη ζήτησαν σε γάμο στην Αίγυπτο, αλλά φυσικά οι γονείς της αρνήθηκαν. Όταν η Αναστασία ήταν 23 ετών, βρέθηκε στην Αθήνα συνοδεύοντας τη μητέρα της για να κάνει κάποιες ιατρικές εξετάσεις. Τότε γνώρισε τον άντρα της ζωής της, τον ηθοποιό Δημήτρη Νικολαΐδη. Ο έρωτας τους ήταν κεραυνοβόλος και λίγους μήνες μετά τη γνωριμία τους, παντρεύτηκαν και έμειναν μαζί μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος του ηθοποιού το 1993.

Στο πλευρό του άντρα της, αποφάσισε να γίνει και εκείνη καλλιτέχνης. Άρχισε να τραγουδάει, για το κέφι το δικό της και της παρέας της, όποτε πήγαιναν σε κάποιο ταβερνάκι ή μεγαλύτερο κέντρο διασκέδασης.