Λόγοι για τους οποίους πρέπει να κάνετε σεξ

22 Αυγ. 2013 - 13:04 | Σχέσεις

Δεν έχετε διάθεση για σεξ; Ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε..Σύμφωνα με τελευταίες μελέτες, το σεξ εκτός από την απόλαυση προσφέρει και πολλές άλλες ευεργετικές ιδιότητες τόσο στο σωματικό όσο και στον ψυχολογικό τομέα.

Δείτε παρακάτω τα οφέλη του σεξ:

Σας κάνει να φαίνεστε νεότεροι. Οι μεγαλύτεροι άντρες και γυναίκες με ενεργή ερωτική ζωή φαίνονται 5-7 χρόνια νεότεροι από την πραγματική τους ηλικία.

Βελτιώνετε η αυτοπεποίθησή σας. Σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στις ΗΠΑ, έδειξε  ότι οι συμμετέχοντες που είχαν συχνή σεξουαλική επαφή  αισθάνονταν περισσότερη αυτοπεποίθηση για το σώμα τους.

Σας κάνει πιο ελκυστικούς.  Η υψηλή σεξουαλική δραστηριότητα απελευθερώνει περισσότερες φερορμόνες, ουσίες  που σας κάνουν πιο ελκυστικούς στο αντίθετο φύλο!Όσο περισσότερο σεξ κάνετε με το σύντροφό σας τόσο μεγαλύτερη επιθυμία θα έχετε να ξανακάνετε σεξ μαζί του.

Ενισχύει τη γονιμότητα. Μελέτες έχουν δείξει ότι όσο πιο συχνά κάνετε έρωτα, βελτιώνεται η ποιότητα του σπέρματος και ενισχύεται η γονιμότητά σας. Εάν προσπαθείτε να κάνετε μωρό, κάντε σεξ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, και όχι μόνο κατά την περίοδο της ωορρηξίας της γυναίκας.

Σας κρατά σε φόρμα. Με τριάντα λεπτά έντονου σεξ καίτε μέχρι και 100 θερμίδες ενώ οι εναλλαγές των στάσεων του σεξ είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να γυμνάσετε διαφορετικές  ομάδες μυών και να κρατηθείτε σε φόρμα.

Βοηθά στη μείωση εμφάνισης ακράτειας.  Το καλό σεξ είναι μια πολύ καλή προπόνηση για τους μύες του πυελικού εδάφους της γυναίκας-. Οι μύες αυτοί ελέγχουν και ανακόπτουν τη ροή των ούρων .Η εγκυμοσύνη και η εμμηνόπαυση μπορεί να αποδυναμώσουν σημαντικά αυτούς τους μύες, οι οποίοι αργότερα μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε πρόπτωση. Ας το παραδεχτούμε  το σεξ είναι πολύ πιο ευχάριστο από το να κάνετε ασκήσεις για να ενδυναμώσετε τους μύες του πυελικού εδάφους!

Διώχνει την κατάθλιψη. Όπως με  κάθε άσκηση που αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό έτσι και με το σεξ απελευθερώνεται σεροτονίνη (η ευτυχής ορμόνη), που φτιάχνει τη διάθεσή σας. Η σεροτονίνη είναι το αντικαταθλιπτικό  του σώματος και ένας από τους σημαντικότερους λόγους που οι άνθρωποι χαμογελούν και αισθάνονται ευτυχείς και χαλαροί μετά το σεξ.

Μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακής προσβολής. Μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο Queen του Μπέλφαστ διαπίστωσε ότι το σεξ τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να μειώσει κατά το ήμισυ τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου.

 Μειώνει  την αρτηριακή  πίεση. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι άνδρες και γυναίκες με έντονη σεξουαλική δραστηριότητα ήταν λιγότερο στρεσαρισμένοι και είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση. Βοηθά στους πονοκεφάλους. Επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι  το σεξ μπορεί να καταπραϋνει τους πόνους από πονοκεφάλους. Γυναίκες ανέφεραν ότι μετά τη συνουσία ο πόνος βελτιώθηκε σημαντικά.

Τσάντες, Ρούχα, Αξεσουάρ, Gino Perardi