Επικαιρότητα:

Γιάννης Κότσιρας: Λόγω του επαγγέλματός του ο πατέρας μου με γνώρισε 2,5 ετών

29 Μαίου 2023 - 19:15 | Show Biz
Γιάννης Κότσιρας: Λόγω του επαγγέλματός του ο πατέρας μου με γνώρισε 2,5 ετών

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης μίλησε για την δουλειά του πατέρα του στα καράβια.

Ο Γιάννης Κότσιρας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή “Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν” το μεσημέρι της Δευτέρας. Ο γνωστός τραγουδιστής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον πατέρα του, τον οποίο λόγω του επαγγέλματός του των γνώρισε όταν ήταν 2,5 ετών.

“Ο πατέρας μου ήταν μαρκόνης, ασυρματιστής στα καράβια. Έλειπε πάρα πολύ καιρό από το σπίτι. Μέχρι το 1981 που άλλαξε η κυβέρνηση και εφάρμοσαν το «6 μήνες στεριά-6 μήνες θάλασσα», φαντάσου ότι εμένα με γνώρισε 2,5 ετών. Έκανε 2ετίες, 3ετίες, 4ετίες. Ήταν πολλά τα χρόνια που ταξίδευαν», τόνισε ο Γιάννης Κότσιρας και πρόσθεσε:

 “Ένα σκηνικό που θυμάμαι έντονα είναι όταν ήμουν στην Δ’ Δημοτικού και εγώ είχα πάθει πνευμονία. Ο πατέρας μου ήταν στην Ιαπωνία, το μαθαίνει, παίρνει τηλέφωνο και δεν κατάφερε να μου μιλήσει, γιατί είχε πνιγεί από το κλάμα.

Τότε το καράβι πρέπει να ήταν του εφοπλιστή του Ωνάση. Του έδωσε τη δυνατότητα να φύγει, βρήκε αντικαταστάτη, έφυγε, πήρε ελικόπτερο, αεροπλάνο και μέσα σε 2 ημέρες έφτασε εδώ για να με δει.

Εγώ τώρα σκέφτομαι ότι φεύγω μεθαύριο να πάω στην Κύπρο και ότι θα λείψω 3-4 ημέρες και παθαίνω τρέλα. Και φαντάζομαι τώρα έναν άνθρωπο που μπαίνει στη λάντζα του πλοίου και μπορεί να κάνει 6 μήνες ή 2 χρόνια”.