Το ψέμα στο γάμο σκοτώνει το σεξ

06 Σεπ. 2013 - 18:44 | Σχέσεις

Τα ψέματα ανάμεσα στους συντρόφους μπορεί να φέρουν σε μια σχέση προσωρινή ανακούφιση ή ηρεμία και να προσφέρουν σύντομες διεξόδους, όμως δεν ευνοούν τη συντροφικότητα ή τη συναισθηματική προσέγγιση των συντρόφων και τη μεταξύ  τους κατανόηση.

Απόσπασμα απο το βιβλίο της Λιάνας Α. Καλλιέρου "Άνδρας ο αγαπημένος άγνωστος"  εκδόσεις Πατάκη 

Πολλοί άνθρωποι λένε ψέματα για το καθετί.  Αλλά το συνηθέστερο είναι να λένε ψέματα σε ό, τι αφορά το σεξ. Αυτό είναι απόρροια του φόβου που έχουν για το άλλο φύλλο  και την ανασφάλεια ως προς τη σεξουαλική επίδοση.

Επίσης υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός γυναικών που λένε στον σύντροφό τους ψέματα σχετικά με τον οργασμό τους. Αν ο σύντροφος πιστέψει το ψέμα, μπορεί να συνεχιστεί ένας τρόπος σεξουαλικής προσέγγισης που δεν θα είναι καθόλου ικανοποιητικός και θα επηρεάσει τη σχέση και τη στύση του άνδρα. Η γυναίκα λέει στον σεξουαλικό σύντροφο αυτό που αυτός πιθανόν να θέλει να ακούσει προς στιγμή αλλά αυτό θα επηρεάσει δυσμενώς το σεξ αργότερα.

Το άτομο που λέει ψέματα πιστεύει  ότι έχει ένα πλεονέκτημα στο να αποπροσανατολίζει και να μπερδεύει τον άλλον. Αν λοιπόν κάποιος επιλέξει ένα γάμο που δεν εμπεριέχει ειλικρίνεια, είναι σοφότερο αν στον σύντροφό του λέει ψέματα, τουλάχιστον να μη λέει στον εαυτό του!

Η έλλειψη ειλικρίνειας είναι ο εχθρός της οικειότητας και δεν είναι εποικοδομητική σε κανένα υγιή γάμο.

Τσάντες, Ρούχα, Αξεσουάρ, Gino Perardi