Τίνα Τέρνερ: Αυτή είναι η αιτία θανάτου της θρυλικής τραγουδίστριας

25 Μαίου 2023 - 20:35 | Show Biz
Τίνα Τέρνερ: Αυτή είναι η αιτία θανάτου της θρυλικής τραγουδίστριας

Παγκόσμια θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου της Tina Turner. Η θρυλική τραγουδίστρια πέθανε την Τετάρτη (24/5) σε ηλικία 83 ετών, στο σπίτι της στο Küsnacht κοντά στη Ζυρίχη της Ελβετίας.

Πριν από λίγο έγινε γνωστή η αιτία θανάτου της. Η «βασίλισσα του rock ‘n’ roll» πέθανε από φυσικά αίτια μετά από μακρά, αδιευκρίνιστη ασθένεια. Την είδηση επιβεβαίωσαν εκπρόσωποί της στην DailyMail. Σημειώνεται ότι η Tina Turner είχε δώσει σκληρή μάχη στο παρελθόν με τον τον καρκίνο του εντέρου, ενώ υπέφερε από υψηλή αρτηριακή πίεση για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.

«Μαζί της ο κόσμος χάνει έναν θρύλο και πρότυπο της μουσικής», έγραψαν οι εκπρόσωποί της όταν ανακοίνωσαν την θλιβερή είδηση ​​του θανάτου της στις 24 Μαΐου.

Στα απομνημονεύματά της, η Tina Turner παραδέχτηκε ότι το 2016 σκέφτηκε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία, πριν ο σύζυγός της Erwin Bach της δωρίσει το νεφρό του. Όπως αποκάλυψε στα απομνημονεύματά της, εγγράφηκε σε μια οργάνωση υποβοηθούμενης αυτοκτονίας, καθώς προετοιμάστηκε ψυχικά για την πιθανότητα να πεθάνει.

Όπως είχε πει η ίδια, η ανεξέλεγκτη υψηλή αρτηριακή της πίεση είχε επιταχύνει την βλάβη των νεφρών της -και αν το σώμα της επρόκειτο να σταματήσει την λειτουργία του, ξεκίνησε να συμβιβάζεται με την ιδέα του θανάτου.

Ο σύζυγός της, Erwin Bach, κατέληξε να της δωρίσει τον νεφρό του, το 2017.