Σβήνει η φλόγα της σχέσης μετά τον έναν χρόνο

26 Αυγ. 2013 - 19:44 | Σχέσεις

Η ερωτική φλόγα ανάμεσα στο ζευγάρι χάνεται μετά από ένα χρόνο σχέσης υποστηρίζει νέα βρετανική έρευνα που βασίστηκε σε δημοσκόπηση 2000 ενηλίκων.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι κατά την διάρκεια των πρώτων 12 μηνών – της περιόδου του μέλιτος δηλαδή – το 15% των ζευγαριών κάνουν σεξ κάθε μέρα. Συγκριτικά τα ζευγάρια που είναι περισσότερο χρόνο μαζί το πράττουν σε ποσοστό μόλις 5%.

Το 53% των ζευγαριών που είναι μαζί για πέντε χρόνια κάνουν σεξ λίγες φορές την εβδομάδα.

Η κρίσιμη καμπή φαίνεται πάντως ότι είναι στην τετραετία όπου το 43% των ζευγαριών συνευρίσκονται μόνο λίγες φορές τον μήνα. Όσο για τα ζευγάρια που ξεπερνούν την δεκαπενταετία, το 15% αυτών κάνουν σεξ λίγες φορές τον χρόνο.

Οι συμμετέχοντες πάντως έχουν επίγνωση της φτωχής σεξουαλικής τους ζωής, με το 76% αυτών να παραδέχονται ότι θα μπορούσαν να προσπαθήσουν περισσότερο. Όσο για τις λύσεις που σκέφτονται το 33% απάντησαν ότι θα μπορούσαν να αναζητήσουν προϊόντα με λιπαντική δράση για την αντιμετώπιση της κολπικής ξηρότητας, 24% πιστεύουν ότι το πιο ερωτικό ντύσιμο αλλά και οι ερωτικές ταινίες θα βοηθούσαν, ενώ ένα απογοητευτικό 17% απάντησαν ότι αρκεί το σβήσιμο των φώτων!

Τσάντες, Ρούχα, Αξεσουάρ, Gino Perardi