7 πράγματα που κάνουν μόνο οι άντρες που είναι ερωτευμένοι

08 Φεβ. 2019 - 09:53 | Σχέσεις
7 πράγματα που κάνουν μόνο οι άντρες που είναι ερωτευμένοι

 Είσαι ερωτευμένη μαζί του και υποψιάζεσαι ότι κι εκείνος αισθάνεται το ίδιο για σένα. Αλλά δεν σου το λέει, είτε επειδή φοβάται την απόρριψη είτε επειδή γενικώς οι άντρες έχουν μια… φυσική δυσκολία να πουν το «σ’ αγαπώ»! Υπάρχουν κάποια σημάδια όμως που δείχνουν ξεκάθαρα τα αισθήματά του και μπορείς να τα αποκωδικοποιήσεις από τη γλώσσα του σώματός του.

Δες παρακάτω τα σημάδια
Περπατάει δίπλα σου, μειώνοντας τον ρυθμό του βήματός του

Οι άντρες εκ φύσεως περπατούν πιο γρήγορα από τις γυναίκες. Λόγω ύψους και μεγαλύτερου διασκελισμού, κάνουν μεγαλύτερα βήματα. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι όταν ένας άντρας περπατά δίπλα σε μια γυναίκα που βλέπει φιλικά δεν προσπαθεί να επιβραδύνει το βήμα του για να περπατούν δίπλα δίπλα και να μην προπορεύεται. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με έναν άντρα που τρέφει ερωτικά αισθήματα για μια γυναίκα. Εκείνος περπατάει πιο αργά, ώστε να συντονιστούν οι κινήσεις του με τις δικές της.

Λόγια!

Κι όμως παρόλο που η επικρατούσα άποψη είναι ότι οι άντρες δεν λένε «Σ’αγαπώ», οι επιστήμονες διαφωνούν! Εκείνοι υποστηρίζουν ότι ο ερωτευμένος άντρας θα ομολογήσει πιο γρήγορα τα αισθήματά του σε μια γυναίκα, ειδικά αν εκείνος θεωρεί ότι είναι η γυναίκα της ζωής του. Οπότε αν σε αγαπάει πραγματικά, θα βρει το θάρρος να σου το πει όσο ντροπαλός κι ανασφαλής κι αν είναι!

Δεν αισθάνονται πόνο!

Ο έρωτας είναι ικανός να σου δώσει σούπερ δυνάμεις όπως το να μην αισθάνεσαι πόνο!Έρευνα του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ έδειξε ότι όταν ένας άντρας που εκτίθεται σε συνθήκες πόνου κοιτάει τη φωτογραφία της αγαπημένης του, αισθάνεται 40% λιγότερο πόνο!

Συμπτώματα
Όταν ένας άντρας είναι ερωτευμένος, τότε είναι λες κι έχει εκτεθεί σε μια μεγάλη δόση… ναρκωτικών. Νιώθει ευφορία καθώς εκκρίνονται οι ορμόνες της ντοπαμίνης, της οξυτοκίνης αλλά και της αδρεναλίνης. Αυτές σε βοηθούν να δεθείς με τον σύντροφό σου και δίνουν διάρκεια στη σχέση σας, ενώ αυξάνονται όταν βρίσκεστε ο ένας κοντά στον άλλο. Οι ορμόνες αυτές έχουν και φυσιολογικά συμπτώματα: ταχυπαλμία, ιδρώτας στις παλάμες, κόρες ματιών σε διαστολή, αναψοκοκκινισμένα μάγουλα…

Αϋπνίες
Μια αιτία για τις αϋπνίες είναι και ο έρωτας! Όταν ένας άντρας ερωτεύεται τα επίπεδα ενέργειάς του χτυπάνε κόκκινο, μπορεί να συγκεντρωθεί και να αποδώσει καλύτερα. Βέβαια, έχει… τρελή επιθυμία να βρίσκεται μαζί με τη γυναίκα που αγαπά! Αυτό γιατί ο εγκέφαλός του στη συγκεκριμένη συναισθηματική φάση που βιώνει είναι γεμάτος ντοπαμίνη, βρίσκεται σε μεγάλη υπερένταση και δεν μπορεί να… χαλαρώσει για να κοιμηθεί…

Η φωνή του αλλάζει

Δεν σου χει τύχει ποτέ να βρίσκεσαι με κάποιον φίλο σου και να πάρει τηλέφωνο η κοπέλα του; Έχεις παρατηρήσει πώς αλλάζει, πόσο γλυκαίνει η φωνή του;

Διαχείριση χρόνου!
Ένας ερωτευμένος άντρας θέλει να περνάει το μεγαλύτερο μέρος της μέρας του με την αγαπημένη του. Έρευνες έχουν δείξει ότι περνάει το 85% της ημέρας του μιλώντας ή σκεπτόμενος την κοπέλα που αγαπά!

Ν.Κ.