Η κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone, λάνσαρε 3 ηλεκτρικά οχήματα

19 Οκτ. 2021 - 12:04 | Αθλητικά
Η κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone, λάνσαρε 3 ηλεκτρικά οχήματα

Ενώ βρισκόμαστε σε αναμονή για το που θα κάτσει η μπίλια αναφορικά με τις φήμες που υπάρχουν για τις σκέψεις που κάνει η Apple να λανσάρει το δικό της αυτοκίνητο, η Foxconn, η εταιρεία που κατασκευάζει το iPhone της Apple έτρεψε πιο γρήγορα και παρουσίασε τρία νέα δικά της ηλεκτρικά μοντέλα!

 Πρεμιέρα για τα Foxtron Model C, Model E και Model T
Συγκεκριμένα, η Foxconn ανέπτυξε τα αυτοκίνητα αυτά σε συνεργασία με την Ταϊβανέζικη αυτοκινητοβιομηχανία Yulon, υπό την ονομασία μίας νέας μάρκας της Foxtron και πρόκειται για τα Model C, Model E και Model T. Αν τα ονόματα σας θυμίζουν κάτι, αυτό συμβαίνει επειδή το Model C και το Model T χρησιμοποιήθηκαν από τη Ford, στα πρώτα χρόνια ζωής της αμερικανικής μάρκας.
 Στην αγορά της Ταϊβάν σε πρώτη φάση έως το 2023
Τα τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα της Foxconn αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέχρι το 2023, τουλάχιστον στην Ταϊβάν σε πρώτη φάση. Το Model C είναι ένα crossover, το Model E είναι ένα σεντάν σχεδιασμένο σε συνεργασία με την Pininfarina και το Model T είναι ένα λεωφορείο.
 Το σεντάν θα έχει 750 ίππους και 0-100 σε 2,8 δτ
Η Foxconn δεν είναι έτοιμη να αποκαλύψει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πρώτων της ηλεκτρικών οχημάτων, αν και υποστηρίζει ότι το crossover θα μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα. Η αυτονομία του οχήματος θα είναι περίπου στα 700 χιλιόμετρα. Σε ότι αφορά το σεντάν, Model E, αναφέρθηκε πως θα έχει ισχύ περίπου 750 ίππων, ενώ το 0-100 χλμ./ώρα θα γίνεται σε μόλις 2,8 χιλιόμετρα!  
 Αγόρασε δύο εργοστάσια η Foxconn
Για την κατασκευή τους η Foxconn αγόρασε ένα πρώην εργοστάσιο της νεοσύστατης εταιρείας Lordstown Motors στις Ηνωμένες Πολιτείες. Νωρίτερα και συγκεκριμένα τον Αύγουστο ο τεχνολογικός γίγαντας είχε προχωρήσει στην απόκτηση ενός εργοστασίου τσιπ στην Ταϊβάν.

Από το iPhone στα ηλεκτρικά οχήματα!
-Πρεμιέρα για τα Foxtron Model C, Model E και Model T!
-Model C: Crossover με 0-100 σε 3,8 δτ.
-Model E: Σεντάν με 750 ίππους και 0-100 σε 2,8 δτ.
Μήπως ήρθε η ώρα να φτιάξει και η Apple το δικό της αυτοκίνητο;