Τα 13 πράγματα που πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε πριν τα 30

24 Νοε 2016 - 08:16 | Σχέσεις
Τα 13 πράγματα που πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε πριν τα 30

Το να κλείνει κανείς τα 30, δεν είναι δα και κάτι τρομακτικό ή δραματικό ή συνταρακτικό ή... Ο τριαντάρης μπορεί να κάνει φάρσες, να είναι αυθόρμητος και περιπετειώδης. Αν λοιπόν δεν έχετε εκπληρώσει κάτι από την παρακάτω λίστα τη στιγμή που θα "χτυπάτε" τα 30, μην πανικοβληθείτε! 

Αλλά ας είμαστε ρεαλιστές: Όσο μεγαλώνουμε, είναι πιο πιθανό να συναντήσουμε το άλλο μας μισό, να μείνουμε στο δικό μας σπίτι,  να μετακινηθούμε στη θέση του μάνατζερ στη δουλειά μας, να στήσουμε τη δική μας οικογένεια... Εντωμεταξύ, θα υπάρχουν λιγότερες ευκαιρείς για τρελή διασκέδαση με τους κολλητούς. Αν λοιπόν πλησιάζετε τη τρίτη δεκαετία της ζωής σας, τσεκάρετε την παρακάτω λίστα με όσα θα πρέπει (ή θέλετε) να κάνετε πριν ωριμάσετε επικίνδυνα...Μια bucket list, που λένε και οι Αμερικανοί, που φιλοξενεί το Business Insider. 

1. Να ζήσετε σε μια μεγάλη πόλη 

Ο χρήστης του Quora, Dylin Redling λέει ότι μετακόμισε στο Μανχάταν όταν ήταν 24 και αργότερα στο Σαν Φρανσίσκο όταν έκλεισε τα 26. "Ήταν δυο από τις καλύτερες αποφάσεις που έκανα ποτέ. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα, στις μεγάλες πόλεις μπορείς να γνωρίσεις ανθρώπους από όλο τον κόσμο", λέει 

2. Φτάστε το σώμα σας στα άκρα 

"Όταν είσαι νέος, το να προπονείσαι και να τρέξεις μαραθώνιο, Τρίαθλο ή κάτι παρόμοιο θα σε βοηθήσει σωματικά και ψυχικά. Θα σε ωθήσει πέρα από τα όριά σου και θα καταφέρνεις τους στόχους σου". Όπως γράφει ο Bernie Michalik στο 99u.com, η προπόνηση για τον μαραθώνιο σας προσφέρει μερικά μαθήματα ζωής τα οποία αργότερα θα σας βοηθήσουν στην προσωπική και επαγγελματική σας επιτυχία.  

3. Μάθετε να διαλογίζεστε  

"Στη ζωή σου θα έρθεις αντιμέτωπος με πολύ στρες, οπότε καλό είναι να μάθεις να το αντιμετωπίζεις με αποτελεσματικό τρόπο, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ένας από αυτούς, αν όχι ο καλύτερος, είναι ο διαλογισμός. Διαβάστε ένα βιβλίο, γίνετε μέλος μια τάξης ή κάντε μια έρευνα για το πώς μπορείτε να τον εντάξετε στην καθημερινή σας ζωή", λέει ο Dylin Redling. 

4. Γνωρίστε κόσμο Online

Αν ηλικιακά βρίσκεστε κάπου στα 20, και είστε single δεν είναι... αμαρτία να διατηρείτε προφίλ στα OKCupid ή στο Tinder ή σε κάποιο από τα δεκάδες dating sites εκεί έξω. Αποφύγετε όμως τις προκλητικές φωτογραφίες, και εστιάστε στην προσωπικότητά σας και στο τι αναζητάτε από έναν σύντροφο. 

5. Ερωτευτείτε 

Το να υπάρχει έλξη και λαχτάρα για κάποιο άλλο άτομο, δεν είναι (τόσο) τρομακτικό όσο φαντάζονται αρκετοί. Αν βέβαια δεν υπάρχει ανταπόκριση, τότε ακόμα και έτσι ο έρωτας είναι το αλατοπίπερο της ζωής. Σκοπό του εν λόγω κειμένου είναι να πει με απλά λόγια: απλά αφεθείτε και ερωτευτείτε.

6. Αποτύχετε! 

Πάρτε για παράδειγμα τις υπερ-πετυχημένες προσωπικότητες, όπως η Όπρα Γουίνφρεϊ και ο επιχειρηματία Paul Allen, οι οποίοι διδάχτηκαν πολλά από τις επαγγελματικές τους αποτυχίες. 

7. Ταξιδέψτε μόνοι 

Αν όχι τώρα, πότε; Τώρα είναι η στιγμή να ετοιμάσετε βαλίτσες και να χαράξετε πορεία ταξιδεύοντας με τον... εαυτό σας - ειδικά αν δεν έχετε παιδιά ή δάνειο. 

"Θα γίνει ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία στα μετέπειτα στάδια της ζωής σου...", λέει ο χρήστης Yadav. 

8. Ξεκινήστε μια επιχείρηση 

Μη σας νοιάζει η αποτυχία και δεν έχει σημασία αν διαθέτετε πτυχία. Κυνηγήστε μια ιδέα, μια επιχειρηματική ιδέα. Ο Danny Marguiles προώθησε μια ιδέα με online μαθήματα με 100 δολάρια, χωρίς να διαθέτει μεταπτυχιακό, και μέσα σε μερικούς μήνες κέρδιζε πάνω από 30.000 το μήνα. 

9. Μάθετε να κινείστε online 

"Οι υπολογιστές ήρθαν για να μείνουν" λέει ο χρήστης Everitt "θα σας βοηθήσει στο να κατανοήσετε πώς λειτουργεί ο σύγχρονος κόσμος". 

10. Ξεκινήστε ένα μπλογκ 

Μπορείτε να γράφετε για τα πάντα, για τα σπορ, το φαγητό, τη μόδα, τη μουσική, για σχέσεις... 

11. Μάθετε ξένες γλώσσες 

Μαθαίνετε πολλά για μια χώρα αν μάθετε και τη γλώσσα. Γερμανικά, γαλλικά, ισπανικά, σουηδικά ακόμα και κινέζικα όσο περισσότερες μάθετε, τόσο πιο εύκολο θα γίνεται για την επόμενη. 

12. Ακολουθήστε την αγαπημένη σας μπάντα στην τουρνέ

Ή απλά βγάλτε εισιτήρια για να την απολαύσετε, αν έρθει στη χώρα σας. Μη το αναβάλετε για το επόμενο έτος, ίσως μέχρι τότε να μην υπάρχει.

13. Ξεκινήστε μαθήματα μαγειρικής 

Έχετε προσπαθήσει να μαγειρέψετε; Μπορεί να ξέρετε να φτιάχνετε μόνοι σας μακαρονάδες και ομελέτες, αλλά τι θα βγάλετε στους καλεσμένος σας σε ένα σικ πάρτι; Δηλώστε συμμετοχή σε μαθήματα μαγειρικής και σίγουρα θα μάθετε καλά ένα τουλάχιστον πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.