Επικαιρότητα:

Τα 8 περίεργα πράγματα που μπορεί να σου συμβούν μετά τον οpγασμό

23 Απρ. 2021 - 17:46 | Σχέσεις
Τα 8 περίεργα πράγματα που μπορεί να σου συμβούν μετά τον οpγασμό

Ο κανόνας λέει πως ο οpγασμός είναι μια στιγμή απελευθέρωσης, ευχαρίστησης και ηδονής. Αλλά σε κάποιους προκαλεί μάλλον αρνητικές και μη αναμενόμενες παρενέργειες.

Σύμφωνα με έρευνα, ο οpγασμός προκαλεί ορισμένες φορές κάποια συμπτώματα τα οποία οι επιστήμονες αποκαλούν «περι-οpγασμικά φαινόμενα».Τα 8 παρακάτω ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και μπορούν να προκληθούν μετά τη σeξουαλική κορύφωση.

Πόνος

Οι γυναίκες, ακόμα κι αν δεν αισθανθούν πόνο κατά τη διάρκεια της πράξης, μπορεί να βιώσουν πόνο κατά τον οpγασμό. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2009, ανέφερε τρις περιπτώσεις γυναικών που είχαν πόνους μετά τον οpγασμό. Έχουν βέβαια καταγραφεί και περιπτώσεις ανδρών με το ίδιο πρόβλημα, κυρίως σε άνδρες με χρόνιες ασθένειες του προστάτη.

Κλάμα

Δάκρυα, θλίψη, κατάθλιψη και ανησυχία μετά το σeξ, είναι όλα συμπτώματα μιας πάθησης που λέγεται μετα-συνουσιακή δυσφορία. Έρευνες έχουν δείξει πως κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου σπάνιο και συμβαίνει αρκετές φορές σε ανθρώπους με σταθερές σχέσεις.

Φτάρνισμα

Από τις αρχές του 20ου αιώνα υπάρχουν αναφορές που συνδέουν το φτάρνισμα με τους οpγασμούς. Το 1972, ένας άνδρας ανέπτυξε χρόνια φτάρνισμα και καταρροή μετά από οpγασμό, τα οποία διήρκησαν 10 χρόνια. Οι ειδικοί πιστεύουν πως κατά την διάρκεια του οpγασμού μαζί με την ενεργοποίηση του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος, ίσως ερεθίζεται κι ένα ακόμα μέρος του εγκεφάλου, το οποίο προκαλεί το φτάρνισμα.

Πονοκέφαλος

Υπάρχουν δεκάδες άρθρα στα επιστημονικά περιοδικά που συνδέουν τον πονοκέφαλο με τον οpγασμό. Ονομάζεται «πονοκέφαλος τύπου 2», είναι οξύς και ξεκινά ύστερα από ένα είδος ενθουσιασμού. Η διάρκεια του μπορεί να είναι από λίγα λεπτά μέχρι και τρεις ώρες.

Οpγασμός στο πόδι

Δεν βάλαμε σε εισαγωγικά τον παραπάνω τίτλο, για να μην πάει το μυαλό σας στον «πρόχειρο οpγασμό», γιατί δεν εννοούμε αυτό. Σε μια έρευνα του 2013, μια 55χρονη δήλωσε πως όταν βίωνε είτε κολπικό, είτε κλeιτοριδικό οpγασμό, αισθανόταν λίγο μετά το ίδιο και στο αριστερό της πόδι. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί να οφείλεται σε μερική αναγέννηση κάποιων κατεστραμμένων νευρικών ινών στο πόδι της.

Ψευδαισθήσεις

Κάποιες γυναίκες, ισχυρίζονται ότι ο σύντροφός τους μπορεί να τις… στείλει σε έναν.. άλλο κόσμο κατά τη διάρκεια του σeξ. Σε έρευνα του 2011, από τις 50 περίπου γυναίκες που ανέφεραν «αυξημένη σeξουαλική απόκριση», πάνω από 3/4 δήλωσαν πως αισθάνονται «σαν να πετάνε». Πάνω από τις μισές δήλωσαν ότι αισθάνονται «σαν να βγαίνουν από το σώμα τους», ενώ το 24% δήλωσε ως είναι «σαν να βρίσκεσαι σε καρτούν».

Επιληπτικές κρίσεις

Η «οpγασμοληψία» είναι μια από τις πιο δυσάρεστες παρενέργειες μετά τον οpγασμό, η οποία είναι μια μορφή αντανακλαστικής επιληψίας. Για πρώτη φορά καταγράφηκε το 1960, όταν και μια 23χρονη έγκυος εμφάνισε επιληπτικές κρίσεις στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης της. Μετά τη γέννα, οι επιληπτικές κρίσεις δεν εξαφανίστηκαν και προέκυπταν συνήθως μετά τον οpγασμό. Ένας άλλος 20χρονος ασθενής έπαθε το ίδιο, ύστερα από αuνανισμό ή φαντασιώσεις. Οι επιστήμονες δεν κατανοούν πλήρως το τι προκαλεί αυτές τις επιληπτικές κρίσεις, αλλά πιστεύουν ότι μπορεί να φταίει η απότομη αντίδραση της αμυγδαλής σε συνδυασμό με μια ανεπάρκεια υποκρετίνης, που συμβαίνει με τη ναρκοληψία.

Ασθένεια

Ονομάζεται «σύνδρομο ασθένειας μετά τον οpγασμό» και πρόκειται για μια παρενέργεια που επηρεάζει τους άνδρες μετά την εκσπeρματιση. Αρκετές έρευνες έχουν καταγράψει περιπτώσεις ανδρών που εμφανίζουν κόπωση, προσωρινά συμπτώματα γρίπης και υπερθέρμανση μετά τον οpγασμό. Η εμφάνιση τους είναι πολύ γρήγορη και μπορεί να κρατήσει έως και μια εβδομάδα. Οι επιστήμονες αναφέρουν πως το σώμα των ανδρών μπορεί να μπερδέψει τις πρωτεΐνες του σπeρματος με ξένους εισβολείς, κάτι που κινητοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα και σας κάνει να αισθάνεστε άρρωστοι.