Κουραμπιέδες νηστίσιμοι που λιώνουν στο στόμα

Κουραμπιέδες νηστίσιμοι που λιώνουν στο στόμα

Μια καταπληκτική συνταγή για κουραμπιέδες που πραγματικά δεν καταλαβαίνεις ότι είναι νηστίσιμοι

Υλικά για κουραμπιέδες νηστίσιμους

30 μερίδες

  • 125 γρ. βιτάμ
  • 170 ml ηλιέλαιο
  • 35 γρ. άχνη
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανιλίνη
  • 60 γρ. χοντροσπασμένα αμύγδαλα

Συνταγή για κουραμπιέδες νηστίσιμους

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με το ηλιέλαιο και την άχνη σε δυνατή ταχύτητα μεχρι να ασπρίσει το μείγμα (περίπου 10 λεπτά).
  • Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και την βανίλια και χτυπαμε λιγο ακόμα μέχρι να "ψιχουλιάσει" το μείγμα.
  • Ζυμώνουμε λίγο με το χέρι μέχρι να χαθεί το αλεύρι και προσθέτουμε τα αμύγδαλα.
  • Ενσωματώσουμε τα αμύγδαλα στο μείγμα και πλάθουμε σε κουραμπιέδες (περίπου 25 γρ. τον καθένα).
  • Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις= στους 180οC για 35 λεπτά περίπου.
  • Όταν τους βγάλουμε θα έχουν σκάσει λίγο. Αυτό σημαίνει ότι έχουν πετύχει. Πασπαλίζουμε με άχνη αφού κρυώσουν τελείως.

Τιπ: Το μυστικό της επιτυχίας είναι στο καλό χτύπημα του βιταμ με το ηλιέλαιο και την άχνη.

Πηγή: parapolitika.gr

Πηγή: parapolitika.gr