Γιοι Διονυσίου : Ο Στράτος πέθανε μέσα σε ταξί – Στην κηδεία του πατέρα μας μάθαμε ότι συντηρούσε 4 οικογένειες

04 Μαίου 2023 - 20:36 | Show Biz
Γιοι Διονυσίου : Ο Στράτος πέθανε μέσα σε ταξί – Στην κηδεία του πατέρα μας μάθαμε ότι συντηρούσε 4 οικογένειες

Οι γιοι του σπουδαίου Στράτου Διονυσίου, Άγγελος, Στέλιος και Διαμαντής, μίλησαν για τον πατέρα τους και  για τις δύο μεγάλες συναυλίες που ετοιμάζουν προς τιμήν του στο Θέατρο Παλλάς στις 10 και τις 11 Μαΐου.

Τα τρία παιδιά του Στράτου Διονυσίου σε συνέντευξή τους στο «Στούντιο 4» πως έχουν αποδεχτεί πως ο πατέρας τους έχει γράψει ιστορία ως τραγουδιστής και δεν φιλοδοξούν να τον «φτάσουν» αλλά να τον «τιμήσουν», ερμηνεύοντας τα τραγούδια του στις δύο συναυλίες που ετοιμάζουν. «Λένε “να τους στύψεις και τους τρείς, Στράτο δεν θα βγάλεις”… γελάω με κάποια σχόλια» , είπε μεταξύ άλλων ο Στέλιος Διονυσίου.

Τα τρία αδέλφια αναφέρθηκαν στην πιο τραγική περίοδο για εκείνους που έφυγε ο αγαπημένος τους πατέρας και τη στιγμή που η ίδιοι ενημερώθηκαν για τον θάνατο του. Ο Στέλιος Διονυσίου περιέγραψε τη στιγμή που πήγε στον Ευαγγελισμό μη γνωρίζοντας ότι ο πατέρας του, Στράτος Διονυσίου, είχε φύγει από τη ζωή. Μια συγκλονιστική λεπτομέρεια περιέγραψε ο Άγγελος Διονυσίου.

«Ο πατέρας μας έφυγε από το ξενοδοχείο στις 10:00 το πρωί με ταξί και πέθανε μέσα στο ταξί. Έξω από τις στήλες του Ολυμπίου Διός» είπε ο Άγγελος Διονυσίου. Αν και είχε ενοχλήσεις μέρες πριν κι αν δεχόταν να πάει σε γιατρό, ίσως να είχε ζήσει εκείνη την ημέρα, περιέγραψαν τα παιδιά του. Εκείνος δεν ήταν στο σπίτι την ημέρα που ο πατέρας τους έφυγε από τη ζωή. Ο Στέλιος Διονυσίου, είχε μόλις γυρίσει από το σχολείο.

«Για κάποιο λόγο εκείνη την ημέρα, δεν ξέρω πως, ενώ φεύγαμε με τα σχολικά συνήθως από το σχολείο για να πάμε στο σπίτι, έφυγα με το λεωφορείο της γραμμής. Δεν ξέρω για ποιο λόγο και είχα μια αναστάτωση. Ήμουν στην πρώτη λυκείου τότε, 16 χρονών. Φτάνω στο σπίτι όπου ήταν η μητέρα μας και ο θείος μας, ο Γιάννης που δούλευε το προηγούμενο βράδυ μαζί με τον πατέρα και ήρθε να πιει καφέ γιατί έμενε δίπλα μας.

Εκείνη την ώρα μάς πήρε τηλέφωνο μια γειτόνισσα και λέει, “βρε συ Γεωργία, όλα είναι καλά; Γιατί κάτι άκουσα στο ραδιόφωνο για τον Στράτο“. Και φύγαμε με τα πόδια από το Χίλτον να πάμε στον Ευαγγελισμό, δεν ξέραμε ότι είχε πεθάνει» περιέγραψε από τη δική του πλευρά ο Στέλιος Διονυσίου.

«Πήγαμε λοιπόν με τα πόδια στον Ευαγγελισμό, θεωρώντας ότι θα τον δούμε, σαν να έπαθε κάτι με την καρδιά του αλλά δεν πέθανε. Τώρα αυτό είναι λίγο μακάβριο, μας ακούει και η μαμά. Όταν πήγαμε στο νοσοκομείο, στα εξωτερικά ιατρεία είχε και άλλους ασθενείς οι οποίοι ήταν ζωντανοί και πήρα μια ελπίδα ότι είναι καλά. Μετά όμως πήγαμε πιο μέσα και αντικρίσαμε αυτό το θέαμα… ήταν συγκλονιστική στιγμή» πρόσθεσε, ακόμα, ο Στέλιος Διονυσίου.

«Ο Στράτος ένιωθε άτρωτος, δεν καταλάβαινε τίποτα», είπε ο Άγγελος Διονυσίου.

 «Στην κηδεία του πατέρα μας είχαν έρθει δύο κυρίες και είπαν στη μαμά ότι 4 οικογένειες, οι δύο δικές τους και άλλες δύο, τις συντηρούσε ο Στράτος. Τα σχολεία τους, τις ανάγκες του σπιτιού, τα νοίκια, με όλα . Αυτό δεν το ξέραμε, ούτε και η μητέρα μας», είπε ο Άγγελος Διονυσίου.

«Ο πατέρας μας είχε κόλπο να φοράει το παντελόνι για να μην τσαλακωθεί», είπαν με γέλιο και τα τρία αδέρφια, εξηγώντας πως το ντύσιμο αποτελούσε μια «ιεροτελεστία», πριν εμφανιστεί στην σκηνή και για τον λόγο αυτό δεν καθόταν κάτω πριν κάνει την εμφάνισή του για να μην τσαλακωθούν τα ρούχα του.

«Ήταν ράφτης πιο νέος, έπαιξε ρόλο αυτό», τόνισαν για τον… καλοντυμένο Στράτο Διονυσίου.

«Ενώ ο θάνατος της αδελφής τους ήταν ένα γεγονός που ο Στράτος Διονυσίου σίγουρα δεν θα άντεχε αν ζούσε, όπως είπε ο Άγγελος Διονυσίου: «Ο Στράτος είχε τεράστια αδυναμία στην αδελφή μας την Τασούλα. Ευτυχώς που δεν έζησε να την δει να πεθαίνει, δεν θα το άντεχε. Θα είχε αφήσει βέβαια παρακαταθήκη για ακόμη 30 χρόνια.

Τώρα θα ήταν 87, εγώ πιστεύω ότι θα τραγουδούσε ακόμα. Φαντάζεστε πόσα ακόμα τραγούδια θα είχε πει;» και ανέφερε πως ο πατέρας του ήταν τρυφερός κι έκανε καντάδες στη μητέρα τους όταν ήταν μόλις 16 ετών: «Είχε γράψει ένα χαρτάκι στη γιαγιά μας, που του φώναζε να φύγει, ότι μια μέρα εγώ την κόρη σου θα την έχω βασίλισσα, γιατί θα γίνω μεγάλος τραγουδιστής», κάτι που τελικά συνέβη.