Επικαιρότητα:

Μήπως σε απατά στα social media; Τα τρανταχτά σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσεις

05 Οκτ. 2021 - 08:42 | Σχέσεις
Μήπως σε απατά στα social media; Τα τρανταχτά σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσεις

Εάν ο σύντροφός σου έχει αρχίσει να απομακρύνεται λίγο, ίσως μπορέσεις να καταλάβεις καλύτερα την συμπεριφορά του από τις αλλαγές στις διαδικτυακές του συνήθειες. Μπορεί τα likes του Instagram ή του Facebook, να μην φανερώνουν πολλά, ωστόσο υπάρχει ένας σύνδεσμος μεταξύ των κοινωνικών μέσων και της απιστίας. Και αυτό γιατί, τα κοινωνικά μέσα έχουν κάνει την απάτη πιο προσιτή, λέει η Theresa Herring, LMFT, θεραπεύτρια ζευγαριών στο Σικάγο. Αυτό που ξεκινά ως ακίνδυνη επικοινωνία μπορεί να εξελιχθεί σε μια πλήρη συναισθηματική ή/και σωματική υπόθεση. 

Έχει να κάνει πολύ με την εύκολη πρόσβαση σε άλλους ανθρώπους και την προσοχή που μπορούν να σου προσφέρουν.

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να απατούν όταν είναι δυσαρεστημένοι με τη ζωή τους και/ή τις σχέσεις τους, λέει η Herring.

Συνήθως ξεκινάει όταν ένα άτομο τους δίνει την επικύρωση που αναζητούσαν. Ανακαλύπτουν ξανά ένα χαμένο μέρος του εαυτού τους, νιώθουν ότι κάποιος τους εκτιμά γι' αυτό που είναι

Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι όλα έχουν χαθεί, ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι κακά ή ότι πρέπει να παρακολουθείς κάθε κίνηση του συντρόφου σου στο διαδίκτυο. (Αυτό δεν είναι υγιές ούτε για εσένα, ούτε για εκείνον). Δεν σημαίνει επίσης ότι ο σύντροφός σου είναι πιο πιθανό να απατήσει, μόνο και μόνο επειδή είναι ενεργός στα κοινωνικά μέσα, αλλά οι μικρές αλλαγές μπορεί να είναι ένα από τα πρώτα σημάδια που θα πρέπει να σε "ξυπνήσουν".

Εάν μπορείς να αναγνωρίσεις τα σημάδια απιστίας νωρίς, μπορείς να σώσεις την σχέση σου λέει η Herring. 

Συμπτώματα - ενδείξεις απιστίας

Πάντα αλληλεπιδρούν με άτομα που μόλις γνώρισαν
Αν βλέπεις πως ο σύντροφός σου μιλάει συχνά για άτομα τα οποία δεν γνωρίζεις τόσο καλά, θα πρέπει να προσέξεις. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ανησυχία, λέει ο David Bennett, σύμβουλος και ειδικός σχέσεων στο The Popular Man. Εάν δεν έχουν αναφέρει ποτέ το άτομο για το οποίο ακούς συνέχεια πλέον, μπορεί να υπάρχει λόγος για τον οποίο είναι λίγο μυστικοπαθής. Σε καταστάσεις όπως αυτή, είναι πάντα καλή ιδέα να ενημερώνεις τον σύντροφό σου για το πώς αισθάνεσαι, είτε ανησυχείς, είτε είσαι μπερδεμένη κλπ. 

Αγνοούν τις ετικέτες και τα σχόλιά σας
Ας υποθέσουμε ότι προσθέτεις με ετικέτα τον σύντροφό σου σε μια φωτογραφία. Ανταποκρίνεται; Ή κάνει σαν να μην συνέβη ποτέ; (Ακόμα χειρότερα, διαγράφει την ετικέτα για να μην εμφανίζεται στη ροή του). Σε αυτήν την περίπτωση ο Bennett αναφέρει πως κάτι δεν πάει καλά. Η συνεχής αλληλεπίδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι απαραίτητη για μια υγιή σχέση, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως και το να μην ανταποκρίνονται καθόλου, είναι φυσιολογικό. Αντιθέτως αν προσέξεις πως ξαφνικά από εκεί που δεχόταν σχόλια και ετικέτες, πλέον δεν ασχολείται και τα σβήνει, καλό θα ήταν να κάνεις μια συζήτηση μαζί του. 

