Επικαιρότητα:

Εμβολιασμός: Μέσα στον Αύγουστο ανοίγει η πλατφόρμα για τους 12 - 15 ετών

26 Ιουλ. 2021 - 06:13 | Σχέσεις
Εμβολιασμός: Μέσα στον Αύγουστο ανοίγει η πλατφόρμα για τους 12 - 15 ετών

Μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών 12 – 15 ετών, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας το πρωί της Δευτέρας (26/07).

«Έχει εγκριθεί η χορήγηση του εμβολίου σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών και θα ανακοινωθεί άμεσα, μέσα στον Αύγουστο, ο τρόπος που θα μπαίνουν στην πλατφόρμα. Οι γονείς αποφασίζουν αν θα εμβολιάσουν τα παιδιά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ. 

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, ο εμβολιασμός στα παιδιά προχωρά καθώς, μέχρι τώρα έχουν κλειστεί περισσότερα από 30.000 ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 15 έως 17 ετών.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας απηύθυνε έκκληση στους άνω των 55 ετών να εμβολιαστούν, τονίζοντας πως αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο.

«Ο Δεκαπενταύγουστος είναι παραδοσιακά η γιορτή στην οποία επανενώνεται η ελληνική οικογένεια το καλοκαίρι και έρχονται σε επαφή νεότεροι με ηλικιωμένους. Πρέπει όλοι να είμαστε εμβολιασμένοι για να είμαστε ασφαλείς», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Κικίλιας κάλεσε τους πολίτες να κάνουν τεστ ενόψει Δεκαπενταύγουστου και απευθύνθηκε για ακόμα μία φορά στους νέους, παροτρύνοντάς τους να εμβολιαστούν πριν τις διακοπές.

Ερωτηθείς για τη μετάλλαξη Δέλτα, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι έχει κυριαρχήσει σε ένα ποσοστό άνω του 75%-80% σε όλη την Ελλάδα και πάνω από 90% σε κάποια νησιά και τουριστικούς προορισμούς. «Είναι μια επιθετική μετάλλαξη κι έχει αποτελέσματα που είναι επικίνδυνα για την υγεία, ειδικά των πολιτών που είναι σε ευπαθείς ομάδες», σημείωσε.

«Εάν κάποιος πολίτης δεν είναι εμβολιασμένος και κολλήσει, ειδικά με τη μετάλλαξη Δέλτα, αντιμετωπίζει μεγάλο κίνδυνο. Το ποσοστό των εμβολιασμένων που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση είναι κάτω του 10%», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως το ΕΣΥ όπως άντεξε.