Επικαιρότητα:

Ανανεώστε τη σχέση σας σε τρία βήματα

24 Μαίου 2021 - 19:35 | Σχέσεις
Ανανεώστε τη σχέση σας σε τρία βήματα

Παρόλο που μπορεί να είναι δελεαστικό να αφήσετε τη σχέση στον αυτόματο πιλότο και να εστιάσετε σε όλες τις υποχρεώσεις στο πολυάσχολο πρόγραμμά σας, είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να επαναφέρετε τον ρομαντισμό. Σίγουρα, μπορεί να νιώθετε άνετα με τη ρουτίνα, αλλά μια υγιής και ικανοποιητική σχέση απαιτεί συνειδητή και συνεχή προσπάθεια. Και ενώ οι σχέσεις είναι συχνά περίπλοκες, οι απλές αλλαγές μπορούν συχνά να έχουν σημαντικά αποτελέσματα.

Ανανεώστε τη σχέση σας σε 3 βήματα
1. Εστιάστε στον εαυτό σας
Για να καλλιεργήσετε μια υγιή και στοργική σχέση με αλληλοσεβασμό πρέπει πρώτα να φροντίσετε τον εαυτό σας. Όταν αφιερώνετε χρόνο για να κάνετε τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας προτεραιότητα και να έχετε μια ζωή που δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τη σχέση σας, θα είστε σε θέση να αλληλεπιδράσετε καλύτερα με τον σύντροφό σας και να εκτιμήσετε το χρόνο που περνάτε μαζί.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να φροντίσετε το σώμα, το μυαλό και την ψυχολογία σας και, στη συνέχεια, υποστηρίξτε τον σύντροφό σας για να κάνει το ίδιο. Συνειδητοποιήστε ότι ο σύντροφός σας είναι κάποιος με τον οποίο θέλετε να μοιραστείτε τη ζωή σας, αλλά όχι κάποιος στον οποίο πρέπει να βασίσετε ολόκληρη τη ζωή σας.

2. Επιδιώξτε μια σαφή επικοινωνία με τον σύντροφό σας
Συχνά πιστεύουμε ότι μεταδίδουμε σαφώς τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας στους άλλους, αλλά υπάρχουν φορές που υποθέτουμε περισσότερα από όσα στην πραγματικότητα λέμε δυνατά.

Μη διστάζετε να είστε σαφείς, συγκεκριμένοι και ξεκάθαροι στη μεταξύ σας επικοινωνία. Με αυτόν τον τρόπο οι προσδοκίες και τα θέλω σας θα γίνονται πιο κατανοητά και ο σύντροφός σας θα μπορεί να ενεργήσει ανάλογα.

Θυμηθείτε να του δώσετε επίσης χρόνο να κατανοήσει όσα έχετε πει και να κάνει ερωτήσεις εάν είναι απαραίτητο. Εάν πιέσετε τον σύντροφό σας για μια συγγνώμη ή μια άμεση απάντηση, μπορεί να αισθανθεί ότι δέχεται επίθεση και να προχωρήσει στην άμυνα.

3. Αναλάβετε το δικό σας μερίδιο ευθύνης
Είναι εύκολο να κρατάτε μνησικακία για κάτι που έκανε ή δεν έκανε ο σύντροφός σας, αλλά προσπαθήστε να αποφύγετε να ρίξετε όλο το φταίξιμο για την απογοήτευσή σας στον σύντροφό σας.

Εάν είχατε κάνει που θεωρείτε λάθος, τότε αναλάβετε την ευθύνη σας και ζητήστε συγγνώμη. Αφιερώστε χρόνο για να κατανοήσετε, να αποδεχτείτε και να σεβαστείτε τις διαφορές που έχετε εσείς και ο σύντροφός σας.

Είναι σημαντικό να αποδεχτείτε και οι δύο την ευθύνη που έχετε μέσα στη σχέση σας. Μόλις κατανοήσετε από κοινού το πώς οι λέξεις και οι ενέργειές σας διαμορφώνουν τις αλληλεπιδράσεις σας και κατ’ επέκταση τη σχέση σας, θα είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε καλύτερα τυχόν προβλήματα που προκύπτουν.