Οι πέντε τύποι ανθρώπων που πρέπει να έχεις κοντά σου ό,τι κι αν γίνει

18 Αυγ. 2021 - 07:39 | Σχέσεις
Οι πέντε τύποι ανθρώπων που πρέπει να έχεις κοντά σου ό,τι κι αν γίνει

Οι πέντε τύποι ανθρώπων που πρέπει να έχεις κοντά σου ό,τι κι αν γίνει

Το έχουμε ξανά πει: Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν στην διάρκεια της ζωής μας. Σε παλαιότερο άρθρο γράφαμε γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

Εδώ θα δούμε ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι. Τους 3+2 ανθρώπους που πρέπει να έχεις κοντά σου ό,τι κι αν γίνει. Είναι αυτοί που θα σε βοηθήσουν, θα σε εμπνεύσουν, και θα σου δώσουν την απαραίτητη ώθηση έτσι ώστε να φτάσεις πιο κοντά στους μεγάλους στόχους σου.

1# Ένα άτομο που είναι μεγαλύτερο και πιο επιτυχημένο από εσένα για να μάθεις. Όλοι χρειαζόμαστε ένα τέτοιο άτομο. Ακόμα καλύτερα αν αυτός ο άνθρωπος δραστηριοποιείται στο ίδιο πεδίο με εσένα.

2# Ένα άτομο που είναι στο ίδιο level με εσένα για να ανταλλάξετε ιδέες. Μπορεί στο λύκειο να έκανες παρέα… με άλλα άτομα. Τώρα όμως είναι ίσως η ώρα να αφιερώσεις χρόνο για να κάνεις παρέα και με ανθρώπους που είναι στο ίδιο level με εσένα και το σημαντικότερο: Έχουν παρόμοιους στόχους. Θα δεις ότι με αυτά τα άτομα θα έχεις μια άλλη «σύνδεση». Ενώ την ίδια στιγμή ο ένας θα βοηθήσει τον άλλο και όλοι μαζί να βαδίσετε προς τα εμπρός.

3# Ένα άτομο που είναι σε πιο αρχικό στάδιο από εσένα, για να το coachάρεις και να παίρνεις ενέργεια. Δεν έχει σημασία μόνο τι βοήθεια παίρνεις, αλλά και τι βοήθεια δίνεις. Προσπάθησε να δώσεις πίσω στην κοινότητα κάτι από όλα αυτά που πήρες. Coachάροντας έναν ή περισσότερους ανθρώπους, θα δεις ότι παίρνεις επίσης μια μεγάλη ικανοποίηση που θα σου δώσει και εσένα ενέργεια.

4# Αυτος που δεν επικρίνει. Σημαντικό χαρακτηριστικό ενός φίλου. Υπάρχουν στιγμές σε αυτή τη ζωή που δεν είσαι τέλειος ή περνάς μια πολύ δύσκολη περίοδο. Ένας τέτοιος φίλος σε αυτή τη δύσκολη φάση θα σε στηρίξει χωρίς να τα βλέπει όλα άσπρα ή μαύρα, και θα σου πει το σωστό.

5# Ο φίλος με διαφορετική οπτική. Εάν αναπτύξετε μόνο φιλίες με άτομα που ακολουθούν τις ίδιες πεποιθήσεις, έθιμα και οπτικές με εσάς, οι πιθανότητες είναι να είστε κάπως αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο και να διαιωνίζετε στερεότυπα για όποιον κατέχει μια διαφορετική κοσμοθεωρία από εσάς. Αντί λοιπόν να συναναστρέφεστε μόνο με ομοϊδεάτες σας, προσπαθήστε να ξεφύγετε από τη ζώνη άνεσης σας και να συναναστραφείτε με ανθρώπους που έχουν αντίθετες απόψεις. Θα σας βοηθήσει να δείτε και την άλλη οπτική

itspossible.