Η απίστευτη ιστορία του πως δημιουργήθηκε το τιραμισού. Εύκολη συνταγή για τιραμισού

03 Νοε 2021 - 11:21 | Συνταγές
Η απίστευτη ιστορία του πως δημιουργήθηκε το τιραμισού. Εύκολη συνταγή για τιραμισού

Το τιραμισού είναι το αγαπημένο, ιταλικό επιδόρπιο με γεύση καφέ. Ξέρετε πώς ανακαλύφθηκε;

To τιραμισού είναι φτιαγμένο από μπισκότα σαβαγιάρ βουτηγμένα σε καφέ και τυρί μασκαρπόνε, αρωματισμένο με κακάο. Η συνταγή έχει προσαρμοστεί σε πολλές ποικιλίες κέικ και άλλα επιδόρπια.

Το Tiramisu φαίνεται να επινοήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ή στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Επινοήθηκε από τον Ado Campeo, τη σύζυγό του Alba di Pillo και τον σεφ Roberto Linguanotto στις 24 Δεκεμβρίου 1969, στο Le Beccherie, το εστιατόριο του Campeol στο Τρεβίζο - όμως, οι ιδιοκτήτες του ποτέ δεν καταχώρησαν την πατέντα.

Σύμφωνα με τον συνδημιουργό του Linguanotto το γλυκό ήταν το αποτέλεσμα ενός ατυχήματος κατά την παρασκευή παγωτού βανίλια. Όπως είπε, ο συνδημιουργός του τιραμισού έριξε λίγο μασκαρπόνε μέσα σε ένα μπολ με αβγά και ζάχαρη και στη συνέχεια παρατήρησε ότι το μείγμα είχε ωραία γεύση. 

Στη συνέχεια οι δυο τους τελειοποίησαν το γλυκό, προσθέτοντας σαβαγιάρ βουτηγμένα σε καφέ, ενώ από πάνω έριξαν κακάο.

Το πιάτο προστέθηκε στο μενού τους το 1972.

Λένε μάλιστα, ότι το τιραμισού έχει αφροδισιακά αποτελέσματα και σερβίρεται σε οίκους ανοχής στο Τρεβίζο!

ΥΛΙΚΑ
150 γρ. μασκαρπόνε
1 κουβερτούρα  NESTLÉ DESSERΤ 65% Κακάο 200 γρ.
2 κ.σ. NESCAFÉ
200 ml κρέμα γάλακτος
100 ml νερό
3 φύλλα ζελατίνης
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
10 γρ. κακάο σε σκόνη
Για τα σαβαγιάρ:

1 πακέτο σαβαγιάρ
150 ml νερό
2 κ.σ. καφέ
1 κ.σ. ρούμι 

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Bάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν.    
Σε μία μικρή κατσαρόλα βράστε την κρέμα γάλακτος και ρίξτε τη πάνω από την κουβερτούρα που έχετε σπάσει σε κομμάτια.     
Σκεπάστε και αφήστε για 5 λεπτά. Ανακατέψτε με μια μαρίζ.    
Κατά τη διάρκεια της αναμονής ζεστάνετε ελαφρά 100 ml νερό σε μία κατσαρόλα μαζί με τον καφέ, τη ζάχαρη και τις ζελατίνες.     
Ανακατέψτε καλά ώστε να διαλυθούν οι ζελατίνες.    
Εκτός φωτιάς προσθέστε 150 γρ. μασκαρπόνε και ανακατέψτε.     
Για τα σαβαγιάρ:

Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε νερό να ζεσταθεί και να διαλυθεί ο καφές και τέλος προσθέστε το ρούμι και αφήνετε να κρυώσει.Στο υγρό αυτό βουτάτε τα σαβαγιάρ για 1-2 δευτερόλεπτα μέχρι να μουλιάσουν ελαφρά.    
Για το γλυκό:

Στρώνετε μερικά σαβαγιάρ στα ποτήρια σας. Μοιράζετε το μίγμα της κουβερτούρας στα ποτήρια και αφήνετε να κρυώσει λίγο.
Μοιράζετε την κρέμα με το μασκαρπόνε στα ποτήρια και στολίζετε με μερικά ακόμα μπισκότα σαβαγιάρ.Βάζετε στο ψυγείο μέχρι το γλυκό να παγώσει καλά.
Πασπαλίζετε με το κακάο και σερβίρετε!