Συνεχόμενα likes σε άλλους 
Δεν είναι κακό αν ο σύντροφός σου κάνει like σε αναρτήσεις κάποιου άλλου ή εάν σχολιάζει σε δημοσιεύσεις άλλων. Αλλά αν σου φαίνεται λίγο σαν φλερτ και σε κάνει να νιώθεις άβολα, μίλησε μαζί του. "Συνήθως θα δεις ένα μοτίβο ενός συγκεκριμένου ατόμου στο οποίο ο σύντροφός σου κάνει like ή σχολιάζει", λέει η Jennifer Seiter, ειδικός σε σχέσεις, "Αν δεις κάτι τέτοιο, είναι καλύτερο να μιλήσεις μαζί του αμέσως και να τον πλησιάσεις με έναν ήρεμο, μη απειλητικό τρόπο για να μειώσεις την πιθανότητα τσακωμού και χωρισμού".

Κάνουν σχέδια χωρίς εσένα 
Τίποτα δεν είναι χειρότερο από το να βλέπεις τον σύντροφό σου σε φωτογραφίες από μια εκδήλωση για την οποία δεν σου είχε αναφέρει τίποτα. "Αν βλέπεις τον σύντροφό σου να δημοσιεύει δραστηριότητες, εξορμήσεις και γεγονότα για τα οποία δεν είχες ιδέα, να ξέρεις ότι η σχέση μπορεί να μην επιβιώσει", δήλωσε ο Justin Lavelle, ειδικός σχέσεων και επικεφαλής επικοινωνίας στο Been. Αν και είναι υγιές και για τους δύο σας να έχετε μια ζωή έξω από τη σχέση σας, αν ο σύντροφός σου είναι δεσμευμένος μαζί σου, δεν θα δυσκολευτεί να μοιραστεί τα σχέδιά του. Εξάλλου, θα πρέπει να είναι "ανοιχτός" και ειλικρινής μαζί σου.

Σταματούν να δημοσιεύουν φωτογραφίες με σένα
Η αλήθεια είναι πως δεν μοιράζονται όλα τα ζευγάρια τη ζωή τους στο διαδίκτυο. Αλλά αν συνηθίζατε να το κάνετε και τώρα πλέον ο σύντροφός σου δεν θέλει, είναι σημάδι ότι κάτι συμβαίνει. "Εάν ο σύντροφός σου δεν σε συμπεριλαμβάνει ποτέ σε φωτογραφίες ή έχει σταματήσει να σε συμπεριλαμβάνει, αυτό είναι ένα μεγάλο σημάδι ότι θέλει να φαίνεται ως single", λέει η Isabel James, ιδρύτρια των Elite Dating Managers. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείς να ρωτήσεις τον σύντροφό σου γιατί κρατά τη σχέση σας ιδιωτική. Μπορεί να έχει έναν λογικό λόγο. Αλλά αν δεν μπορεί να απαντήσει στην ερώτηση ή αν προσπαθεί να αλλάξει θέμα, μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει θέμα.

Έχει δημιουργήσει άλλους λογαριασμούς
Εάν ο σύντροφός σου έχει ξεχωριστό λογαριασμό Instagram - έναν από τους οποίους δεν δημοσιεύει ποτέ φωτογραφίες με εσένα - ή άλλη σελίδα στο Facebook που χρησιμοποιεί κυρίως για να μιλήσει με φίλους που δεν έχεις γνωρίσει ποτέ, προετοιμάσου. Όπως λέει ο Lavelle, "Όταν οι λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλάζουν ή οι δημοσιεύσεις αρχίζουν να αλλάζουν, μπορεί να είναι μια μεγάλη ένδειξη ότι ο αγαπημένος σου σε απατά". Ενώ υπάρχουν πολλές άλλες εξηγήσεις για έναν δεύτερο λογαριασμό, αν αισθάνεσαι πως κάτι πάει στραβά, καλύτερα να μιλήσεις μαζί του.

Δεν χρειάζεται να ψάξεις για αυτά τα "προβλήματα", ούτε να κοιτάς συνέχεια για σημάδια αλλαγής. Άμα όμως παρατηρήσεις κάτι ασυνήθιστο, έχοντας μια συζήτηση με τον αγαπημένο σου για τη σχέση σας, μπορεί να καταφέρετε να αποφύγετε την απιστία πριν συμβεί. Αν ωστόσο διαπιστώσεις πως όντως σε έχει απατήσει, δεν χρειάζεται να τα "βάψεις μαύρα". Προχωράμε παρακάτω, χωρίς ντροπές και στεναχώριες. 

bestofyou.