Επικαιρότητα:

Τα 5 στάδια των σχέσεων που όλα τα ζευγάρια περνάνε…σύμφωνα με τους επιστήμονες

24 Ιαν. 2021 - 16:46 | Σχέσεις
Τα 5 στάδια των σχέσεων που όλα τα ζευγάρια περνάνε…σύμφωνα με τους επιστήμονες

Όλες οι σχέσεις περνάνε από διάφορα στάδια και οι επιστήμονες αποκαλύπτουν πως αυτά τα στάδια είναι 5. Την έρευνα αποκάλυψε η Dr. Linda Papadopoulos και τη δημοσίευσε στο online site eHarmony. Ποια είναι αυτά τα 5 στάδια για τα οποία μίλησε η επιστήμονας;

1. Το στάδιο που νιώθουμε πεταλούδες στο στομάχι μας

Στην αρχή κάθε σχέσης όλοι νιώθουμε το στομάχι μας να δένεται κόμπος και δεν ξέρουμε πώς να χειριστούμε τα συναισθήματά μας. Αυτό το στάδιο συνήθως δεν κρατάει για πολύ καιρό αλλά για όσο κρατάει απόλαυσέ το όσο περισσότερο μπορείς.

2. Το στάδιο που αρχίζεις να νιώθεις άνετα με τον σύντροφό σου

Αμέσως μετά έρχεται το στάδιο της άνεσης. Σε αυτό το στάδιο αρχίζεις να νιώθεις πιο άνετα με τον σύντροφό σου χωρίς να νιώθεις ένα καρδιοχτύπι κάθε φορά που τον συναντάς.

3. Το στάδιο που εμφανίζονται οι πρώτες ερωτήσεις

Το τρίτο στάδιο είναι αυτό που αρχίζεις να αναρωτιέσαι σοβαρά αν ο αγαπημένος σου ενδιαφέρεται πραγματικά για εσένα, αν εσύ θεωρείς πως είναι ο ιδανικός σύντροφος για εσένα και αν υπάρχει μέλλον στη σχέση σας.

4. Το στάδιο της ειλικρίνειας

Σε αυτό το στάδιο είμαστε πλέον έτοιμοι και οι δύο να δείξουμε ακόμα και τα χειρότερα στοιχεία του εαυτού μας. Είναι συνήθως οι πρώτοι μήνες της συγκατοίκησης και οι μήνες που ο ένας ανακαλύπτει τα πάντα για τον άλλον.

5. Το στάδιο της σταθερότητας

Αφού έχουν περάσει τα προηγούμενα 4 στάδια έρχεται στη σχέση το στάδιο της σταθερότητας. Σε αυτό το στάδιο συνήθως δεν υπάρχουν εκπλήξεις και όλα κυλάνε ομάλα στη σχέση σου με τον αγαπημένο σου. Είναι ένα στάδιο που πλέον και οι δύο νιώθετε μέσα σας ήρεμοι, πως έχετε ανακαλύψει ο ένας τα πατήματα του άλλου και θέλετε να μοιραστείτε το υπόλοιπο της ζωής σας παρέα.

Πηγή: faysbook.gr