Επικαιρότητα:

Τα τρία πράγματα που δεν πρέπει να πείτε ποτέ στους συναδέλφους στη δουλειά

16 Φεβ. 2022 - 10:00 | Σχέσεις
Τα τρία πράγματα που δεν πρέπει να πείτε ποτέ στους συναδέλφους στη δουλειά

Δεν χρειάζεται να ανοιγόμαστε πολύ στους συναδέλφους μας στη δουλειά επειδή αν αποκαλύψουμε το λάθος πράγμα, ίσως αυτό αποβεί καταστροφικό για την καριέρα μας.

Αυτά είναι λοιπόν τα τρία βασικά πράγματα που καλό είναι να μην τα μοιραζόμαστε στο γραφείο:

Πόσο μισούμε τη δουλειά μας

Εντάξει, κανείς μας δεν προτιμά να εργάζεται από το να κάνει βόλτες ή ψώνια, ή ταξίδια. Αν όμως παραπονεθούμε στο λάθος άτομο για τη δουλειά μας, ίσως ρισκάρουμε περισσότερα απ΄όσα πιστεύουμε. Κάνοντας κάτι τέτοιο, φέρνουμε αρνητική ενέργεια στην ομάδα και δείχνουμε στον διευθυντή μας πως ίσως χρειάζεται να αναζητήσει κάποιον με περισσότερη όρεξη.


Την πραγματική μας γνώμη για κάποιον συνάδελφο

Δεν είναι δική μας δουλειά να κρίνουμε πόσο ικανοί είναι οι συνάδελφοί μας. Ακόμη κι αν πιστεύουμε τα χειρότερα για κάποιον, ο χώρος εργασίας μας είναι το τελευταίο μέρος που θα έπρεπε να μοιραστούμε αυτήν τη γνώμη. Αυτόματα θα δείξουμε αναξιόπιστοι και όλοι θα αναρωτιούνται τι λέμε πίσω από την πλάτη τους.

Πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις

Η πολιτική και η θρησκεία ήταν ανέκαθεν δύο θέματα που δημιουργούσαν εντάσεις και πρέπει να προσέχουμε πολύ με ποιον τα θίγουμε, ειδικά στη δουλειά. Μία απλή διαφωνία μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πολύ μεγαλύτερο, αν τόσο εμείς, όσο κι ο συνομιλητής μας είμαστε πεισματάρηδες και δεν κάνουμε πίσω.

Επειδή, μάλιστα, κανείς μας δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη για κάτι τόσο σημαντικό, ας συμφωνήσουμε πως θα διαφωνήσουμε με κάποιους κι ας προχωρήσουμε τη ζωή μας, χωρίς την ανάγκη να κάνουμε τους πάντες να υιοθετήσουν τις απόψεις μας.