Επικαιρότητα:

Οι δυο μαγικές λέξεις που πρέπει να λες κάθε μέρα στο ταίρι σου

10 Δεκ. 2018 - 10:23 | Σχέσεις
Οι δυο μαγικές λέξεις που πρέπει να λες κάθε μέρα στο ταίρι σου

 Κι αν η ευτυχία ενός ζευγαριού εξαρτάται μόνο από δυο… μαγικές ερωτικές λεξούλες που πρέπει να λέτε κάθε μέρα ο ένας στον άλλο;

Οι λέξεις αγάπης, οι καθημερινές εκφράσεις συναισθήματος και τρυφερότητας είναι σύμφωνα με τους ειδικούς το μυστικό για μια ευτυχισμένη σχέση! Η ψυχολόγος και θεραπεύτρια ζεύγους Camille Rochet εξηγεί πόσο δύσκολο είναι να βρει ένα ζευγάρι τις ισορροπίες του ανάμεσα στον… καταιγισμό των κατηγοριών και στη σιωπή. Ωστόσο, υπάρχουν δυο λέξεις που βοηθούν πάρα πολύ: το «συγγνώμη» και το «ευχαριστώ».
Βασικές λέξεις για μια απλή σχέση

Μπορεί αυτές οι λέξεις να σου φαίνονται απλοικές, αλλά είναι τα κλειδιά για μια υγιή και τίμια σχέση. Σύμφωνα με την ειδικό πρέπει να μάθουμε να λέμε «ευχαριστώ» στον σύντροφό μας για όλα όσα κάνει για εμάς, γιατί δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα τα κάνει! Και επίσης να ζητάμε «συγγνώμη» για συμπεριφορές που δικές σου που μπορεί να τον έχουν πληγώσει. Αυτό δείχνει ότι φροντίζετε και αγαπάτε ο ένας τον άλλο, ότι συζητάτε τα προβλήματά σας και δεν αφήνετε πράγματα ανάμεσά σας να σας απομακρύνουν! Άλλωστε καμία σχέση δεν είναι και δεν πρέπει ποτέ να θεωρείται δεδομένη!

Εννοείται ότι δεν χρειάζεται να λέτε όλη την ώρα «συγγνώμη»! Μιλάμε για συμπεριφορές που καταλαβαίνεται ότι τον πληγώνουν, για άδικα ξεσπάσματα… Και φυσικά, μην ξεχνάς το «ευχαριστώ». Δεν εννοείται! Δεν είναι υποχρεωμένος ο άλλος να σου κάνει όλα τα χατίρια επειδή εσύ είσαι… κακομαθημένη!

Δοκίμασέ το! Στην αρχή θα φαίνεται παράξενο αλλά μακροπρόθεσμα βοηθάει στην ανάπτυξη μεγαλύτερου δεσμού με τον άλλο!

ΝΚ