Επικαιρότητα:

Αυτή είναι η κατάλληλη διαφορά ηλικίας μεταξύ των ζευγαριών

04 Νοε 2020 - 15:01 | Σχέσεις
Αυτή είναι η κατάλληλη διαφορά ηλικίας μεταξύ των ζευγαριών

Μπορεί να σας φαίνεται αστείο, αλλά, υπάρχει ακόμα και μαθηματικός τύπος, προκειμένου να υπολογίσετε την ιδανική διαφορά ηλικίας που μπορεί να έχει ένα ζευγάρι ανθρώπων, προκειμένου η σχέση του να είναι κατά το δυνατόν ομαλή

Η πραγματικότητα λέει ότι ο έρως χρόνια δεν κοιτά, ωστόσο, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα ζευγάρια με μεγάλες διαφορές ηλικίας ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν προβλήματα στις σχέσεις τους, ιδίως όσο περνούν τα χρόνια.

Ο μαθηματικός τύπος λέει ότι η ιδανική -και κοινωνικά αποδεκτή- ηλικιακή διαφορά ενός ζευγαριού βρίσκεται, αν διαιρέσουμε την ηλικία μας διά δύο και προσθέσουμε επτά χρόνια, ενώ για το ανώτατο αποδεκτό όριο, αφαιρούμε επτά χρόνια από την ηλικία μας και πολλαπλασιάζουμε επί δύο.

Πέραν των... μαθηματικών, ειδικοί των σχέσεων επισημαίνουν ότι τα ηλικιακά όρια τίθενται ώστε τα άτομα να έχουν κοινά ενδιαφέροντα και καλύτερη επικοινωνία, ωστόσο υπογραμμίζουν ότι ασχέτως ηλικίας, αν βρόυμε έναν άνθρωπο που μας ικανοποιεί οι τύποι δεν έχουν και μεγάλη σημασία.

Σε γενικές γραμμές, οι ειδικοί συμβουλεύουν οι μαθηματικοί τύποι να αποτελούν ένα μπούσουλα όταν κάποιος χρησιμοποιεί εφαρμογές για ραντεβού, καθώς επιτρέπουν να υπολογίσουμε πόσο κοντά μας είναι κάποιος, αλλά και τις σεξουαλικές του διαθέσεις.